Yüzünüze tam oturan mevcut gözlüğünüzü alın ve şakakların iç kısmına bakın. Ölçüm sırasını yansıtan sayı kümesini bulun, ör. 53-15-140. Bunlar sırasıyla lens genişliği, köprü genişliği ve şakak uzunluğudur. Cam Genişliği / Çapı – Her merceğin milimetre cinsinden yatay genişliğidir. 40-62 mm arasında değişir.
Gözlük çerçevesi ekartmanları genellikle gözlük camını sağdan sola ölçerek bulunur. Gözlük ölçülerinde ilk değer olarak 50-20-150 şeklinde yer alır. Bu değerler 50 ekartman gözlük ölçüsünü belirtir ve 20 mm olan değer de iki cam arasındaki köprü ölçüsünü tanımlar.
Gözlük çerçevesi ekartmanları genellikle gözlük camını sağdan sola ölçerek bulunur. Gözlük ölçülerinde ilk değer olarak 50-20-150 şeklinde yer alır. Bu değerler 50 ekartman gözlük ölçüsünü belirtir ve 20 mm olan değer de iki cam arasındaki köprü ölçüsünü tanımlar.
By Donetto Siyah Kemik Anne(Ekartman:50)-Çocuk (2-5 yaş) Unısex 2'li Anne Çocuk Kombin Güneş Gözlüğü BD203yeni.
Ancak çoğu çerçevenin ekartman ölçüsü, 44 ve 62 mm arasında değişecektir. Ekartman genellikle gözlük üzerinde mm ölçülerinde ifade edilir. Bu nedenle 50 ekartman kaç cm veya 48 ekartman kaç cm gibi soruların cevapları için ölçüyü “10” ile çarpmak yeterlidir.
İlgili 21 soru bulundu
Ölçmek için kartın bir kenarını burnunuzun ortasına yerleştirin ve nerede bittiğini görün. Kart gözünüzün ucunda biterse, Medium (M) boyutlu bir çerçeve size tam olarak uyacaktır. Kart genişliği gözünüzün bitiş yerinden daha uzunsa, Small (S) boyutlu bir çerçeve sizin için mükemmel olacaktır.
3-6 yaş çocuk güneş gözlüğümüz çok hafif ve çok esnek olarak tasarlanmıştır. 40 ekartman ölçüsündeki gözlüğümüzü, kafa ölçüsü 50 cm ve üzeri çocuklarımız keyifle kullanacaklardır.
Güneş gözlüğünün cam uzunluğu, iki cam arasındaki köprü uzunluğu ve cam ile kulak arkasına kadar olan mesafenin uzunluğu ekartman ölçüleri ile belirlenir. Farklı yüz hatlarına sahip oldukları için her bir bireyin ekartman ölçüleri de farklıdır.
Göz ölçüsü alınarak gözlük camının ekartman ölçüsü belirlenmektedir. Gözlük camının ekartman değeri birinci değer olarak 50 mm kabul edilmektedir. Kişiye özel göz ölçüsü alınarak ekartman değeri ölçüsü büyütülebilmektedir. İki cam arasındaki köprü değeri ise 20 mm ölçüsü birinci değeri belirlemek için kullanılmaktadır.
Normalde hepimizin bir miktar kırma kusuru var. Ama 0,50'ye kadar olanları fizyolojik kabul ediyoruz. Gözde -0,25-0,50 'nin üstündeki numaralar, gözlük ihtiyacı yaratıyor.
Gözlük ölçüleri, gözlüğün iç kısmına konumlandırılmış bilgilerdir. Gözlük dikkatli bir şekilde incelendiğinde, gözlüğün iç kısmında yazılı olan 3 sayı gözlemlenir. Bu sayılardan ilki, gözlüğün enini ifade eder. İkinci sayı ise gözlüğün köprü boyutu yani ekartmanı belirtmektedir.
Sadece cam uzunluğu ölçülerek bulunur. Gözlük saplarının iç kısmında 50 - 20 -150 şeklinde yazan ölçülerden 1. olan değer ekartmanı gösterir. Örneğin burada 50 mm'dir. 2 lens arasındaki uzunluğu mm cinsinden veren ölçümdür.
Yüzünüzü daha keskin göstermek için ise köşeli ve kare ürünler tercih edebilirsiniz. Eğer yüzünüz keskin bir yapıya sahipse ve alnınız geniş ise kare yüz şekline göre gözlük modellerinden birini tercih edebilirsiniz. Bu yüz tipine yumuşak ve kıvrımlı çerçeveli modeller de oldukça yakışır.
Düzeltilmiş görme keskinliği bir gözün önüne mercek ya da gözlük camı yerleştirilerek elde edilebilen en iyi görme derecesidir. Gözlük muayenesinde göz doktoru gözün önüne çeşitli camlar yerleştirir ve hastaya en iyi, en rahat görüşü sağlayan cam numaralarını tespit eder.
Ekartman ölçüleri, gözlüğün yükseklik veya çapraz uzunluğundan farklıdır. Ekartman ölçüleri ne kadar büyükse gözlük lensleri de o kadar geniş olur. Güneş gözlüğü modellerine göre genellikle ekartman ölçüleri 42-60 mm arasında değişir. Ancak en yaygın olarak kullanılan ölçü birimleri 48, 50, 52 ve 54 mm ekartmanlardır.
Ekartman, gözlük kullanan kişilerin gözlük cam aralığının ifade edilme şeklidir. Bu aralık kişiden kişiye ve kullanılan gözlük modeline göre farklılık göstermektedir. Ekartman, göz cam aralığı üzerinde bulunan köprüye verilen isim olup genellikle 14 ila 24 mm arasında genişlik derecesi belirlenmektedir.
Ekartman değerleri genel olarak camda 40 ile 60 mm iken köprü aralığında ise 14 ile 24 mm arasında farklılık göstermektedir. Bunun beraberinde ekartman, bazı gözlük modelleri kapsamında tek olurken bazı modellerde ise çift biçiminde tasarlanmaktadır. Ekartman değeri mevcut gözlüğün yan çerçeve bölümlerinde yazmaktadır.
Ekartman ölçüsü, herhangi bir güneş gözlüğünün cm veya mm türünde lens genişliğini ifade eden birimlerdir. Ekartman ölçüleri genellikle gözlüklerin çerçevelerinin iç kısımlarında mm biriminde belirtilir. Yetişkinler için güneş gözlüğü standart ekartman ölçüleri 42-62 mm arasında değişir.
Ekartman gözlüğün camlarının uzunluğunu ifade eder. Bir kişinin yüz yapısı diğerlerinden farklı olabilir. Standart bir gözlükte ekartman değeri 14-24 mm şeklindedir.
Ekartman, gözlük kullanan bireylerin gözlüklerinin cam aralık ölçüsünü ifade eder. Aralık boyutu gözlük modeline, cam kalınlığına ve kişiden kişiye göre değişkenlik gösterecektir. Gözlükle cam arasında kalan köprünün genişliğini ifade eden ekartman, genel itibariyle 14 – 24 mm arasında genişlik derecesi olur.
Ekartman ya da diğer adıyla gözlük boyutu, gözlüğün cam aralık mesafesini belirlemek için kullanılan bir çeşit ölçü birimidir. Standart gözlüklerde cam aralığı 40 ila 62 mm arasında değişir; bu ölçüler dikkate alınarak üretilen gözlüklerde ekartman değeri 14-24 mm aralığındadır.
Kenarlara doğru genişleyen gözlük sapları, gözlüğün yüze küçük geldiğini belirtir. Gözlük çerçevesinin çok büyük olması durumunda ise elmacık kemiklerine temas edebilir ve bu da uzun süreli kullanımlarda sizi rahatsız eder.
Küçük/Dar yüzler:125mm – 129mm (yani lens genişliği 50mm ya da daha az) Orta büyüklükteki yüzler: 130mm – 134mm (yani lens genişliği 51-54 mm arası) Büyük yüzler: 135mm – 145mm (yani lens genişliği 55 mm ve yukarısı) ölçülerinde gözlük denediklerinde, gözlük büyük ya da küçük durmayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri