Fas mutfağına ait Harira çorbası ülkenin en sevilen çorbalarından biri ve özellikle ramazan ayında sofralardan eksik olmayan hem çorba hem de doyurucu bir yemek olarak servis edilir.
Bu çorba Fas mutfağına özgü ve Ramazan boyunca yapılan bir çorba. Bol malzemeli olması sizi korkutmasın çok lezzetli oluyor.
Asma yapraklarıyla, ismini şehirden alan kebabıyla ve bat yemeği ile bilinen Tokat'ın çok da fazla bilinmeyen fakat yöresel olarak sevilen ve tüketilen pek çok lezzeti var. Mercimekli hamur çorbası olarak da bilinen Bacaklı çorba da bu lezzetlerden biri.
Türkiye'nin favori çorbası mercimek oldu. 3.4 milyon siparişin yüzde 50'sini mercimek çorbası oluştururken onu ezogelin izledi.
Hangi yöreye ait olduğu merak edilen pum pum çorbası Bartın'a ait bir çorbadır.
İlgili 18 soru bulundu
Pumpum Çorbası (Bartın) Bartın yöresi ile özdeşleştirilen pumpum çorbası, oldukça kolay bir şekilde hazırlanır. Ana malzemesi kavurma ve mısır unu olan bu besin, bazı yörelerde nişasta ile yapılmaktadır. İçerisinde kullanılan kavurma, protein ve demir bakımından bir hayli zengindir.
Pumpum Çorbası - Bartın
Et suyu, soğuk su ve mısır unu tencereye alınarak kaynayana kadar çırpılır. Kıvamı koyulaştıktan sonra sütü ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Ayrı bir tavada kıtır ekmekler ayçiçek yağı ile kavurulur. Çorbanın tuzu ve biberi eklenir.
Yoğurt, yumurta ve tuzu orta boy bir tencereye koyun. Bir taraftan tel çırpıcıyla çırparken, bir taraftan da azar azar suyu ilave edin. Son olarak, yıkayıp süzdüğünüz pirinci katıp karıştırın. Tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtup sürekli karıştırarak pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin.
Beyran Çorbası (Gaziantep) Gaziantep'in meşhur lezzetlerinden biri olan beyran çorbası, kuzu etiyle hazırlanan bir yemektir. Bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen bu besin, özellikle kış aylarında tüketilir. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi haline gelmiştir.
Bol proteinli tavuk suyuna çorbalar, paça çorbası, gribe nezleye birebir sarımsak çorbası, canlılık veren kemik iliğine domates çorbası, hasta hasta keyfinizi yerine getirecek mercimek çorbaları, vitamin deposu brokoli çorbası ve daha fazlası tek tıkla mutfağınızda!
Geleneksel Mutfak
Çatal Aşı Çorbası, Çorum ve çevre ilçelerde de yapılır. Yanında turşu ve yeşil soğanla servis yapılır.
Sakala Çarpan Çorbası - Afyonkarahisar.
Diyarbakır Mastava Aşı
Ayrıca bu yemek halk arasında Ayran Aşı olarak da bilinir. Diyarbakır Mastava Aşı 11.10.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Kuzu, zerdeçal, karabiber, tarçın, zencefil, kırmızıbiber, zeytinyağı, küp doğranmış kereviz, soğan ve kişnişi büyük bir tencereye koyup orta ateşte 5 dakika karıştırarak kavurun. Küp doğranmış domatesleri ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Su veya tavuk suyu, tuz ve yıkanmış mercimekleri ilave edin.
Antep Beyranı, etli ve pirinçli yöresel bir yemektir. Kayıtlara göre Gaziantep çarşısı içinde ilk beyran dükkanı 1885 yılında açılmıştır.
Mercimeklerin pişmesine yakın bulgur ve pirinçleri tencereye ilave edin. Tuz, karabiber, kuru nane ve pul biberi de ekleyip karıştırın. Çorbanın kıvamına göre gerekirse biraz daha sıcak su ekleyin. Bir taşım daha kaynayan ve kıvam alan çorbayı kaselere bölüştürüp üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin.
Çürük çorbası aslında Adana mutfağına ait bir sokak lezzeti. İçinde yanak, boyun, beyin, dil gibi kelle parçaları bulunan bu çorba, kentte genelde sabah kahvaltılarında tüketiliyor. Zaman zaman Maraş usulü kelle paça olarak da adlandırılan çürük, sakatat sevenlerin favorilerinden.
Malzemeler: Belli bir miktar diş tarhana, s alça, biber, nohut, sade yağ. Yapılışı: Tarhana önceden nohutla beraber ıslatılıp kabarması beklenir. Su ilave edilerek kısık ateşte ağır ağır pişirilir. Salça ve isteğe göre baharat eklenip, yağ eritilip üstüne dökülür ve servis yapılır.
Paçayı kasabımıza temizletip parçalatalım. Hazırlanmış paçayı iyice yıkayıp, düdüklü tencereye alalım. 4'e kesilmiş soğanı, sarımsakları ve 8 bardak suyu ilave edelim. Paçayı, kemiklerinden ayrılacak kıvama gelip yumuşayana dek pişirelim. Daha sonra paçayı delikli kepçeyle tencereden alıp, kemiklerinden ayıralım.
Tencereye küp doğranmış domatesi, biberi, sarımsağı koyup soteleyelim. Haşlanan tavukları, börülceyi ve ıslatılan tarhanayı tencereye alıp 4 bardak su ilavesiyle 15 dakika karıştırarak pişirelim. Tuzu, nohutu, pulbiberi ekleyin. Zeytinyağını kızdırıp üzerine gezdirelim ve servis yapalım.
Un, su, tuz ile yoğrularak oluşturulan sert bir hamur, avuç içine alınarak ufalanır bu sırada oluşan hamur topaklarına oğmaç adı verilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri