Genelde çocukluktan itibaren gözlük kullananların burun yapısının değiştiğine dair bir inanış vardır. Her ne kadar gözlük burun yapısında geçici çöküklüklere neden olsa da bu kalıcı değildir.
Burun sırtındaki kemer, burunun üst kısmında genellikle orta bölgede ve alınla burun arasında bulunan kemik ve kıkırdak yapının fazla çıkıntı yapması sonucu oluşur. Bu durum, burunun profiline bakıldığında belirgin bir yükseklik şeklinde görünmesine neden olur.
Bu nedenle seçim anında, çerçevenin burun köprüsünün iç yüzeylerinin tam olarak buruna oturması gerekir. Böyle boylu boyuna buruna temas eden bir gözlüğün ağırlığı geniş bir alana dağılacağından burundan kolay kaymaz ve burunun üst kemer veya yanlarında kızarıklığa neden olmaz.
Büyük çerçeveli gözlükler zarif bir şekilde tasarlandığında sevimli ve çok şık görünüyor. İster küçük ister büyük bir yüzünüz olsun, büyük bir çerçeve herkes için harika görünür. Bu çerçevenin boyutu nedeniyle izleyiciler önce gözlerinizi görecek, bu da burnunuzun çok büyük görünmesine neden olmayacaktır.
Güneş gözlüğü burnunuzda iz bırakıyorsa…
Bazen çok fazla kullanımdan bazen de yanlış materyal seçiminden dolayı gözlükler burnumuzda iz bırakıyor. Bu da baş ağrısı ve burun kemiğinde hassasiyet gibi sorunlara yol açabiliyor.
İlgili 35 soru bulundu
Burunda ameliyatsız burun kemeri giderme operasyonu ile yapılan dolgu uygulamasında burnun belli bölgelerine belirli bir sıvı ile dolgu da yapılmaktadır. Bu verilen sıvı tamamen vücut yapısına uygun bir şekilde ayarlanmaktadır. Dermal dolgu ile kısa sürede yapılan uygulama ile kemer görünümünde azalma olmaktadır.
Güneş gözlüğü alırken burun yapısına göre doğru çerçeve seçiminin önemine değinen Öğr. Gör. Öznur Arslan, “Gözlüğün ağırlığının geniş bir alana yayılması ve kişiyi rahatsız etmemesi için çerçevenin buruna tam oturması gerekir” dedi.
Erkekler de burun büyümesi bazı kişilerde 25 yaşına kadar da devam edebilmektedir. Kadınlarda genellikle 16-18 yaşları arasında tamamlanır.
Selfie görüntülerin kamera açıları ve kameranın yüze yakınlığı ile ilgili olarak burunların %30 daha büyük göründüğü tespit edilmiş. Bu konu ile ilgili yapılan çalışmada geniş açılı lensin kısa mesafede burnu daha kabarık gösterdiğini kanıtlamışlar.
Gözlüğün boyutu büyüdükçe burnun ucuna düştüğü görülür. Bu, burun kemiğinde iz bırakabileceği gibi kimilerinin sandığının aksine kötü görüntülere de vesile olabilir. Gözlüğün üst çerçeve çizgisi tamamıyla kaşın üzerine gelmemeli ve alt çizgisi de elmacık kemiklerini kapatacak şekilde olmamalıdır.
Gözlükleriniz burun kemerinizde istenmeyen izler bırakıyor mu? Pek çok gözlük burnun üstünde dururken, metal çerçeveler ağırlığı eşit olarak dağıtmak için burun pedlerine dayanırlar. Yanlış biçimde ayarlandıklarında, izler bırakabilir ve acı veren sıkıştırmalara neden olabilirler.
Metal ve kemik çerçevelerin arasındaki farkı anlatan Uğur, “Çerçevelerin kenarlarının kalın veya ince olması güneş için pek bir şey fark etmez, ama kemik olanlarının tercih edilmesi daha iyi olur. Çünkü kemik çerçeve takıldığı zaman etrafta iz yapmaz. Yani metal telle birleştiği için ciltte iz yapma durumu oluyor.
İsrail'de Ben Gurion Tıp Fakültesi estetik profesörlerinden Abraham Tamir'in yaptığı araştırma dünyanın en güzel burunlarını belirledi. Hürriyet gazetesinin haberine göre; araştırmada Manchester United'ın futbolcusu Wayne Rooney'in burnu “estetik açından en güzel” olarak tanımlandı.
Estetik açıdan oldukça rahatsız edici seviyelerde olabilir. Ancak kemerli burunlar egzersizlerle düzeltilememektedir. Hiçbir egzersiz kemerli burunu ya da herhangi bir burun problemini ortadan kaldıramaz, görünümü iyileştiremez.
Kilo Değişiminin Yüze Etkisi
Yanakların ve çenenin aksine, insan burnunun yağ hücresi yoktur. Kemik, kıkırdak ve deriden oluşur. Dolayısıyla kilo vermenin veya kilo almanın buruna veya burun ameliyatının sonuçlarına doğrudan bir etkisi yoktur.
Sonuç olarak gözlük kullanımı burun yapısını kalıcı olarak değiştirmez.
Selfieler ön kamerayla yapılır ve ön kamera genelde aynalıdır. Yani aynadaki görüntünüz gibi çeker. Elbette ki hemen hemen tüm akıllı telefonlarda bu aynalamayı değiştirme imkanınız bulunur. Yani arka kameradan çekiyormuş gibi ön kameradan selfie çekebilirsiniz.
Arka kamera gerçekleri gösteriyor. Ön kamera ayna gibi gösterdiği için kendi görüntüne alışkınsın. Kendini sürekli aynada gördüğün görüntü aslında gerçek görüntün değil senin yansıman. Arka kameradan çekindiğin fotoğraf veya videolar aslında senin gerçek görüntülerindir.
Kemer oluşumu genellikle, burun kemiklerinin ameliyat sırasında doğru hizalanmaması veya ameliyat sonrası iyileşme sürecinde oluşan komplikasyonlar sonucu ortaya çıkar. Rinoplasti sırasında, burun kemikleri genellikle yeniden şekillendirilir veya yeniden konumlandırılır.
Masaj ile burun yapısına şekil verilememektedir. Ancak bazı durumlarda eğri burun yapısı için faydalı olabilir.
Burun törpüleme için yaş sınırı nedir? Burun törpüleme estetiği de diğer estetik burun ameliyatlarında olduğu gibi kişilerde burun kemiği gelişimi tamamlandıktan sonra yapılmalıdır. Türkiye'de genellikle burun kemiği gelişimi kadınlarda 16-17, erkeklerde ise 17-18 yaşlarında tamamlanmaktadır.
Bu durumu anlamak için gözlük sapları açılarak düzgün (masa üstü vs.) bir zemine konur. Şayet saplardan biri zemine temas esmiyorsa, gözlük yüzde eğri duracaktır. Bu pozisyondayken gözlük halkalarına yukarıdan bakıldığında, halkalardan biri içe dogru bir konumda ise, gözlük köprü kısmından eğilmiş demektir.
Ekartman nedir sorusuna cevap olarak gözlük üzerindeki burun boşluğunu ifade eden ölçülerdir denilebilir. İki gözlük camı arasındaki uzunluk ölçüleri uygun standartlara göre belirlenir. Her yüz tipinin gözlük kullanımını kolaylaştırarak burun kısmının rahat etmesini sağlar.
Losyon içermeyen bulaşık sabunu gibi yumuşak bir sabun kullanın ve parmak uçlarınızı kullanarak çerçevelerinize uygulayın. 2. Çerçeveleri ılık su altında iyice durulayın. 3. Çerçevelerinizin burun pedlerini ve kulaklıklarını temizlemek için sprey ile ıslatılmış kulak temizleme çöpü veya bez ile temizleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri