Buzdolabının iç duvarlarını ve raflarını karbonat ile temizleyebilirsin. Bir çay kaşığı karbonatı yarım litre suda eriterek temizlik kürünü hazırlayabilirsin. - Hazırladığın kürü sünger ya da yumuşak bir bez yardımıyla uygulayarak temizliğini tamamlayabilirsin.
“Buzdolabı içi nasıl temizlenir?” sorusu, sıklıkla merak edilir. Dolabın iç kısımlarını karbonatlı suya batırılmış bir sünger ile iyice ovalayarak silebilirsiniz. Bu işlem için bir bez de kullanabilirsiniz ama sünger daha etkili sonuç verecektir.
Buzdolabının dışını temizlemek için: Raflarda olduğu gibi buzdolabının dışını da süngerin üzerine döktüğümüz bulaşık deterjanı yardımıyla siliyoruz. Süngerin nemli olmasına ve yumuşak yüzeyini kullandığımıza emin oluyoruz. Ardından nemli bir bezle ilk katı siliyoruz. Son olarak kuru bir bezle kurulamasını yapıyoruz.
Sirke dolap içine yerleşen lekeleri çözecektir. Ayrıca dondurucu kısmındaki buzların daha kolay erimesini sağlayacaktır. Rafları temizledikten sonra aynı karışımı dondurucu kısmı için de kullanabilirsiniz. Buzdolabı kapağını da bu karışım ile silmenizi tavsiye ederiz.
Buzdolabının içinde ne varsa hepsini çıkarın. Temiz bir su kovası alarak içine Asperox Çok Amaçlı Temizleyici sıvısı damlatın. Bezinizi hazırladığınız Asperox Çok Amaçlı Temizleyici'yi su ile ıslatın ve buzdolabınızın raflarını ve içini temizleyin. Sonrasında nemli yerleri kurulayarak temizliği bitirin.
İlgili 41 soru bulundu
Çamaşır suyu gibi güçlü dezenfektanlar buzdolabı temizliğinde kullanılmamalıdır. Bu tarz ürünlerin gıda ile temas etmesi hastalanmanıza veya zehirlenmenize neden olabilir. Buzdolabı temizliğinde olabildiğince doğal içeriğe sahip ürünler tercih edilmelidir.
Buzdolabının dışını temizlemek için çizmeden temizleyebileceğiniz bir bez seçmeniz gerekir. Daha sonrasında Cif ürünlerini kullanarak kapakları ve buzdolabının diğer yüzeylerini temizleyebilirsiniz. Son olarak kuru bir bezle yavaşça silebilir, parıldayan bir buzdolabı elde edebilirsiniz.
Buzdolabının dışını silmek için de hazırladığınız karbonatlı sirkeli sudan yararlanabilirsiniz.
Ilık su içerisine bir çay bardağı kadar sirke, karbonat ve maden suyu ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı buzdolabınızın iç kapılarını, sebze kısmını ve buzdolabınızın dış kapısını temizlerken kullanabilirsiniz.
Hazırlanan Arap sabunu karışımlı temizlik suyunu, bir bez yardımı ile alın. Temizlenmesi gereken dolapları bu su ile ovalayarak temizleyin. Arap sabununun etkisinden dolayı kısa sürede yağları dolaptan kaldırabilirsiniz.
Bezi karbonatlı suya batırın ve buzdolabının içini, rafları ve dış yüzeyini güzelce silin. Ardından diğer bezi saf suya batırarak aynı işlemi tekrar uygulayın. Saf su sirke ve karbonatın buzdolabından çıkmasını sağlayacaktır. Temizleme aşamasında kimyasal ürün kullanmamaya çalışın.
BUZDOLABININ İÇİNDE VE DIŞINDAKİ SARI LEKELER NASIL TEMİZLENİR? Buzdolabının içinde ve dışında oluşan sararmaları temizlemek için ise diş macunu ya da cif damlatarak çitilenmesi tavsiye edilir. Çok sert bezler kullanmadan cif ve diş macunu sararan yerlerin zamanla beyazlamasını sağlamaktadır.
Yeni alınan buzdolabının iç yüzeyleri kesinlikle kimyasal madde kullanılarak silinmemelidir. Temizlik işlemi için doğal içerikli karbonat ve bir kova su karıştırılarak iç yüzeyler silinir. Daha sonra saf su ile iç yüzeyler tekrar silinerek kurumaya bırakılır.
Lekeler varsa üzerine biraz karbonat gezdirin ve birkaç dakika etki etmesini bekleyin. Fazlalığı nemli bir bezle alın ve buzdolabının kapısı açıkken tamamen kurumasını bekleyin. Bir süpürge fırçası kullanarak buzdolabının arkasındaki tozu alın ve buzdolabının arkasındaki bobinlerinin etrafındaki alanı temizleyin.
İnox yüzeyler için katı yağları gidermek için sabunlu su, kireç kalıntılarına sulandırılmış sirke, karbonat, klorsuz cam spreyleri, inox yüzeyler için özel üretilen pasta ile spreyler ve bunları uygulayacak yumuşak bez, temizlik konusunda yeterli olacaktır.
İlk uygulama dolabın içerisinde tüm yüzeylerin hidrojen peroksit ile silinmesi olacaktır. Silinme işlemi tamamlandığında, kurtlanma probleminin son bulabilmesi için hidrojen peroksitin bakteri, patojen ve mantarlara etkisini göstermesi gerekmektedir. Bu durum 10 dakikalık bir bekleme süresi anlamına gelmektedir.
Hem mikropların ölmesini hem de kirlerin yumuşamasını sağlayacak bu yöntem sayesinde, daha hızlı ve etkili bir temizlik yapmış olacaksınız. Eğer kimyasal bir temizleyici kullanmak istemiyorsanız, aşağıdaki alternatifleri değerlendirebilirsiniz; 1 litre sıcak suya 4 çorba kaşığı soda ekleyebilirsiniz.
Buzdolabını temizlerken sünger veya yumuşak bir bez kullanmaya özen gösterin. Metal temizleme süngerleri, buzdolabının çizilmesine neden olur. Buzdolabını kokusuz ve sıvı deterjanla temizleyin. Veya evde kendi deterjanınızı da hazırlayabilirsiniz.
Gerek sodadaki elektrolitler gerekse eklenen tuz, vücudun elektrolit eksiğini tamamlıyor. İçerikteki tuz bir yandan da vücutta daha fazla su tutulmasını sağlıyor. Bununla birlikte 200 ml. soda elektrolitlerin yanında sıvı ihtiyacını karşılarken limon da ferahlık etkisi yaratıyor.
Buzdolabını temizlerken en rahat şekilde kullanabileceğiniz temizlik ürünü beyaz sirke. Çünkü bu ürün kimyasal içermediği için ne sonrasında kötü bir koku bırakır ne de yiyeceklere zarar verir. Buzdolabınızı temizlerken yapmanız gereken beyaz sirke ve su ile bir solüsyon hazırlamak ve bunu rahatça dolaba püskürtmek.
Cam ve fayans yüzeylerinin daha temiz görünmesi içinde sirkeli su önerilmektedir. Sirke temizlik suyu içerisine eklenerek tüm yer yüzeylerinin temizliğinde kullanılabilir. Doğal bir dezenfektan olan ve asit içeren beyaz sirke ile banyo temizliği yapılabilir.
Beyaz sirke ile temizlik; bulaşık, çamaşır, yüzey ve kireçlenme gibi farklı alanlarda yapılabilmektedir.
Buzdolabı gözlerine koyacağınız karbonat,vanilya, pirinç,yulaf ezmesi, limon dilimleri ve demlenmiş çay ürünleri ile içerideki kokunun emilmesini sağlayabilirsiniz.
Kireç ve pas banyonuzun en büyük düşmanıdır. Kireç ve pas lekesini temizlemek için öncelikle fırça ve zımpara gibi zedeleyici maddeler kaçının. Cif Tırnak koruyuculu sünger hem tırnaklarınızı hem de banyonuzu koruyacaktır. Cif Krem Ultra Hijyen'i, Cif Tırnak koruyuculu sünger'e dökerek kireç ve pasın üzerinden geçin.
Dondurucu bölümünü temizlemek için: Fısfıslı bir şişe içine 1 yemek kaşığı sirke ve 1 yemek kaşığı karbonat ekliyoruz. Fısfıslı şişeyi iyice çalkalıyoruz. Ardından dondurucunun her noktasına sıkarak sünger yardımıyla siliyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri