Aloe Vera bitkisinden bir yaprak alın ve ikiye bölün. İçindeki jeli veya “kristalleri” çıkartıp, bununla gözaltı torbalarınıza masaj yapın. Bu bitkinin pek çok yararlı özelliği arasında cildi nemlendirmek ve tonunu dengelemek de var.
İnce dilimler halinde kestiğiniz patatesleri yaklaşık olarak 5 ila 10 dakika arasında gözlerinizin üzerinde tutun. Salatalık da göz altı torbaları ile savaşta etkili elemanlardan birisidir. Ayrıca aloe vera, Hindistan cevizi yağı da kullanılabilir.
Soğuk kompres uygulama, doğal maskeler, uyku düzeni değişiklikleri, sağlıklı ve dengeli beslenme, zararlı alışkanlıklardan kaçınma, C vitamini açısından zengin besinler ve bol sıvı tüketme gibi yöntemler göz altı şişliklerinin görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.
Ancak göz altı şişliklerini azaltmak için en etkili yol sabahları doğrudan soğuk kompres yapmaktır. Bunun için, buz veya soğutucu jel poşetleri kullanılabilir. Soğuk kompres, göz çevresindeki damarları büzerek, göz altında biriken ödemin azalmasını sağlar.
İlgili 16 soru bulundu
Göz çevresindeki şişlikleri gidermede en etkili olanlar okaliptüs, kekik, bergamot ve karanfil yağıdır. Çay ağacı yağı ayrıca anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve bir jel formülasyonunda uygulandığında göz şişkinliğini azalttığı gösterilmiştir.
Soğuk Kompres Yapın: Soğuk uygulama, kan damarlarını daraltıp göz altı morlukların azalmasına yardımcı olabilir. Gözlerinizi Çay Poşeti ile Dinlendirin: Çay demlerken kullandığınız çay poşetleri göz çevresinde koyu halkaların renginde açılma sağlarken şişkinliğin inmesinde etkili olabilir.
Lazerle göz altı torbası tedavisi, ameliyatsız tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. İşlem sırasında herhangi bir şekilde kimyasal kullanımı gerçekleştirilmemektedir. Isıdan yararlanılmakta olan bu işlemde buharlaştırma yöntemi ile cilt katmanları ortadan kaldırılmaktadır.
Cildinizi daha pürüzsüz hale getirecek olan yumurta akı, göz altı morluklarını da geçirmeye yardımcı olur. Bu iki malzeme tek başına bile oldukça güçlü etkiler sağlarken birlikte göz çevresindeki kırışıklıkları anında gideriyor. Malzemeler; 1 çorba kaşığı limon suyu.
Gerçekleştirilen inceleme neticesinde hangi teknik yöntemin kullanılacağına plastik cerrahi uzmanı karar verir. Mutlaka göz altı torbası ameliyatı öncesi hem kronik göz hastalıkları hem de genel hastalık sorunları açısından doktor bilgilendirilmelidir.
Hindistan cevizi yağı ile masaj yapın
Göz altı morluklarına neden olan zayıf kan dolaşımı, göz çevresine yapacağınız masajla hızlanarak iyi gelecektir. Bu masajı rutin halinde yapmak önemlidir. Hindistan cevizi yağı, E vitamini kaynağı olduğundan zarar görmüş cilt hücrelerini onarır.
Her gün, bir pamuk yardımıyla uygulayacağınız karbonat maskesini göz çevrenizde 10-15 dakika bekletmeniz yeterlidir. Karbonat, hem cilt rengini açmada hem cildi yumuşatmada etkili olduğu için, göz çevresindeki kan dolaşımını hızlandırır ve göz altı morluklarını azaltır.
Evet, aloe vera jeli, cildi yenilemesi için göz çevresine uygulanabilir. Göz içine değmeyecek şekilde dikkatli kullanıldığında göz altındaki morlukların giderilmesine destek olur. Parmak uçlarıyla göz altına masaj yaparak sürebilirsiniz.
İkişer yemek kaşığı domates ve limon suyunu karıştırıp etkili bir göz altı ürününü evde kendin hazırlayabilirsin. Karışımı bir makyaj pamuğu ile göz altına uygulayıp 10 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulaman yeterli. İşte bu kadar kolay!
Göz altı şişliği, yorgunluk ve uykusuzluk gibi sebeplerden dolayı göz çevresinde torbalanmaya neden olabilir. Bazen çok ağlamak ya da alerjik reaksiyonlar da bu tür bir duruma yol açabilir. Ani ısı değişimleri, sinüs sorunları ve genetik yatkınlık da göz altı şişliğinin sebeplerindendir.
Aloe vera: Aloe vera, cildi nemlendirir, sakinleştirir ve göz altı morluklarının görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Bir aloe vera yaprağını kesin ve içinden jel kısmını çıkarın. Jeli göz altı bölgelerine nazikçe masaj yaparak uygulayın ve 15 dakika bekletin. Ardından ılık suyla durulayın.
Kaş düşüklüğünde, göz çevresinde oluşan kaz ayağı kırışıklıklarında botoks uygulamaları iyi birer çözümdür. Bununla birlikte göz kapaklarında karşılaşılan cilt gevşemeleri, göz altı morlukları, koyu halkalar için ise hyaluronik asit bazlı dolgu uygulamaları etkin, yüz güldüren sonuçlar aldığımız iyi birer seçenektir.
Aynı zamanda göz altı morluklarına da birebir çözüm. Gerekli olan malzemeler; İçtiğimiz Türk kahvesinin dibindeki telve ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip homojen bir şekilde karıştırıp yüzümüze sürüyoruz kalan maskeden ellerinize de mutlaka sürmelisiniz yumuşacık ve nemli bir cilt elde ediyoruz.
Gözaltı torbaları yüz bölgesinin estetik görünümünü de olumsuz yönde etkiliyor. Oysa uygulanan basit bir operasyon ile bu sorundan kurtulmak mümkün olabiliyor. Eğer siz de gözaltı torbalarından kurtulmak isterseniz hemen bizi arayarak randevu alabilirsiniz.
Devlet hastaneleri, göz estetiği gibi cerrahi işlemler için de hizmet vermektedir.
C vitamini, kolajen üretimini artırabilir. Göz altındaki kolajen üretiminin artması damarlarda biriken kanı azaltabilir ve bu da renk değişikliğine neden olabilir. Göz çevresini yenileyen K vitamini ise kılcal damar duvarına destek sağlayarak göz altı morluklarını azaltabilir.
D vitamini eksikliği göz altı morluğu yapar mı? Evet, D vitamini eksikliği göz altı morluğu yapabilir. Göz altı morluğu, ciltteki kan damarları ile ilgili sorundur ve birçok faktörden kaynaklanabilir.
Zeytin yağı göz altı morluklarına iyi gelir mi? Zeytin yağının göz altı morluğu için lokal olarak uygulanmasına dair herhangi bir bilimsel çalışma bulunmamaktadır.
faydası var 😊 Sarı Kantaron Yağı antiseptik özelliği ile. sivilceleri kurutur 🙎🏻♀ Aynı zamanda cilt hücrelerini. yenileyici bir etki gösterir, gözaltı morluklarını giderir, sivilce izlerinin ve çatlakların görünümünün.
Bir taşıyıcı yağla seyreltilmiş ıtır yağını yüz ve vücut bakımı için masaj yağı olarak kullanabilirsiniz. Göz altı torbalarının hafifletilmesi amacıyla birkaç damla ıtır yağını hafifçe göz çevresine uygulayabilirsiniz. Itır yağı, aromaterapide stresi azaltmak, rahatlamak ve zihni sakinleştirmek için tercih edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri