Killi toprakların kırıntılı bir yapıya dönüştürülerek hava ve su gerginliğinin arttırılmasını temin eder. * Humusun kümeleşmesine katkıda bulunur. * Erozyona karşı toprağı stabilize eder. * Toprak asitliğini gidererek biyolojik aktiviteyi arttırır.
Adaçal sönmemiş granül kireç yüksek kalsiyum oksit yüzdesine sahip düşük safsızlıklar içeren sönmemiş kalsiyum kireci olarak üretilmektedir. Kireç üretimimiz, dairesel kesitli, paralel akışlı, çift şaftlı, rejeneratif fırın ile gerçekleştirilmekte ve proses scada ile kontrol edilmektedir.
Kalsiyum hidroksit formülündeki tarım kireci gübresi, kalsiyum okside (CaO) su ilave edilmesi ile elde edilir. Bu işlem kireç fabrikalarının söndürme ünitelerinde yapılır ve kalsiyum oksit bünyesine %30-40 oranında su alarak kalsiyum hidroksit formülüne döndürülmüş olur.
TARIM KİRECİ « Nur Kireç Tarım kireci , asidik özellikli toprağı bazikleştirip toprak verimliliğini ve kalitesini arttıran, ürünlerin topraktan fosfor alma oranını arttıran, su tutma özelliği ile kurak topraklarda ürün verimliliğini arttıran , doğal toprak düzenleyicidir.
Fazla kireç uygulamasının da bitki gelişimine zarar verebildiğini söyleyen uzmanlara göre kireci genellikle, tohum ekiminden 3-6 ay önce tarlaya uygulamak en doğru yoldur. Çünkü tohum ekiminden hemen önce kireç toprağa verilirse bazik reaksiyonlu olan kireçleme materyali tohumların çimlenmesine zarar verebilir.
İlgili 30 soru bulundu
Bazen tarımda şu şekilde de kullanılır: toprak asit giderici, meyve ağaçlarını zararlılara karşı koruyan koruyucu formülasyon veya. gübre katkı maddesi.
Bitkinin iz düşümü boyunca bitkiden 1-2 metre uzaklığında dağıtılmalı ve toprak yüzeyinden 10-15cm derinliğine kadar iyice karıştırılmalıdır. Tarım kireci kullanımı sonucunda %40'a kadar verim artışı gözlenmektedir. Kireçtaşı tarımda genellikle direkt toprağa karıştırılarak kullanılır.
tozları ölür ve meyve teşekkülü olmaz. Domates tohumlarının çimlenmesi için minimum 10 ºC, optimum 20-29 ºC, maksimum 36 ºC toprak sıcaklığı olması gerekir. 200-500 kg kireç verilmeli, pH=7,0'nin üzerinde ise her yıl dekara 30-50 kg toz kükürt verilmelidir.
Amonyum Sülfat
Kireçli topraklarda güvenle kullanılabilir. İçindeki azot amonyum (NH4) formundadır. Toros Tarım tarafından pazara sunulan AS gübresi, %21 oranında azot elementi ile birlikte bitkilerin alabileceği form olan sülfat (SO4) şeklinde, %24 oranında kükürt de içerir.
Kıymetli arkadaşlar, bugün sizlere organik tarımda kirecin önemini anlattım, topraktaki kalsiyum eksikliğine bağlı domates, salatalık, kabak, ve biberdeki burun çürüklüğünün yegane çaresi kireçtir, kirecin aynı zamanda sıkı yani çok killi toprakları da yumuşatma özelliği vardır, iyi seyirler.
- Kireç 3-4 yılda bir defa Kasım- Aralık ayları arasındaki dönemde verilir. Dal uçları altındaki 40-50 cm genişliğindeki banda serpilerek 5-10 cm toprak derinliğine karıştırılır. - Kireç, çiftlik gübreleri ve azotlu gübreler çapalanarak toprağa karıştırılmalıdır.
Toprakların kireç içerikleri çok düşük ile yüksek (0.2-9.4) arasında değişmektedir. Toprakların ograinak maddesi % 1.1 ile % 3.5 arasındadır.
kumsal topraklarda dekara 100 kg, milli topraklarda dekara 150 kg killi, ağır, yağlı topraklarda dekara 200 kg uygulanmalıdır.
Sönmemiş Toz Kireç - 5 KG Sönmemiş Toz Kireç Kullanım Alanları Hayvancılık sektöründe hijyen amaçlı ve hastalıklara karşıen iyi koruma sağlayan maddedir. Tarlada tarımsal canlılığı (Ph) dengelemek için kullanılır. Tavukçuluk sektöründe kullanımı çok yaygındır.
“Tarım Kireci Yerine İnşaat Kireci Kullanmayın!” -
Dal, yaprak ve sürgün gelişimini artırır, bodur gelişimi önler.
Ayrıca kireçli toprak, su tutma ve işlenebilirlik konusunda da humus eklenerek iyileştirilebilir. Ispanak, lahana, mısır, lahana gibi sebzeleri ekmek için elverişli bir toprak olan kireçli toprakta leylak, weigela, filbahri, zambak gibi bitkiler de yetiştirilebilir.
Tarım Kireci Uygulaması Bitkinin iz düşümü boyunca bitkiden 1-2 metre uzaklığında dağıtılmalı ve toprak yüzeyinden 10-15cm derinliğine kadar iyice karıştırılmalıdır. Tarım kireci kullanımı sonucunda %40'a kadar verim artışı gözlenmektedir. Ürünlerinizi 14 gün içerisinde iade edebilirsiniz.
Domatese Hangi Gübre Atılır? Domatese azot, fosfor ve potasyum içeren gübreleri atabilirsiniz. Toprağınız dengeli ve kompostlu ise potasyum ağırlıklı gübreler kullanabilirsiniz. Bitkiler gelişim aşamasındaysa ve toprağınız azot açısından zayıfsa her üç bileşenin de dengelendiği gübreleri seçebilirsiniz.
Fidelere 4/15 gübresi verirseniz fidelerin daha hızlı büyümesini sağlayacak daha dayanıklı verimi yüksek bir fide elde etmiş olacaksınız.
Kükürtlü gübrelerin özellikle yağışlı bölgelerde ilkbaharda uygulanması önerilir.
Sıcak havalarda kumlu topraklarda her 2-3 günde bir, ağır topraklarda 3-7 günde bir sulama yapılır.
Domates bitkisi nemi sever, su noksanlığında üst yapraklar kıvrılır. Çok nemli, ağır topraklarda ise bitkiler hastalık ve zararlılara karşı hassaslaşır. İlk meyve verimi başlayıncaya kadar fazla sulamadan kaçınılmalıdır. Çiçeklenme döneminde yaşanılacak nem eksikliği verimi olumsuz etkiler.
Yaprak Budaması : Yaşlanmış, sararmış ve hastalık lekeleri taşıyan yapraklar budanmalıdır. Bitkiler 120 cm boya ulaştı- ğında, salkımlara ben düştükçe alttan itibaren yaprak- lar budanmaya başlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri