Sağlıklı yüzler için günlük bakım rutini olarak sabah ve akşam cildi temizlemek, tonikle canlandırıp uygun kremlerle nemlendirmek genel olarak yeterli görülür. İhtiyaca göre haftada bir ya da iki kez uygun bir gözenek sıkılaştırıcı maske kullanmak sağlıklı, canlı, ışıltılı bir cilt için en büyük desteklerdendir.
Gözenek sıkılaştırma; kir, sebum ve çevresel pek çok faktöre bağlı olarak gözeneklerin tıkanıp yaş almanın da etkisiyle genişlemeye başlamasının akabinde uygulanan bir işlemdir.
Kâğıt maske kullanımı için ideal sayı haftada 2 ya da 3'tür. Yüz bakımY konusunda cildi arındırmak amaçlı kullanılan kâğıt maskeler de en fazla haftada 2 kez kullanılmalıdır. Aynı maskeyi her gün yapmanın kısa vadede olumsuz bir etkisini görmeyebilirsiniz ama cildiniz için en doğrusu çok fazla kullanmak değildir.
Doğal yöntemlerle gözenekleri sıkılaştırmak mümkündür. Bunlar arasında buz uygulaması, limon suyu, bal, elma sirkesi, yeşil çay, papatya çayı, nane yaprağı gibi doğal malzemeler kullanmak yer alır. Ayrıca düzenli egzersiz yapmak, yeterince su içmek, sağlıklı beslenmek de gözenekleri sıkılaştırmaya yardımcı olur.
Doğal ürünler, kremler veya besinler gözeneklerin sıkılaşması için uygulanan tonikler gibi pek çok uygulama yapılabilir. Fakat büyük gözeneklerde ve kesin çözüm isteyen durumlarla, lazerle tedavi uygulanır. Geniş gözeneklerin sıkılaştırılmasında lazer sistemleri etkilidir.
İlgili 19 soru bulundu
Gözeneklerde yapısal ve kalıcı bir değişiklik yapmak mümkün değildir. Kısa ve uzun vadeli çözümler ile gözenek görünümü azaltılabilir. Özellikle yağlı cilt yapısına sahip ve aşırı makyaj ile yaşamaya alışmış kişilerde geniş gözenekler bir problem olabilmektedir.
Su cildi toksinlerden arındırarak gözeneklerin nefes almasını ve sıkılaşmasını sağlar. Ayrıca suyu sadece içerek değil, cilde doğru şekilde uygulayarak da cildinizin sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz. Sıcak su buharı yaparak cilt gözeneklerinin açılması, cildin sıkılaşması için kolaylıkla uygulanan bir yöntemdir.
Geniş gözenekler, yağlı ve sivilceli bir cildin varsa günde iki kere mutlaka tonik kullanmalısın. Tonik ile cildini temizlemek gözeneklerinin sıkılaşmasına ve küçülmesine yardımcı olur. Geniş gözeneklere sahip olanlar için önereceğimiz en etkili tonik: La Roche Posay Effaclar sıkılaştırıcı mikro-soyucu tonik.
Aslında gözenek büyüklükleri tamamen estetik bir kaygıdır. Büyük gözeneklerden tamamen kurtulmak mümkün olmasa da görünümleri azaltılabilir. Bunu yapmanın en iyi yolu, cildin yumuşak kalmasını ve gözeneklerinin tıkanık kalmamasını sağlamaktır.
Aloe vera, cildi sıkılaştırmak açısından en iyisidir. Aloe vera jelindeki asit cildinizin elastikiyetini artırır ve sarkmış cildi sıkılaştırır. Ayrıca cildiniz için doğal bir kremdir. Limondaki C vitamini kollajen oluşumuna yardımcı olur, böylece cildinize esneklik kazandırır.
CDC, iki tane tek kullanımlık maskenin üst üste takılmaması gerektiğini belirtiyor.
Yüz maskelerinin sahip olduğu yoğun içerikler dolayısıyla cilt bakımında her gün uygulanması tavsiye edilmez. Kullanmaya başladığınız maskeyi uygulama talimatlarına yönelik olarak tavsiye edilen sürelerde yüzünüze uygulamanız gerekir.
Genel olarak günde iki defa maske yapmak cilde aşırı yüklenme olabilir. Fakat illa uygulamanız gerekirse iki maske arasında birkaç saat ara vermeniz gerekir. Maskenin içeriği hassas içeriklerden oluşmamalı ki cildiniz tahriş olmasın.
Daha çok yağlı cilde sahip kişilerde görülse de her cilt tipinde gözenek genişlemesi problemi yaşanabilir. Eğer sağlıklı gözeneklere ve canlı bir cilde sahip olmak istiyorsanız gözenek sıkılaştırıcı tonik kullanımı günlük cilt bakım uygulamalarınız arasında mutlaka yer almalıdır.
Gözenek sıkılaştırıcı serumlar günde iki defa, sabah ve akşam olmak üzere temizlenmiş cilde uygulanır. Serumu parmaklarınıza az miktarda alarak nemli cildinize uygulayabilirsiniz. Serum sonrası cildinize nemlendiricinizi de sürüp cilt bakım rutininizi tamamlayabilirsiniz.
Fraksiyonel Ablatif lazer uygulamaları, özellikle yüzünüzdeki sebase yağ bezlerinde küçülme etkisi yaratır ve doğal olarak gözeneklerinizde küçülür. Uzun dönemde gözenek görünümünüzde ciddi küçülme sağlar ve cildinizin homojen görünümüne büyük katkı sunar.
Yüzdeki delikler genellikle lazer tedavisi uygulanarak ortadan kaldırılabiliyor. Özellikle kimyasal peeling yöntemi de, oldukça etkili bir yöntemdir.
Soğuk suyun artıları eksileri
Sıcak su gibi gözenekleri açmanın aksine gözenekleri kapatarak saç derisinin daha uzun süre daha temiz kalmasını sağlar fakat bu durum saç derisini yağ ve kire karşı daha az savunmasız hale getirir.
Limonu direk olarak gözeneklerinizin üzerinde gezdirebilir, gözeneklerinizin sıkılaşmasına yardımcı olabilirsiniz. Gözenekleri sıkılaştırmak için buz yöntemini deneyebilirsiniz. Buz soğuk bir uygulama yöntemi olduğu için ciltte şok etkisi yaratır.
Güneş ışınları ve yaşlanmaya bağlı olarak azalmaya başlayan kolajen miktarı ciltte sarkma yaşanmasına zemin hazırlar. Bu durum aşağı doğru bir genişlemeye sebebiyet vererek gözenek görünümüne neden olur. Bunun yanı sıra nem eksikliği de gözeneklerin açılmasına ve belirgin hale gelmesine sebebiyet verebilmektedir.
Evde gözenek sıkılaştırıcı maske tarifi
Malzemeler: 2 çay kaşığı limon suyu, 1 adet yumurta akı. Limon suyu ve yumurta akı bir kase içerisinde köpürene kadar çırpılır. Daha sonra fırça yardımıyla karışım istenilen bölgeye uygulanır. Karışımın uygulandığı bölgeye ince kağıt peçeteler bölünerek yapıştırılır.
Gözenek ve siyah nokta: Salisilik asit
Gözeneklerini iyi bir şekilde arındırmak, sıkılaşmalarını sağlamak ve siyah noktaları gidermek için senin için en doğru asit: Salisilik asit!
Gözenekleriniz, tıkalı olduklarında çok daha belirginleşeceklerdir. Evde alfa hidroksi veya glikolik asit içeren bir nemlendirici ya da peeling maskesi kullanarak sorunu hafifletebilirsiniz. Her akşam yatmadan önce cildinizi anti-aging özellikleri bulunan arındırıcı bir ürünle temizlemeyi sakın ihmal etmeyin.
Argan yağı: Argan yağı, antioksidanlar ve esansiyel yağ asitleri açısından zengindir. Gözenekleri sıkılaştırabilir ve cildin elastikiyetini artırabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri