Maliyet ve fiyat Seramik karoların maliyeti düşüktür, ancak granit seramik karolardan daha pahalıdır, bu taşın şaşırtıcı özellikleri nedeniyle bunun arkasında çok mantıklı nedenler vardır.
Porselen nedir ya da porselen ve granit arasındaki fark nedir? Granit doğal taş olup porselen pişirilerek yapılan bir malzemedir. Porselen seramik dayanım olarak granite en yakın malzemedir.
Mermer fayansların döşenmesi seramik fayanslara göre daha zordur. Döşeme işlemi karmaşık olabilir, bu nedenle bir uzmandan yardım almak her zaman en iyisidir. Mermer fayansların maliyeti türüne göre değişmektedir. Genel olarak, seramik fayanslardan daha pahalıdır.
Porselen karolar, seramik karo pazarında granit olarak da anılır.
Çok cilalanmış (parlak) granit fayanslar çocuklar için olduğu kadar çocuklar için de ıslak ve tehlikeli olduğunda kaygan olabilir.
İlgili 39 soru bulundu
Seramik ve Fayans Farkı
Seramikler yapı itibariyle hemzemin hem de duvar kaplamalarında kullanılırken, fayans ise iç mekan olan banyo, mutfak, ofis gibi yerlerde tercih edilmektedir.
Mat seramikler genelde R9 kaymazlık değerine zaten sahiptir. Yani genel anlamda banyo yerleri için yeterli kaymazlıktadır. Ancak duş içi için R10-R11 ve R12 kaymazlık değerinde seramikler de bulunur. Duş içine biraz daha kaymaz bir ürün almanızı öneririz.
Seramik kir, leke ve pas tutmama özelliği sayesinde yaşantınızı kolaylaştırır ve zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Nem yaymaması ve yüzeyinde mikrop barındırmaması sayesinde oldukça sağlıklı bir seçimdir. Ortamdaki doğal nemi korur ve alerjik hastalıkları tetiklemez. Ayrıca seramik en uzun ömürlü kaplama malzemesidir.
Mermer ile granit arasındaki fiyat farkı da iki malzeme arasında tercih yapılırken dikkate alınan bir diğer etkendir. Fiyat olarak mermer daha uygun fiyatlara sahipken granit ise mermerden daha pahalı bir malzemedir. Granit mermer metrekare fiyatları ise iki malzemenin fiyatları arasında bir yelpaze içinde yer alır.
Birçok alanda kullanılan en değerli taşlardan birisidir. Granit sert zemin elamanlarından biri ve çok sağlam bir yapıya sahip olduğundan kırılma ve çatlama kesinlikle yoktur.
Granit, natürel yapı taşları içerisinde en sert ve dayanıklı olanıdır. Kendisinden daha sert bir nesne tarafından çok sert darbelere maruz kalmadığı sürece kırılması mevzubahisi değildir.
Bu yüzden çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Granit kaya taşı dayanıklı oluşuyla da bilinmektedir. Isıya, çizilmeye, darbeye, asit gibi maddelerin etkisine karşı oldukça dayanıklıdır.
Granit tavalar gibi tencere çeşitleri de oldukça dayanıklı ve kullanışlıdır. Granit tencere sağlıklı mı diye endişe duymadan keyifle kullanabilirsiniz. Gerçek granitten yapılan tencereler herhangi bir kimyasal madde barındırmadığı için sağlıklı yemekler pişirmenize olanak tanır.
Genellikle duvarlarda parlak seramik, zeminde ise mat seramik kullanmanız önerilir. Parlak seramik, mat seramiklere göre çok daha göz alıcı ve ışıltılıdır. Ancak yoğun kullanılan zeminlerde kayganlığı çok fazla olduğu için ve sürtünmeyle üzerindeki bu parlaklığı kaybetme riski olduğu için zeminde parlak cila önerilmez.
Seramik, kırmızı ve kahverengi kilden üretilir. Porselen ise beyaz kilden üretilir. Seramik kupaların yapısı daha yumuşak ve esnektir. Porselen kupa bardak ise daha sert ama daha kırılgandır.
Çimstone tezgah mutfak tezgahları içinde önerebileceğimiz en dayanıklı ve kullanışlı tezgah türüdür. çizilmelere ve ısıya karşı son derece dayanılklıdır. leke tutmaz ve temizliği çok kolaydır. hijyeniktir içerisinde mikrop ve bakteri barındırmaz.
Hangi mutfak tezgahı daha iyi diye düşünenler için sade ve şık mermer tezgahlar da önerilir. Parlak ya da mat şekilde kullanılabilen mermer tezgahlar, ısıya ve çatlamaya karşı dirençlidir. Kompozit ve granit tezgahlara nazaran da maliyeti daha uygundur.
Seramik ürünlerin pişme sıcaklıkları porselen ürünlere göre daha düşüktür. Bu nedenle gözenekli yani su geçirgendirler. Bu özelliklerinden dolayı seramik ürünlerin uzun süreli kullanımı ile su emmesi nedeniyle sırda çatlaklar oluşur. Kullanılan sırın çatlaması hem hijyen, hem de sağlık açısından ciddi bir sorundur.
Seramik malzemeler inorganik, metalik olmayan, genellikle kristal oksit, nitrür veya karbür malzemelerdir. Karbon veya silikon gibi bazı elementler seramik olarak kabul edilebilir. Seramik malzemeler kırılgandır, serttir, sıkıştırma bazında güçlüdür ve kesme ile gerginlik bazında zayıftır.
Seramik yapısı gereği porselene göre daha sağlamdır. Çünkü daha kalın ve esnektir. Bu bakımdan kolaylıkla kırılmaz. Hatta bu özelliği sayesinde inşaat, dekorasyon gibi işlerde daha dayanıklı olması bakımından seramik malzemeler kullanılır.
Bunun sonucunda, seramik ürünlerde uzun süreli kullanımlarda, su emmesinden kaynaklanan sır çatlakları ortaya çıkar. Ayrıca, pişirim sıcaklığının düşük olmasından dolayı, sır sert bir darbeyle çatlayabilir.
Kaymaz özelliklere sahip seramiklerin genel adı olan “Antislip Seramik “ “R” ile sembolize edilir.Havuz ya da havuz kenarı gibi alanlar kadar kayma riskinin yoğun olduğu ticari alanlar için de önemli olan yüksek kaydırmazlık özelliği evlerimizde banyo ve mutfaklarımız içinde çok önemlidir.
Seramik fiberler henüz tam kanserojen madde tanımına girmemiş olsa bile, kanser etkisi yaratabilcek tehlikeli madde sınıfındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri