Göz kaşıntısı ve sulanması için evde uygulayabileceğiniz yöntemler arasında; ılık su, yeşil çay, patates, elma sirkesi, salatalık, aloe vera, tuzlu su ve çemen tohumu yer alır. Bu sayılan besinleri deneyerek gözlerinizin kaşıntıdan kurtulmasını sağlayabilirsiniz.
Kaşınan göze sıcak veya soğuk uygulamak kaşıntının azalmasına yardımcı olur. Bunun için bir havlu sıcak veya soğuk suyla ıslatılarak gözün üzerine koyulabilir. Kuru göz problemi yaşayan kişiler odalarında hava nemlendirici buhar makineleri kullanabilir. Nemli hava gözdeki kuruluğun ve kaşıntının giderilmesini sağlar.
Çoğu zaman, gözlerdeki kaşıntı alerjik nedenlerden ve hava kirliliğinden kaynaklanır. Polen, toz ve çimen gibi tahriş edici maddeler (alerjenler) göz çevresindeki dokularda histamin adı verilen bileşiklerin salınmasına neden olur. Histamin salınımı da gözde kaşıntı, kızarıklık ve göz kapaklarında şişliğe neden olur.
Göz Kaşıntısı Belirtileri
Genellikle kaşıntıyı hafifletmek için antihistamin göz damlaları kullanılır. Alerjenleri önlemede ve kaşıntıyı hafifletmede çok etkilidirler. Bununla birlikte, ilaç tedavilerine ek olarak, kaşıntıyı gidermek için botanik çözeltiler de uygulanabilir.
İlgili 36 soru bulundu
Göz enfeksiyonu çay pansumanı çoğu kişi tarafından bilinen ve kullanılan bir yöntemdir. Çay yaprakları, göz enfeksiyonunu iyileştirmeye yardımcı olabilecek birçok anti-bakteriyel özellik taşır. Kızarıklığın azaltılmasına ve gözdeki şişliğin inmesine yardımcı olur. En iyi sonuçları elde etmek için siyah çay kullanın.
Göze soğuk su çarpmak, göz yanması rahatsızlığına karşı evde uygulanabilen doğal yöntemler arasında en yaygınıdır. Soğuk kompresle birlikte alerji ilaçları, göz damlaları, bebek şampuanı, balık yağı ve keten tohumu takviyesi de göz yanmasına iyi gelen yöntemler arasında yer alır.
Göz alerjilerinin tedavisinde antihistaminik ve dual etkili alerji damlaları kullanılmaktadır. Bu damlaların yanında zaman zaman soft steroid damlalar ve topikal anti inflamatuar damlalar da önerilebilmektedir.
2 çay kaşığı elma sirkesi ile 1 tatlı kaşığı suyu karıştırın ve bir pamuk yardımı ile gözlerinize zarar vermeden uygulayın. Bu işlemi günde 3 defa tekrarlayabilirsiniz.
Siyah çay, frezya çayı ve lavanta çayı göz kuruluğunu hafifletmek ve gözü nemlendirmek amacıyla kullanılabilir. Bu çayların yatıştırıcı etkileri gözlerde irritasyonu ve duyarlılığı azaltır.
Göz kaşıntısı tehlikeli mi? Göz kaşıntısı, genellikle alerji, enfeksiyon ve çevresel faktörlere bağlı olarak meydana gelir. Doğal yöntemlerle etkileri azaltılabilen göz kaşıntısı, şiddetli olduğunda göz doktoruna başvurmayı gerektirebilir.
Vücudun tümünde veya herhangi bir yerinde çoğunlukla yanma ve batma, ısırılma veya böcek geziyormuş hissi uyandıran hoş olmayan bir durumdur. Kaşıntı, çoğu kez cildi ovalayarak veya çizerek rahatlama arzusunu uyandıran hoş olmayan bir durumdur. Kaşıntı uzun süre devam ettiğinde uyku, endişe ve depresyona yol açabilir .
Göz Dokularına Zarar Verir
Gözleri kaşıma, mekanik olarak ayrıca göz dokularında zedelenmeye yol açabilir. Kaşınma hissine yol açan şey örneğin; kirpik ya da bir yabancı cisim olduğunda bunlar göz dokularına ilave zararlar da verebilir.
C vitamini kaynağı olan limon, antioksidan bir besindir. Limon suyu, ciltte oluşan alerjik kaşıntıyı giderme konusunda etkili olabilir. Kaşıntıyı gidermek için bir miktar limon suyunu sodayla karıştırmalısınız. Karışımı bir pamuk yardımıyla, kaşınan yere sürüp masaj yapabilirsiniz.
ALERJİK GÖZÜN TEDAVİSİ İÇİN İLAÇLARDA GEREKLİDİR
Hastaları rahatsız eden kaşıntı, batma, sulanma, yanma, kızarıklık şikayetleri için anti alerjik göz damlalarından faydalanılır. Ayrıca suni gözyaşı damlalarının kullanılmasında hastaları rahatlatır. Bu damlaların soğuk olarak kullanılması daha etkili olmaktadır.
Islatılan pamuk, göze uygulanır. Bir yemek kaşığı elma sirkesi iki yemek kaşığı su ile karıştırılır. Pamuk yardımı ile göze sürülür. Elma sirkesi, göz önünde bulunan enfeksiyonlara iyi gelmektedir.
Elma sirkesi: Elma sirkesi de tuzlu su gibi enfeksiyonu önleyici ve dezenfekte özelliği bulunan bir üründür. Bir bardak suya damlatılan az miktarda elma sirkesi göz banyosu yaparak uygulanabilir.
5- SİRKE GÖZ İLTİHAPLANMALARINA İYİ GELİYOR
Bir bardak kaynayıp soğumuş suya bir tatlı kaşığı sirke ekleyin. Oluşan karışımı gözünüze sürün. Aynı zamanda sirkede bulunan beta-karoten düzenli kullanılması sonucunda katarakt riskini de azaltmakta.
Göz kaşıntısı ve sulanması için evde uygulayabileceğiniz yöntemler arasında; ılık su, yeşil çay, patates, elma sirkesi, salatalık, aloe vera, tuzlu su ve çemen tohumu yer alır. Bu sayılan besinleri deneyerek gözlerinizin kaşıntıdan kurtulmasını sağlayabilirsiniz.
Mevsimsel alerjik konjonktivit en yaygın göz alerjisidir. Bireyler, havadaki bitki polenlerinin türüne bağlı olarak ilkbahar, yaz veya sonbahar aylarında bu alerji türünün semptomlarını yaşarlar. Tipik semptomlar arasında berrak, sulu akıntı, kaşıntı, kızarıklık ve yanma mevcuttur.
TOBRASED, gözün/gözlerin ve etrafının yüzeysel bakteriyel enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. TOBRASED anti-enfektifler adı verilen ilaç grubunda yer almaktadır.
Patatesi halka halka dilimler halinde gözünüze koyarak yorgun görünümü ve göz altı morluklarını hafifletebilirsiniz. Ciddi olmayan yanık ve kızarıklıklar için çiğ patates faydaları en doğal çözümlerden birisidir.
Ünlü Profesör İbrahim Saraçoğlu, göz kuruluğu ve yorgunluğu için karnabahar suyunu önermektedir. Gözünüzde kuruluk varsa uygun bir tencerede 1,5-2 su bardağı içme suyunu kaynatın. Su kaynayınca içine 150-250 gram kadar karnabahar koyun ve 5 dakika daha kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
Asetik özelliği bulunan limon suyunun gözde yanma ve uzun süreli tedavilere neden olabilecek hasara yol açabileceği kaydeden Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Klinik Şefi Doç. Dr.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri