Ateş Düşürücü ve Ağrı Kesici İlaçlar Doktorunuzun önerdiği dozlarda ateş düşürücü (örneğin parasetamol veya ibuprofen) ilaçlar kullanabilirsiniz. Bu ilaçlar aynı zamanda vücut ağrılarını da hafifletebilir.
Tavuk çorbası, paça çorbası, portakal, greyfurt, mandalina, limonlu çay, zencefil, ekinezya, kuşburnu, adaçayı, kekik çayı, okaliptus çayı, bal, soğan ve sarımsak grip hastalığına faydalı olan başlıca besinlerdir.
Ihlamur, ekinezya, zencefil, adaçayı, zerdeçal, limon ve limon çayı, nane çayı, yeşil çay gibi bitki çayları da soğuk algınlığı dönemlerinde rahatsızlık veren semptomların iyileşmesine yardımcı olacaktır.
Grip Belirtileri Ne Kadar Sürer? Belirtiler 1-2 hafta içinde iyileşir ancak bazı durumlarda belirtiler daha uzun sürebilir. Ateş ve kas ağrıları genellikle 3-4 gün içinde geçerken, öksürük ve boğaz ağrısı belirtileri 2 hafta kadar devam edebilir.
Dinlenme, bol sıvı tüketimi, ateş düşürücü ilaçlar, burun açıcı spreyler ve öksürük şurupları gibi semptomları hafifletmeye yönelik önlemler alınabilir. Ayrıca, hijyen kurallarına dikkat etmek, elleri sık sık yıkamak ve kalabalık ortamlardan kaçınmak da enfeksiyon riskini azaltmada önemli rol oynar.
İlgili 23 soru bulundu
İstirahat ve Bol Sıvı Tüketimi
Vücudunuzu dinlendirmek, bağışıklık sisteminizin enfeksiyonla mücadelesine yardımcı olur. Bol su, bitki çayları, sıcak suyla yapılmış limonlu ballı içecekler gibi sıvılar tüketerek vücudunuzun nem dengesini sağlayabilirsiniz.
Belirtiler hastanın günlük işlerini etkileyecek düzeye ulaşabilir. Halsizlik grip geçtikten sonra bile bir kaç hafta devam edebilir. Şikâyetler genellikle 7 gün sürer, ilk 2-3 gün içerisinde şiddetlenir ve sonrasında düzelme başlar, ancak iyileşme süresi 1- 2 haftaya kadar da uzayabilir.
Üşütmeye bağlı sırt ağrısı istirahat, sıcak duş, sıcak kompresler ve doktor reçeteli ağrı kesici ilaçlar ile tedavi edilebilir.
Eklem Ağrıları Neden Olur? Eklem ağrısının yaygın nedenleri artrit, bursit ve kas ağrısı gibi aşınma, yıpranma ve sıvı keselerinin iltihaplanması yanı sıra gut hastalığı, yoğun egzersiz, burkulma ve yaralanmalardır.
Özellikle soğuk algınlığı nedeniyle meydana gelen göğüs ağrısını geçirmenin en etkili yolu sıcak bir duş almaktır. Duş alırken sıcak suyun buharını teneffüs ederseniz solunum yolları rahatlar. Öksürük ve tıkanıklık nedeniyle oluşan göğüs ağrısı hafifler.
Özellikle terlemek gribin yarattığı ateşi düşürmeye yardımcı olur. Ardından alınacak ılık bir duş ise bağışıklık sisteminin güçlenmesine fayda sağlayarak gribin iyileşmesini ve kişinin rahatlamasını sağlar.
Parol vb. ilaçlar soğuk algınlığına iyi gelir mi? Parol (parasetamol) gibi ateş düşürücü ve ağrı kesici ilaçlar soğuk algınlığı semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Bu tür ilaçlar, ateşi düşürerek ateşli durumu kontrol altına alabilir ve baş ağrısı, boğaz ağrısı gibi semptomların şiddetini azaltabilir.
Demir, potasyum, magnezyum, omega-3 gibi bileşikleri yanı sıra içerdikleri vitaminler ve mineraller ile enerji veren gıdalar arasında yer alan su, ılık süt, ginseng çayı, muz, badem, fındık, kabak çekirdeği, chia tohumu, yulaf ezmesi gibi taze meyve, sebze ve tahıllar ile kafeini azaltmak halsizliğe iyi gelir.
Günde en az üç litreye yakın miktarda sıvı tüketilmelidir. Öğle ve akşam yemeklerinde et suyu ve tavuk suyuna çorbaların yanında bol yeşillikli, bol limonlu salata ve sebze yemekleri tercih edilmelidir. C vitamininden zengin kivi-mandalina-portakal gibi meyvelerden günde iki porsiyon tüketmeye özen gösterilmelidir.
Dinlenme, masaj, fizik tedavi, soğuk ya da sıcak uygulamaların yanında kas gevşetici ilaçlar sırt ağrısına iyi gelen yöntemlerdir.
Sırt ağrısının nedenine ve ağrı şiddetine göre lokal etkili merhemler, kas gevşeticiler kullanılabilir. İlaç tedavisinin yeterli olmadığı durumlarda ise fizik tedavi, nöral terapi, akupunktur, soft lazer, masaj gibi alternatif tedaviler uygulanmalıdır. Bu tedavilere ek olarak stres faktörü de ortadan kaldırılmalıdır.
Soğuk Algınlığı Belirtileri
Burun tıkanıklığı ya da burun akıntısı Boğaz ağrısı Öksürük. Genel vücut ağrısı, baş ağrısı
Eklem sağlığı ve genel kas-iskelet sistemi sağlığı için yaygın olarak önerilen takviyelerden biri de D vitaminidir. D vitamininin en önemli etkisi kemikler üzerinedir ve esas kaynağı güneştir. Güneş ışınlarından yeteri kadar yararlanıldığında insan vücudu doğal olarak D vitamini sentezi yapabilir.
Sıcak uygulama, eklem tedavisi için en önemli seçeneklerden biridir. Sıcak tedavisinin özellikle ağrılı kas spazmlarında ve kronik eklem ağrılarında kullanılması gerekmektedir.
Gün içinde domates, taze biber, roka, maydanoz, mandalina, greyfurt, portakal, nar, kuşburnu ve kivi gibi C vitamini içeren besinler tüketilmelidir. Çinko ve selenyum: Bağışıklık sistemi için önemli minerallerdir. Selenyum; deniz ürünleri, et, soğan ve sarımsakta bulunur.
En iyi, en az zararlı ateş düşürücü parasetamol grubu ilaçlardır. Günde 3-4 kez düzenli aralıklarla kullanılması önerilir. Bu ilaçlar 72-96 saat kullanılabilir.
Limonlu su tüketmek içerdiği c vitamini sayesinde vücutta kolajen sentezine yardımcı olur. Demir emiliminin artmasına yardımcı olarak kansızlığın önlenmesinde rol oynar. Bağışıklığı destekler. Soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklarda tüketilmesinde fayda vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri