Tüp Bebek Tedavisinde Devlet Desteği (SGK) Merkezimiz SGK kapsamında hizmet vermektedir.
SGK Tüp bebek tedavisi devlet desteği alabilecek sağlık hizmetleri arasında yer almaktadır.
SUT, devlet hastanesinden katkı paylı faydalanma demek. SUT'a uyan hastanın 3 kere tüp bebek yaptırma hakkı var. Tedaviye başlamamız için rapor çıkarabilmemiz gerekiyor. Bunun için hastanın 23-38 yaş arasında olması, 3 yıllık evli olması ve eğer açıklanamayan bir kısırlığı varsa 2 kere aşılama yaptırmış olması lazım.
Tüp bebek tedavisi bedellerinin ödenebilmesi için, tedavi görecek olan kadında gebeliğin sürdürülmesine engel bir rahatsızlık bulunmadığına dair onayın da kurum raporunda yer alması gerekir. Başvuranlar 23 yaşından büyük, 40 yaşından küçük olmalıdır.
Aileler, söz konusu sağlık kurulu raporuna istinaden Kurumla sözleşmeli/protokollü üremeye yardımcı tedavi merkezlerinden (tüp bebek merkezi) birine başvurabilirler. Sağlık Kurulu raporu ile belirlenen ilaç dozları için SUT'un 4.2.42.C maddesinde yer alan hükümler geçerlidir.
İlgili 20 soru bulundu
Tüp bebek tedavisinde devlet desteği ile çocuk sahibi olabileceği tıbben belirlenmiş olan çiftler Tüp bebek raporunu, Tüp bebek ünitesi olan Üniversite veya Devlet Eğitim Araştırma Hastanelerinden alabilir.
SSK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığı'na girişi yapılan 5 yıllık sigortalılık sürecinde en az 900 gün priminin ödenmiş olması, Bu rapor ile tedavinin bir bölümü SGK tarafından karşılanmaktadır.
Devlet maddi durumu tüp bebek tedavisi için yeterli olmayan bireyler için son yapılan yasa değişikliğinde üç kez tedavi görme imkanı sunmuştur. Devlet tüp bebek tedavisi için 1.200 TL bütçe ayırmıştır ve gerekli kurumlara bu ücret ödenmektedir.
Tüp bebek tedavisi için düzenlenecek sağlık kurulu raporu, bünyesinde kadın hastalıkları ve doğum kliniği ile üroloji kliniği yer alan üçüncü basamak sağlık kurumlarında iki kadın hastalıkları ve doğum uzman hekimi ve bir üroloji uzman hekiminin katılımı ile oluşturulan sağlık kurulları tarafından düzenlenmektedir.
Bu nedenle tüp bebek tedavilerinde fiyat her zaman değişebilmektedir. Tedavi fiyatları çiftin kaç kere deneme yapabileceğine, ilk seferde tutup tutmadığına göre değişebilmektedir. 2024 yılı için ortalama olarak tüp bebek fiyatları 50.000 TL – 65.000 TL arasında değişmektedir.
Tüp bebek tedavisi kişiye özel bir tedavidir, laboratuvar ve klinik işlemler esnasında kullanılan malzemelerin embriyoya zarar vermeyen(embriyo toksik olmaması), kaliteli ve her hastaya özel bir kere kullanılması(disposable olması) şarttır.
Tüp bebek fiyatları ortalama olarak 50.000 TL ile 55.000 bin TL arasında değişiklik göstermektedir. Tedavi maliyeti hakkında detaylı bilgi için doktorunuz ile irtibata geçerek öğrenebilirsiniz.
Öncelikle çiftlerin evli olması, kadının yumurta sayısının ve erkeğin sperm sayısının olması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan çiftlerde tüp bebek tedavisi yapılabilmektedir.
Günümüzde aşılama fiyatları ortalama olarak 4.000 TL – 8.000 TL arasında değişmektedir. Genellikle tek tip ilaçlar kullanılır ancak yardımcı doğum tedavilerinde maliyeti belirleyen faktör büyük ölçüde hormon ilaçlarının tedarik edilmesi ile ilgilidir. İui, tüp bebek tedavisine göre daha uygun fiyatlar sunar.
Aşılama veya yumurtlama tedavisi (ovülasyon indüksiyonu) için SGK anlaşması olan özel hastaneler de rapor verebilirken Tüp Bebek Tedavisinde devlet yardımı için sadece Üniversite Hastaneleri ve eğitim veren devlet hastaneleri rapor verebilmektedirler.
1. Tecrübe: Türkiye'nin en yoğun tüp bebek merkezlerinden olan Anatolia Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi, Ankara'da, 2005 yılından bu yana 30.000'i aşan uygulama sayısı ile, binlerce ailenin bebek sahibi olmalarına yardımcı olmuştur.
Tüp bebek uygulamasında yaş sınırı var mıdır? Kadın adetinin 3. gününde yapılan hormon testleri ve ultrasonografide görülen yumurtalık kapasitesi yumurtalık fonksiyonlarının uygun olduğunu gösterir ise 45 yaşına kadar tüp bebek işlemi uygulanabilmektedir.
Devlet hastanelerinde de aşılama hizmeti alınabilir. Ancak sağlık sigortanızın türüne bağlı olarak ne kadar ücret ödemeniz gerektiğini, aşılamanın yapılacağı hastane üzerinden öğrenmeniz daha doğru olacaktır.
Tüp bebek tedavileri ile kısırlık tedavilerinde genelde ultrasonlar alttan (vajinal yoldan) yapılmaktadır. Kadınlarda tüp bebek tedavileri öncesi hormon testleri, transvaginal ultrason ve hsg ya da histeroskopi yapılması zorunludur.
Yumurta Donasyonu ile Tüp Bebek tedavisi'nin Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi'ndeki tedavi ücreti 5,000 Euro'dur. Bu ücrete bulaşıcı hastalık testleri, konaklama ve ulaşım ücretleri dahil değildir.
Özetlemek gerekir ise tüp bebek tedavisi adetinizin 2 . veya 3. günü başlanarak ortalama 20 günlük bir tedavi sürecidir. Çalışan hastalarımız için bu sürecin sadece yumurta toplama gününden itibaren başlayarak, transfer sonrası dinlenme dönemi dahil 5-8 günü izin kullanmaları uygun olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri