Parlatma işlemi için karbonatla bir parlatıcı hazırlayabilirsiniz. Karbonat ılık su ve bir çatal yardımıyla homojen bir karışım elde edebilirsiniz. Macun uygulanmadan önce bu sıvı ile parlatma için pişirme işlemi yapmalısınız. Daha sonra granit parlatıcı malzemesi ile parlatmayı tamamlayabilirsiniz.
Adım 2: Granit mutfak tezgahı parlatma
Ilık suyu birkaç damla sıvı sabunla karıştırın ve köpürtmek için suyu karıştırın. Ardından, mikrofiber bezi nemlendirin ve dairesel hareketlerle dökülmeleri ve lekeleri çıkarmak için granit üzerine sürün. Cilalamadan önce yüzey mümkün olduğunca temiz olmalı.
Granit mutfak tezgahı nasıl temizlenir sorusuna verilebilecek en etkili çözüm yöntemi bulaşık parlatıcısıdır. Bulaşık parlatıcısı hem lekelerin temizlenmesini sağlarken hem de sağladığı ekstra parlaklık ile mutfak tezgahının daha güzel ve parlak görünmesini sağlayacaktır.
Granit mutfak tezgahı temizliği için bulaşık parlatıcısını deneyebilirsiniz. Yapmanız gerekenler ise oldukça basit: Bulaşık parlatıcısını temiz bir bulaşık süngerine dökün ve bu sünger ile tezgahı silin. Saniyeler içinde tezgahın temizlendiğini, kalmış lekelerin silindiğini fark edeceksiniz!
İlgili 24 soru bulundu
Bulaşık makinesi yıkamasına uygun bir yapıya sahiptir. Bazı durumlarda güçlü lekeler de olabilir. Bu durumda bulaşık süngerinin yumuşak kısmı ile lekeyi kaldırabilirsiniz. Eğer granit tava dışı nasıl temizlenir diyecek olursanız, bulaşık süngerine karbonat döküp dışını silebilirsiniz.
Fakat granit yüzeylerinizin de dikkat gerektirdiği zamanlar vardır. Gün içerisinde yoğun bir şekilde kullanılan zemin ve tezgah yüzeyler, sürekli aşınmayla matlaşabilir. Bu meydana geldiğinde, granit silim ve cilalama işlemlerinin uygulanması gerekir.
Granit tezgahların yüzeylerinde oldukça işe yarayan bulaşık parlatıcısı ile taze lekeler de kolayca çıkarılmaktadır. Bir diğer leke çıkarma yöntemi de, limon suyu ve beyaz sirke karışımıdır.
Granit yüzeylerde çizik giderme ve cilalama uygulamasında ilk aşama olan çiziklerin giderilmesi işleminde, yüzey üzerindeki hasar durumuna bağlı olarak kuru ped ile zımparalama işlemi yapılır. Hafif çizik var ise; 200 numaralı grid ped kullanılır. Eğer tam pürüzsüzlük sağlanmaz ise; 100 numarali grid ped kullanılır.
Granit mermer lekesini çıkarmak için bir çay bardağı sirke içerisine birkaç damla limon suyu damlatınız. Sonrasında ise mümkünse bir mikrofiber bez ile yüzeyi temizleyiniz. Lekenin çıkması halinde direkt olarak temiz bir su ile bölgeyi durulayın. Ardından da kurulama işlemi yapınız.
Granit tezgâh için özel olarak yapılan ürünleri tercih edin
Buna göre; günlük rutin temizlikte yalnızca su, detaylı temizlikte ise granit temizleyici, parlatma işlemi içinse granit cilası kullanmalısınız.
Kuru bir mikrofiber toz paspas ile günlük temizleme rutini yapışarak günlük kirli birikimini önleyin. Bu, derin temizlik yapma ihtiyacını en aza indirmeye yardımcı olur ve zeminin doğal güzelliğinin parlamasını sağlar. Ayrıca granit bir zemini temizlemenin en zor yanı olan derzinizi temiz tutar.
Bu kapsamda uygulayacağınız en ideal yöntem evde karbonatlı solüsyon hazırlamaktır. 1 su bardağı suya 1 paket karbonat olacak şekilde hazırladığınız solüsyon ile mermeri nazikçe silmeniz gerekir. Bu işlemden sonra 1-2 saat boyunca mermerin kuruması beklenmelidir. Sonrasında ise temiz su ile durulama yapılmalıdır.
Aşınmaya, basınca, darbeye karşı dayanıklı, güzel renkli ve iyi cila kabul eder. Atmosfer tesirlerine ve ayrışmaya karşı direnci yüksektir. Günümüzde daha çok parke ve bordür taşı ve bazı büyük yapılarda kaplama taşı olarak kullanılmaktadır.
Ince ve düzgün bir şekilde püskürtün ve temiz bir bezle ürünü yüzeye yayın. Daha sonra kuru, yumuşak bir bezle parlatın. Fazla emici malzemeler için uygulamayı tekrarlayın. Iyice cilalanması parlaklık derecesini arttırır.
Öncelikle bir bardak suyun içerisine karbonat eklenmesi gerekmektedir. Daha sonra bir bez yardımı ile bu karışım mermere sürülere silinme işlemi gerçekleştirilmektedir. Çok bastırılmaması gerekmektedir. Özellikle lekeli kısımlar üzerinde daha uzun durulması gerekmektedir.
Evet granit seramik mutfak tezgahlarınızı su bazlı akrilik boyalar ile boyayabilirsiniz.
GRANİT CİLASI
Granit Cilası Nodoso marka olup tüm granitlerde kullanılmaktadır. Uygulandığı alanda ıslaklık görünümü vermektedir. Granitin içine işleyerek granitin rengini koyulaştırmaktadır. Granitler gözenekli taşlar olduğundan Nodoso Granit Cilası bu gözeneklere işleyerek su geçirmezlik sağlamaktadır.
Sararan granit tavaların temizliğinde sirke, karbonat ve su karışımı kullanılabilmektedir. Karışımın birkaç dakika boyunca kaynatılması sonrasında granit tavaların temizliği kolaylıkla yapılabilmektedir.
Kristal sert yapısı ile birlikte zeminlerde estetik ve güzel bir görüntü ortaya çıkarır. Fakat bu parlak görüntü belirli bir süre sonrasında kaybedilebilir. İşte bu durumda granit silimi ve parlatma hizmetleri gerçekleştirilerek, yeniden estetik ve ışıl ışıl bir görüntü elde edilmesi mümkündür.
Granit ancak kendisinden daha sert bir malzemenin üzerine ısrarla sürtülmesiyle çizilebilir. Graniti yalnızca elmas çizebilir, bu sebeple granit işlenirken elmas uçlu malzemelerle kesilerek operasyon yapılır.
Dayanıklı bir yapısı vardır. Görünüm: Granit küçük taneli, mavi, yeşil, turuncu, kırmızı gibi küçük desenli ve gösterişlidir. Mermer ise damarlı bir görünümdedir ve rengi genelde aynı tonlardadır. Eğer gösterişli bir tezgah istiyorsanız graniti, sade şıklıktan yanaysanız mermeri seçebilirsiniz.
Bir kabın içerisine 2 paket karbonat dökün ve üzerine su ekleyerek karıştırın. Karışımı tezgaha dökün ve bezle ovalayarak silin. 10 dakika bekledikten sonra ıslak ve temiz bir bezle tezgahın üzerini tekrar silin. Mutfak tezgahı su lekelerinden arınacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri