Uzmanlar sürekli yulaf tüketiminden sıkılan ve farklı bir şeyler denemek isteyenler için granolayı tavsiye ediyor. Fakat her granola'nın sağlıklı olmadığını, içeriğinde eklenti şeker, glukoz şurubu ve tatlandırıcı içermeyen granola yiyeceklerin tüketilmesini öneriyorlar.
Müsli; kuru meyve, kuruyemiş gibi çeşitli bileşenlerin yulaf ezmesi ve diğer tahıllarla çiğ şekilde harmanlanmasıyla üretilir. Granola ise kuruyemiş ve kuru meyve haricinde şeker, yağ gibi çeşitli ek bileşenlerin fırınlanmasıyla üretilmektedir.
Granola, içerisinde yulaf, kuru yemiş ve kuru meyve bulunan oldukça doyurucu ve besleyici bir besindir. Özellikle hızlı kahvaltıların en iyi alternatiflerinden biridir. Yulaf ezmesi kadar masum değildir ve aslında kalorisi de vardır ancak dozunda tüketildiğinde bir sorun yaratmaz.
Müslinin aksine yulaf sade haliyle de tercih edilebilir. Her ikisi de sağlık için son derece faydalı olan yulaf ile müsli arasında büyük farklar yoktur. Daha zengin tatlardan hoşlanan kişiler yulaf ezmesinden ziyade müsliyi tercih eder.
Öğrenciler, çalışanlar, iştah kaybı olanlar ve diyete başlayanlar için dakikalar içinde hazırlanan granola hem doyurucu hem de sağlıklı bir seçimdir. Çünkü içinde kuru yemiş, yulaf ve kurutulmuş meyve parçaları yer alır.
İlgili 17 soru bulundu
Uzmanlar sürekli yulaf tüketiminden sıkılan ve farklı bir şeyler denemek isteyenler için granolayı tavsiye ediyor. Fakat her granola'nın sağlıklı olmadığını, içeriğinde eklenti şeker, glukoz şurubu ve tatlandırıcı içermeyen granola yiyeceklerin tüketilmesini öneriyorlar.
Sağlıklı atıştırmalıkları tüketmek istiyorsanız granola şekersiz seçeneğini satın alabilirsiniz. Bal veya pekmezli granolalar doğal şeker içerdikleri için müşterilerin tercih ettiği ürünler arasında yer alır.
Yulaf Ezmesi 1 Günde Ne Kadar Tüketilmeli? Günde 1 porsiyon yani 8-10 yemek kaşığı kadar yulaf ezmesi tüketebilirsiniz. Bu miktardan az ya da çok yulaf ezmesi tüketmek tercihe bağlıdır.
Yulaf ve yulaf ezmesi lif ve protein bakımından yüksektir. Yulaf, suda kolayca çözünen çözünür lif bakımından yüksektir. Çok fazla lif tüketmiyorsanız ve aniden yulaf da dahil olmak üzere birçok lifli gıda yemeye başlarsanız, bunun mide şişkinliğine, gaza ve kramplara neden olabileceği bilinmektedir.
Yulaf ezmesinin ayrıca yağ yakma özelliği vardır. Metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecine yardımcı olur. Yulaf ezmesi ile çok fazla açlık hissi yaşamadan kilo verebilirsiniz. Bitkisel protein içeriği sayesinde yulaf ezmesi, kilo verme sürecinde oluşan sarkmayı önlemede etkilidir.
Granola çok besleyici ve faydalı bir besin olduğu için diyetlerde tüketilmesine izin verilen besinlerden bir tanesidir. Bu besin diyetlerde genelde kahvaltılarda ya da ara öğün olarak tüketilebilmektedir.
Granolayı sütle tüketmek tavsiye edilir. Ancak granolayı tüketirken malzemelerin süt ile pişirilmesine gerek yoktur. Malzemeleri evde fırınlayıp soğuduktan sonra süt ile tüketebilirsiniz.
Granola içeriğindeki tahıl besini sayesinde kan şekerinin yükselmesini önlemeye yardımcı olur. Ayrıca tam bir enerji kaynağıdır; halsizlik ya da yorgunluk hissini azaltmaya da yardımcı olur. Doğru miktarda ve doğru zaman aralığında tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olur.
Granola, yüksek lif içeriği ile sağlıklı bir şekilde sindirime, kabızlığa ve diğer sindirim sorunlarına yardımcı olur. Bu sayede daha sağlıklı bağırsaklara sahip olursunuz.
Granolanın temel malzemesi olan yulaf, içerdiği yüksek lif ve proteinler sayesinde vücudun uzun süre tok kalmasına yardımcı oluyor. Ayrıca Granola gün boyu enerjinizi yüksek tutarken fazla yağlarınızdan kurtulmanızı da kolaylaştırıyor.
Yulaf ezmesinin içeriğinde potasyum, kalsiyum, demir gibi birçok yararlı mineral, E vitamini ve B grubu vitaminleri başta olmak üzere birçok yararlı madde ve besin lifi bulunuyor. Tüm bu yararlı maddeler sayesinde yulaf ezmesi, sağlıklı beslenmek isteyenler için en çok önerilen gıdalardan birine dönüşüyor.
Profesör Canan Karatay, özellikle diyet programlarının vazgeçilmezi yulafa da sıcak bakmıyor. İşlenmiş tüm yemeklere karşı olduğunu belirten Canan Karatay, yulafın tiroidi bozduğunu ve kilo aldırdığını ifade etti. Yulafın insan yiyeceği olmadığını, gluten dolu, metobolizmaya zararlı bir besin olduğunu belirtti.
Canan Karatay, diyet listelerinin vazgeçilmez gıdalardan olan yulafın zararlı olduğunu belirterek " Yulaf at yemidir, 70 milyon at bulamayınca bize satıyorlar" dedi.
Her gün en fazla 50 gr olacak şekilde tüketilen yulaf zararları konusunda endişe duymadan faydalanabileceğiniz değerli bir besindir. Düzenli tüketim ile yulafın kilo kontrolü, kas gelişimi, kalp ve damar sağlığının korunması gibi birçok faydasından kolaylıkla yararlanabilirsiniz.
Muhteşem bir lif ve vitamin kaynağı olan yulaf ezmesi, sporcu beslenmesinin olmazsa olmazlarından biridir. Düşük glisemik endeksi sayesinde uzun süreye yayılan bir enerji salınımı sağlayan yulaf ezmesi, sporcuların antrenman öncesinde en çok tercih ettiği besinler arasındadır.
Yulaf ezmesi yapılacaksa süt ya da su kullanılabilir. Eğer yulafı çiğ olarak yiyecekseniz o zaman süt kullanılması daha doğru olacaktır. Yulaf Ezmesi Zayıflatır Mı? Yulaf yüksek besin değerine sahip bir tahıl olduğu için uzun süre tokluk hissi verir.
6 yemek kaşığı (40 gr) yulaf günlük posa ihtiyacınızın yaklaşık %20'sini karşılar. 3 yemek kaşığı yulaf = 1 dilim ekmek yerine tüketilebilir.
Bir porsiyon granola dört yemek kaşığıdır. Üzerine bir porsiyon granolayı ekleyin. En son mevsime meyveleri doğrayarak servis edin. Sindirimi kolaylaştırıyor: Granola sindirim sisteminizin çalışmasına yardım eder.
Sandığınız kadar masum değil: Granola
İçindeki besin değerleri onu sağlıklı yapsa da içerdiği şeker ve kaloriler aslında diyetiniz için zararlı. Hazır granola yiyorsanız tek seferde yediğiniz porsiyonda 10 gramdan az şeker olmasına dikkat edin.
Granola bal ya da çeşitli tatlandırıcıyı bünyesinde bulundurduğundan şeker içeriği müsli çeşitlerine oranla daha fazladır. Müsli soğuk ya da sıcak olarak tüketilebilirken granola soğuk tüketilir. Müsli yumuşak iken granola daha çok kıtır bir özelliğe sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri