1 çay bardağı beyaz veya normal sirke (mümkünse evde hazırlanan) içine bir kaç damla limon suyu damlatılarak, mikrofiber bez ile yüzeye hafif baskı kuvvetiyle uygulanır. Lekenin çıkarılması ardından her ihtimale karşı hızlıca yüzeyin durulaması yapılır.
Granit zeminlerdeki çiziklerden kurtulmak için yapı marketlerde satılan granit çizik ve aşınma için üretilen parlatma cilasını kullanabilirsiniz. Bu cila sayesinde çiziklerden kurtulacağınız gibi aynı zamanda orijinal parlaklığını uzun süre koruyabilirsiniz. Bu sayede, yeni çiziklerin oluşmasını da engelleyebilirsiniz.
Granit yüzeylerde çizik giderme ve cilalama uygulamasında ilk aşama olan çiziklerin giderilmesi işleminde, yüzey üzerindeki hasar durumuna bağlı olarak kuru ped ile zımparalama işlemi yapılır. Hafif çizik var ise; 200 numaralı grid ped kullanılır. Eğer tam pürüzsüzlük sağlanmaz ise; 100 numarali grid ped kullanılır.
Granit mutfak tezgahı temizliği için bulaşık parlatıcısını deneyebilirsiniz. Yapmanız gerekenler ise oldukça basit: Bulaşık parlatıcısını temiz bir bulaşık süngerine dökün ve bu sünger ile tezgahı silin. Saniyeler içinde tezgahın temizlendiğini, kalmış lekelerin silindiğini fark edeceksiniz!
Tüm tezgâh malzemeleri gibi Corian tezgah da günlük kullanım sonucu çizikler, sıyrıklar ve aşınmalar oluşabilmektedir. Kılcal çizikler için sert yüzey temizleme deterjanları ve ovma süngerleri ile çoğu kez akrilik tezgah çizikleri giderilmektedir.
İlgili 17 soru bulundu
Çizikler çok derinse, kaba taşlamadan ince taşlamaya kadar işlenmeleri gerekir ve yerel derin çizikler de yerel taşlama ile giderilebilir. Mermer üzerindeki küçük çizikler mermer parlatma tozu ile parlatılabilir. Granit (granit) veya ana bileşeni silisli taş, granit parlatma tozu ile cilalanabilir.
Granit tezgah`a granit taşından daha sert bir madde ile çarpıştırmadığınız sürece herhangi bir çizilme olmaz.
1 çay bardağı beyaz veya normal sirke (mümkünse evde hazırlanan) içine bir kaç damla limon suyu damlatılarak, mikrofiber bez ile yüzeye hafif baskı kuvvetiyle uygulanır. Lekenin çıkarılması ardından her ihtimale karşı hızlıca yüzeyin durulaması yapılır.
Temiz bir bez üzerine bir miktar bulaşık parlatıcısı dökerek tüm tezgahı hafifçe ovalayarak temizleyin. Tezgah üzerindeki sararma ve lekelerin kısa bir süre içerisinde yok olduğunu fark edeceksiniz.
Granit mermerlerde su izi kolayca kalabileceği için temizlerken mutlaka mikrofiber bez kullanarak doğal deterjanla uygulama yapmalısınız. Mermer tezgah temizliği yaparken tel kullanmadan, yumuşak sünger ve bezle doğal içerikli deterjanla uygulama yapmanız önerilir.
Granit mermer lekesini çıkarmak için bir çay bardağı sirke içerisine birkaç damla limon suyu damlatınız. Sonrasında ise mümkünse bir mikrofiber bez ile yüzeyi temizleyiniz. Lekenin çıkması halinde direkt olarak temiz bir su ile bölgeyi durulayın. Ardından da kurulama işlemi yapınız.
Limon ve tuz ikilisine koşun!
Limonun üzerine bolca tuz dökün ve limonla yanık izini ovun. Tezgahlarınızı ilk günkü haline döndürmek işte bu kadar basit.
Nemli bir bez ve az miktarda sıvı deterjan en ideal temizlik için yeterlidir. Çimstone, sahip olduğu kompakt yapısı ile leke tutmaz. Sadece silmekle yüzey, ilk günkü yeni ve temiz görüntüsüne kavuşur.
Granit kaya taşı malzemesinin yapıldığı zeminlerin üzerine düşen her kir ve tozu temizleyebilirsiniz. Temizleme için ılık su ve hafif deterjan karışımı elde edilir. Kalıntılar ve lekeler bir sünger yardımıyla bu deterjan içerikli su yardımıyla temizlenir.
Tavanın içerisine konulan bir miktar su, sirke ve karbonat karışımının birkaç dakika süreyle kaynatılması gerekmektedir. Kaynatılan karışım sonrasında granit tavaların güçlü lekelerden arındırılması sağlanmaktadır.
Kullanılan asitli ve çamaşır suyu içeren temizlik malzemeleri mermerin içerisindeki kirecin okside olmasına ve mermerin sararmasına yol açar. Aynı zamanda, uzun süreli suya temas da mermerin sararmasına yol açan nedenler arasındadır.
Aşındırıcı olabilecek temizlik ürünlerinin uzun süre boyunca kullanılması mermerin deforme olmasına yol açar. Bu durum ufak gözeneklerin belirginleşmesine sebep olur. Gözeneklerde kir, yağ ve pas lekeleri birikmeye başladığı zaman sararma ortaya çıkar. Mermerler sert ve dayanıklı oldukları kadar özel bir yapıdadır.
Eğer mermer tezgahınız sararmaya başladıysa limon ve tuzla ovarak rengini açabilirsiniz. Bunun dışında hem parlamasını hem de üzerinde bulunan mikropların kırılmasını istiyorsanız limon ve karbonatı karıştırıp bir macun haline getirin. Oluşan karışım ile tezgahın üzerini ovalayın.
Mermer, doğal taş, muşamba gibi aside dayanıksız yüzeyler ile emaye, demir, bakır, pirinç ve çinko gibi metal malzemeler ve kaplamalar üzerinde Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü kullanmayın.
Çimstone tezgah temizliği için pamuklu nemli bir bez ya da hassas bir bulaşık süngeri kullanmanız yeterlidir. Temizlik maddesi olarak da duru su, sıvı deterjan ya da cam temizleyici sıvılardan yararlanabilirsiniz.
– Mermer, Granit, Traverten ve doğaltaş yüzeyinin reçine elmas pedler ile ışığı yansıtacak kadar mükemmel pürüzsüz hale ulaştırılmasına cilalama – parlatma denir. bu işlemden sonra taşın yüzeyi tam bir ayna parlaklığındadır.
Ilık suyu birkaç damla sıvı sabunla karıştırın ve köpürtmek için suyu karıştırın. Ardından, mikrofiber bezi nemlendirin ve dairesel hareketlerle dökülmeleri ve lekeleri çıkarmak için granit üzerine sürün. Cilalamadan önce yüzey mümkün olduğunca temiz olmalı.
Granit tezgahın diğer tezgahlara göre en önemli özelliği leke tutmamasıdır bu sebeple tezgah çeşitlerinin arasında en çok tercih edilendir.
Sıcaklıklara Dikkat Edin
Granit mutfak tezgahları sıcaklıklara karşı dayanıklıdır, ancak yine de sıcak tencere ve tavalar doğrudan granit tezgaha konulmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri