Kars böreğinde, tostta, çeşitli diğer hamur işlerinde, leziz sıcacık çorbaların üzerinde, pizzada, tavuk yemeğinin üzerine eritme veya rendeleme şeklinde tercih edip kolaylıkla tüketebilirsiniz. Aynı zamanda ek olarak bu peyniri tavada kızartıp da denemenizi öneririz.
İsviçre'deki bir ziraat enstitüsüne göre, deliklerin sebebi saman tozları. BBC Türkçe'nin haberine göre, Agroscope adındaki enstitü, süt sağılırken kovalara düşen "mikroskopik denecek kadar ufak" saman parçacıklarının, peynir olgunlaşırken bu tür deliklere yol açtığını bildirdi.
Kars kaşarı olarak bilinen peynir aslında İsviçre Gravyer peyniridir.
Kars ili ve çevresinde beyaz ve kaşar peynirlerinin üretiminden sonra gravyer peyniri, üçüncü sırayı almasını yanısıra bölge halkı için büyük ekonomik değere sahiptir. Gravyer peyniri, gözlü ve sert peynir çeşitlerinden yalnız birisidir.
İlgili 18 soru bulundu
Yaklaşık 170,00 TL dir. Bir paket ağırlığı 400 ile 600 gr arasında değişebilir. Genellikle meze sofralarında tercih edilir. Tadı yoğun olduğundan kahvaltı sofralarında tercih edilmez.
Beyaz peynir, iki hafta içerisinde tazeliğini ve lezzetini kaybeder. Kaşar peyniri veya tulum gibi sert peynirlerde birkaç hafta dayanıklıdır. Gravyer gibi oldukça sert peynirler ise bir aya kadar dayanıklılık göstermektedir.
1 kilo gravyer peyniri 25 kilo sütten elde edilir.
çizgifilmlerdeki delikli peynirlerdendir. oldukça tatlıdır. biraz da sakız gibidir dolayısıyla yemesi inanılmaz keyiflidir. şarapla birlikte tüketilir çok lezzetli olur.
aynı organizmayı ihtiva ettiklerindendir. rokfor peynirinin de ayak gibi kokmasıyla kombo yapar bu peynirgiller.
Kars gravyer peyniri eski kaşar olarak da nitelendirilebilir. Bunun nedeni ise taze kaşardan ayrılan özellikleridir. Bu peynir, birçok işlemden geçerek mayalandırılır ve dinlendirilir.
Gravyer peyniri, İsviçre kökenli bir peynirdir. Adını İsviçre'nin bir kasabası olan Gruyères'den alır.
Eşsiz lezzete sahip peynir çeşiti olan Kars Gravyer peynirini Çemen's Gurme Mağazalarından ve cemens.com.tr'den temin edebilirsiniz. Güven ve afiyetle tüketebilirsiniz.
Adını İsviçre Fribourg'daki Gruyères kasabasından alan gravyer, sert ve tatlı-tuzlu lezzete sahip olan bir peynirdir. Ancak tadı elbette peynirin yaşına göre de değişkenlik göstermektedir. Sıklıkla karıştırıldığı emmental peynirinden farklı olarak gözeneksiz bir yapıya sahiptir.
Yeterince gaz odacığı oluştuğuna karar verilirse gravyer kaşarı soğuk odaya alınır. Soğuk odada üç gün boyunca otuz defa temizlenerek, alt üst edilerek ve az miktarda tuzlanarak bekletilir. 90. Günden sonra soğuk hava depolarında olgunlaşması için bekletilir.
Kars gravyer peyniri eski kaşar olarak da nitelendirilebilir. Bunun nedeni ise taze kaşardan ayrılan özellikleridir. Bu peynir, birçok işlemden geçerek mayalandırılır ve dinlendirilir. Bu sebeple eski denir.
Gravyer peyniri bozulduğu nasıl anlaşılır? Tadı kötüyse bozulmuş demektir. Renk ve koku da peynir için önemli bir kriter. Rengi sarıya dönen peynirin yapısı bozulmuştur.
Gravyer peyniri yağlı olduğu için kalori değeri yüksek peynirdir. Gravyer peyniri, sert ve sarı renklidir.
Bir sos tenceresinde tereyağını kızdırın. Unu ekleyip kokusu çıkana ve sütlü kahve rengini alana kadar kavurun. Tuz ve karabiberi de ekleyip tatlandırın.
Nisan ayında toplanıp, kazanlarda kaynatılan, kazanda kaynadıktan sonra gravyer peyniri olup sofralara ulaşana kadar en az 5 -7 ay gibi bir zaman geçer. Gravyeri kıymetli yapan bu emektir, lezzetini özel kılan nedir diye soracak olursanız: Taze süt, şirden mayası, bakır kazan ve el emeği.
Beş kilo sütten bir kilo peynir elde edilir. Kısmen veya tamamen yağı alınmış yahut içine manda sütü karıştırılmış sütle yapılan kelle peynirleri hem renksiz, hem sert, hem de lezzetsiz ve ekşimtırak olur.
Peynirlerin kralı Kars gravyer peyniri
Bu 2,5 ton sütten elde edildi. 1 kilo üretiminde 25 litre süt kullanılıyor. Kilosu 100 TL'den satılıyor. Gravyer peyniri Türkiye'de yalnızca Kars'ta üretiliyor.
Gravyer peyniri açıkta saklanmaz. Buzluk ve derin dondurucularda saklanmaz. Genel özelliklerini kaybedebilir. Mümkün olduğunca rutubetli ortamlarda saklayınız.
Kuflu kasar peyniri yenir mi? Elbette; güvenli satıcılardan almak kaydıyla, özellikle "küflü" olarak satılan peynirleri tüketmekte sağlık açısından bir sakınca yoktur.
Kars gravyeri, 1878 yılında İsviçreli bir peynir üreticisi olan David Moser'in Kars, Boğatepe'yi ziyareti sırasında bölgeyi peynir yapımına uygun bulması ile ortaya çıktı. Köyde küçük bir peynir fabrikası kurulmasından kısa bir süre sonra Gravyer üretimi Boğatepe'nin ana endüstrisi haline geldi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri