Bu nedenle banyolar için en iyi zemin, neme dayanabilen, kaymaya dirençli ve rahat bir zemin kaplamasıdır. Bu genellikle banyoda uygun zemin seçenekleri olarak masif parke, lamine parke ve laminatı ortadan kaldırır. Bununla birlikte, seramik ve porselen karo ve LVT ve vinil ruloların hepsi uygun seçeneklerdir.
Granitin Dayanıklılığı Ne Seviyededir? Granit, natürel yapı taşları içerisinde en sert ve dayanıklı olanıdır. Kendisinden daha sert bir nesne tarafından çok sert darbelere maruz kalmadığı sürece kırılması mevzubahisi değildir.
Dayanıklılık ve sertlik Seramik karolar yüksek bakım gerektirir, ancak granit en dayanıklı ve en sert gözenekli taştır, bu da onu lekelere karşı dirençli kılar; Az bakım gerektirdiği için darbeye ve basınca dayanıklıdır.
Granit tezgahların yüzeylerinde oldukça işe yarayan bulaşık parlatıcısı ile taze lekeler de kolayca çıkarılmaktadır. Bir diğer leke çıkarma yöntemi de, limon suyu ve beyaz sirke karışımıdır.
İlgili 22 soru bulundu
Kullanılan asitli ve çamaşır suyu içeren temizlik malzemeleri mermerin içerisindeki kirecin okside olmasına ve mermerin sararmasına yol açar. Aynı zamanda, uzun süreli suya temas da mermerin sararmasına yol açan nedenler arasındadır.
Parlatma işlemi için karbonatla bir parlatıcı hazırlayabilirsiniz. Karbonat ılık su ve bir çatal yardımıyla homojen bir karışım elde edebilirsiniz. Macun uygulanmadan önce bu sıvı ile parlatma için pişirme işlemi yapmalısınız. Daha sonra granit parlatıcı malzemesi ile parlatmayı tamamlayabilirsiniz.
Gerçek granit tencere öncelikle tencerenin ağırlığından anlaşılabilir. Çünkü gerçek granit tencereler oldukça ağır ürünlerdir. Granit görünümlü ama granit olmayan tencereler ise oldukça hafif bir ağırlığa sahiptirler. Gerçek granit yapısı itibarıyla tanecik görünümlü olmaktadır.
Granit ayrıca çizilmelere, lekelere ve ısıya karşı dayanıklıdır. Bir dizi renk, doku ve tasarım seçeneği ile granit döşeme, uzun süre dayanması ve sıcak bir ortam sağlaması nedeniyle eviniz için akıllıca bir yatırımdır.
3-Sağlam zemin: sıkışmaya uygun olmayan 2-3m kalınlığında tabakalar halinde oluşmuş zeminlerdir. Basınç ve çekme gerilmelerine karşı oldukça dayanıklıdır. Bunlar arsında püskürük, tortul ya da metamorfik zeminlerdir.
Su Yalıtımı: Bir yapının depreme dayanıklı olmasını sağlayan ve onu uzun ömürlü kılan en önemli faktörlerden bir tanesi nem ve suya karşı korunaklı yapılıp yapılmadığıdır. Doğru bir şekilde yapılmış olan su yalıtımı, binaları depreme karşı korumak için gerekli olan başlıca işlemlerden biridir.
Genel olarak; yüksek ısıya ve baskı direncine dayanıklı olan granit eşyalar ve malzemeler, üretime ya da kullanıma bağlı olarak zamanla çatlayıp kırılabilmektedir.
Granit, mermer, traverten ve kireçtaşı gibi birçok doğal taş seçeneği vardır. Bu malzemeler dayanıklı, estetik ve yüksek kaliteli zeminler sunarlar. Vinil Döşeme: Vinil döşeme, mutfak zemini için ekonomik bir seçenektir. Su ve neme dayanıklıdır, ayrıca kolay temizlenirler.
En sağlıklı parke döşemeleri için zemin kesinlikle kuru, temiz ve pürüzsüz olmalıdır. Parke döşenecek zeminde engebe ve meyiller var ise sap kullanarak zemini pürüzsüz hale getirebilirsiniz. Zeminin kötü ve kirli olduğu alanlarda parke kısa sürede kalkacak veya hasar görmeye başlayacaktır.
Laminat parke ürünü montajı yapılırken, parke altına şilte ürünü serilmesi gerekmektedir. Şilte ürünü betondaki rutubet ve nemin üst tarafa geçmesine engeller. Fakat tek başına şilte, ısı ve ses yalıtımı sağlayamaz. Beton soğukluğunun laminat parke ürününe hemen geçmesi kapron ürünün tercih edilmesine neden olmuştur.
Elbette granit tencerelerin ömrü, her ne kadar çelik tencerelere göre daha kısa olsa da size uzun yıllar hizmet edecek kadar yeterli düzeydedir. Bir çelik tencere en az 30 yıl kullanılabilirken granit tencerelerde bu ömür yaklaşık 10 ile 15 yıl arasındadır.
Doğal taş olma özelliğine sahip olan granit taşı mutfak tezgahlarında daha çok tercih edilmektedir. Bakteri barındırmama özelliğine sahiptir ve bu sayede son derece hijyeniktir. Ankara granit mermer tercihinde bulunanlar için geniş çeşitlilik ve model sunmaktadır.
Mermer mi daha sağlam granit mi diye düşünenler için granit malzemenin çizilmez derece de sert bir malzeme olduğunu, magmatik yapıda biriken kristallerden meydana gelmesi ve yüksek ısıya dayanıklı olmasından dolayı granitin daha sağlam olduğunu söyleyebiliriz.
Granit tencerelerin malzemesine dikkat etmeniz gerekir. Granit tencereler granit görünümlü bir yüzey kaplaması ile kaplanmış alüminyum ya da paslanmaz çelikten yapılır. Alüminyum granit tencereler daha hafif ve daha uygun fiyatlı olurken çelik granit tencereler daha dayanıklı ve uzun ömürlü olur.
Bu yüzden tavaların kullanılmadan önce mutlaka ön temizliği yapılması gerekir. Bir kaç içerisine ılık su ve bir miktar bulaşık deterjanı koyarak iyice karıştırın. Yumuşak bir sünger yardımı ile bu karışımı tavanın her yerine uygulayın. Bol su ile duruladıktan sonra kurulayarak kaldırın.
Şayet kısa süre içinde bozulma ya da çizilme meydana gelen bir granit tavanız olduysa, o tavanın granit kaplamalı bir teflon tava olduğunu bilmenizde fayda var. Granit tava çizilirse zararlı mı diyenler için bir bilgi verelim. Uzun süredir kullanılan ve bolca çizik olan tavaların ömrü tükenmiştir denilebilir.
Granit tezgâh için özel olarak yapılan ürünleri tercih edin
Buna göre; günlük rutin temizlikte yalnızca su, detaylı temizlikte ise granit temizleyici, parlatma işlemi içinse granit cilası kullanmalısınız.
Granit yüzeylerde çizik giderme ve cilalama uygulamasında ilk aşama olan çiziklerin giderilmesi işleminde, yüzey üzerindeki hasar durumuna bağlı olarak kuru ped ile zımparalama işlemi yapılır. Hafif çizik var ise; 200 numaralı grid ped kullanılır. Eğer tam pürüzsüzlük sağlanmaz ise; 100 numarali grid ped kullanılır.
Granit mermer lekesini çıkarmak için bir çay bardağı sirke içerisine birkaç damla limon suyu damlatınız. Sonrasında ise mümkünse bir mikrofiber bez ile yüzeyi temizleyiniz. Lekenin çıkması halinde direkt olarak temiz bir su ile bölgeyi durulayın. Ardından da kurulama işlemi yapınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri