Güneş ışığı, zayıf ışık altında çalışmak, uzun süre bilgisayar ekranına bakmak, uykusuzluk gözü destekleyen kasların gerginleşip zamanla zayıflamasına ve göz altı çökmesine neden olmaktadır. Bu durumda, hastalarıma cerrahi işlem gerektirmeyen ve göz altı için özel olarak geliştirilmiş ışık dolgusunu öneriyorum.
Göz altı çukurları, yağ (hacim) kaybından dolayı oluşur. Yağ kaybı ise genellikle yağların zaman içinde dağılarak aşağılara doğru yayılması nedeniyle ortaya çıkar. Göz altlarındaki gözyaşı yolu denilen bölgede oluşan çukurları ortadan kaldırmanın en iyi yollarından biri de dolgu maddeleridir.
Siyah çay, salatalık gibi ürünler ile gözlere kompres yapılarak gözleri dinlendirmek mümkündür. Soğuk suya batırılmış ıslak havlu ya da bez ile de gözler dinlendirilebilir. Papatya çayı içmek ise vücudu sakinleştirdiği gibi gözlerin de dinlenmesine yardımcı olacaktır.
Göz altlarında yer alan bariyerler zamanla gevşer. Bu gevşeme nedeniyle gözlerin altında bir boşluk oluşur. Bu boşluklar göz alt çökmesi olarak adlandırılır. Göz altı çökmeleri insanları yaşlı yorgun olarak gösterir.
Soğuk Kompres Yapın: Soğuk uygulama, kan damarlarını daraltıp göz altı morlukların azalmasına yardımcı olabilir. Gözlerinizi Çay Poşeti ile Dinlendirin: Çay demlerken kullandığınız çay poşetleri göz çevresinde koyu halkaların renginde açılma sağlarken şişkinliğin inmesinde etkili olabilir.
İlgili 36 soru bulundu
Mutlaka dermatologun görmesinde fayda var.
Göz altı morlukları için tıbbi tedaviler şunlardır: Ağartıcı Maddeler ve Topikal Kremler : Hidrokinon ve C vitamini gibi maddeler göz altı kararmalarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Kimyasal Peeling : Cilt temizleme ürünleri göz altındaki pigmentasyonu azaltmak için kullanılabilir.
Güneş ışığı, zayıf ışık altında çalışmak, uzun süre bilgisayar ekranına bakmak, uykusuzluk gözü destekleyen kasların gerginleşip zamanla zayıflamasına ve göz altı çökmesine neden olmaktadır. Bu durumda, hastalarıma cerrahi işlem gerektirmeyen ve göz altı için özel olarak geliştirilmiş ışık dolgusunu öneriyorum.
Çukur göz olarak da tabir edilen, içe çökük göz yapısına sahip olanlarda, kemik yapısı nedeniyle göz altlarına gölge düşer. Bu durumda göz altları olduğundan daha koyu renkte görünür. Böyle bir durumda kadınlar için, göz altı kapatıcıları etkili bir çözüm olabilir.
Sinir liflerinin kaybı ilk zamanlar görme alanının çevresel “periferik” alanlarında görme kaybına neden olur daha sonra da merkezi “santral” görme kaybı oluşur. Optik sinirin göze girdiği yere optik disk denir optik diskte incelmeye; diskte çökme, çukurlaşma yada çanaklaşma denir.
Çinkodan zengin fasulye, bezelye, kırmızı et ve kümes hayvanları ışık hasarına karşı gözü koruyor. A vitamini içeren havuç, ıspanak, tatlı patates, marul, pırasa ve maydanoz gibi bitkisel gıdalar ile ton balığı, somon balığı, keçi sütü, inek sütü, yumurta ile ciğer gibi hayvansal gıdalar görme keskinliğini koruyor.
Kafatası içinde gözün yerleştiği boşluğa orbita (göz çukuru) denir. Orbitayı üstte alın kemiği (frontal kemik), iç yüzde burun kemiği (nazal kemik), dış yüzde şakak kemiği (temporal kemik) ve altta elmacık kemiği (maxilla) oluşturur.
Gün içinde gözlerini dinlendirmek için her 20 dakikada bir, 20 saniye ara verip uzaktaki bir nesneye bakmak göz kaslarını gevşetirken yorgun göz altı belirtilerini azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca gün içinde bol bol göz kırpmayı da ihmal etmemelisin. Düzenli göz kırpmak gözünü nemli tutar ve göz kaslarını rahatlatır.
Genetik nedenli olabilir. Ciltte bulunan, melanin denilen maddenin artmasından kaynaklı, ciltteki koyu rengin çoğalması sonucu. Göz altı morlukları yine, vitamin eksikliğinden dolayı olabilir. B, C, K, E vb. vitaminler.
Presbiyopi genellikle 40'lı yaşların başında başlamaktadır. Bunun nedeni, 40'lı yaşlarla beraber bu sertlik artar ve yaşlanmanın doğal bir sonucu olarak göz yakını net görme yeteneğini kaybeder. Bu süreç 60'lı yaşların ortasına kadar devam eder. 60'lı yaşların başında bu süreç durağanlaşmaktadır.
Araştırmalar A ve C vitamini gibi vitaminlerin eksikliği durumunda göz altı torbaları görülme riskinin daha yüksek olduğunu göstermektedir. A vitamini sağlıklı bir yaşam için elzem olan vitaminlerden bir tanesidir. A vitamininin en önemli özelliklerinden birisi normal cildin korunmasına katkıda bulunmasıdır.
Gözaltı ışık dolgusunun bir tüpü 1 ml dir. Tüm tüp sadece bir hastaya uygulanır. Ortalama fiyatı 2500-3500 TL arasındadır.
●Göz çevresi kırışıklıkları için bölgeye ve soruna özel ürünler seçmelisin. Retinol ve A vitamini içeren göz kremlerini tercih edebilirsin. Ayrıca cildin hyaluronik asit seviyesini yükseltecek özel bileşenler de kullanabilirsin. Nemlendirici aşamasını asla atlamamalısın.
Göz altı morlukları, genetik ve çevresel faktörlere bağlı olarak oluşur. Ayrıca aşırı tuz tüketimi, stres, yorgunluk, uykusuzluk, demir eksikliği anemisi, bazı karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları da neden olur.
Göz çevresi kararması durumu farklı nedenlere bağlı olabilir. En sık görülen nedenleri ciltte bulunan melanin adı verilen pigmentin fazlalığı, göz kapağının ince ve saydan bir deri yapısına sahip olması ve gevşek göz kapağı derisinden kaynaklanan gölgelenme ve göz altlarında bulunan gözyaşı çukurunun ortaya çıkmasıdır.
B12, C, K, E vitamini eksiklikleri bazı durumlarda göz altı morluklarına neden olabilir.
Eğer göz altınızda olan torbalardan ya da morluklardan şikayetçiyseniz düzenli olarak gül suyu kullanabilirsiniz. Organik gül suyu tercih etmeniz çok daha yararlı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri