GS1 Türkiye Sistem Üyeliği Usul ve Esaslarına aynen uyacağımızı, beyan, kabul ve taahhüt ederim. Taahhütnamede yer alan maddeleri dikkatle okuduğumu ve tüm maddelerde belirtilen hususları kabul ettiğimi beyan eder ve bunları yerine getireceğimi taahhüt ederim.
GS1 Türkiye. Ticaretin Küresel Dili. Verifid by GS1 ile 1 milyonu aşkın kayıtlı ürün! Verified by GS1, marka sahiplerinin ve veri alıcılarının, bir ürünün kimliğini doğrulamasını sağlayan, veri kalitesi sorunlarına yönelik küresel bir çözümdür.
GS1 sistemi, uluslararası elektronik ticaret uygulamaları için evrensel bilgi tanımlama sistemdir. Tedarikçiler ve müşteriler arasındaki global işletme dilini oluşturur. Merkezi Brüksel'de bulunan GS1 organizasyonunun Türkiye'deki uygulayıcısı TOBB GS1 Türkiye'dir.
GS1 Türkiye, etkin tedarik zinciri yönetimini sağlamak amacıyla numaralandırma standartları geliştiren uluslararası GS1 organizasyonunun Türkiye'deki temsilciliği.
e-Ticarette GS1 Barkodun Önemini Artıran 4 Sebep
En az marka tescili kadar değerli olması sebebiyle piyasaya çıkarmak istediğiniz ürün veya hizmetlerr sahiplik kazandırması açısından oldukça kurtarıcı olabilir. Ancak yine de GS1 barkod zorunlu mu noktasında henüz evet demek mümkün değil.
İlgili 42 soru bulundu
Barkod tescilinin güncel ücretleri şu şekildedir; Cirosu 100 milyon ve üzeri (A grubu): 10 basamaklı (1-100 ürün) 6000 TL, 9 basamaklı (1-1000 ürün) 6600 TL, 8 basamaklı (1-10000 ürün) 7200 TL ve 7 basamaklı (1-100000 ürün) 7900 TL.
Ürünün güvenliği hakkında bilgi edinmek zorlaşır: Barkodlar, ürünlerin güvenliği hakkında bilgi verir. Barkodu olmayan bir ürün, güvenliği hakkında bilgi edinmemizi zorlaştırabilir. Stok yönetimi zorlaşır: Barkodlar, işletmelerin stok yönetimi için önemlidir.
Barkod Numarası her türlü ürün üreten veya fason olarak ürettirerek kendi markası ile satan, üretilmiş olan ürünleri tanımlamak için kullanılan bir standarddır. Ürünlerin cinsi veya içeriği fark etmemeksizin satışa çıkacak olan her ürünün kimliği niteliğinde bir Barkod Numarası olmak zorundadır.
Barkod Numarası almak için GS1 Türkiye Sistem üyelik başvurusu yapmanız gerekmektedir. GS1 Türkiye, firmanıza özel bir Firma Önek Numarası (GCP) tahsis edecektir. Firma Önek Numarası barkodunuzun temelini oluşturacak, dünya çapında benzersiz ve sadece sizin firmanızı tanımlayan bir kod olacaktır.
Barkodların ilk üç rakamı “EAN Tarafından Verilmiş Ülke Numarası”dır. Sonra gelen 4 rakam “Numaralama Teşkilatı Tarafından Verilmiş İşletme Numarasıdır.” Sonra gelen 5 rakam ise “İşletme Tarafından Verilmiş Mamul Numarası”dır. Son rakam ise “Kontrol Sayısı”dır.
GLN'leri üretici, ithalatçı, ihracatçı firmalar, geri ödeme kurumları ve ecza depoları TOBB-GS1 Türkiye'ye başvurarak; eczane, hastane ve ilaç sarf eden diğer merkezler ise İl Sağlık Merkezlerine kayıt olduklarında TOBB tarafından Sağlık Bakanlığı için ayrılmış bir alandan otomatik olarak alabilirler.
Kontrol basamağı, barkoddaki diğer tüm numaralardan hesaplanır ve barkod numaranızın bütünlüğünün doğrulanmasına yardımcı olur. Kontrol basamağının amacı, koddaki herhangi bir insan hatasını tanımlamaktır. Kontrol basamağı hesaplamak için kontrol basamağı hesaplayıcımızı kullanın.
Barkod, çubuk kod ya da çizgi im, verilerin görsel özellikli makinelerin okuyabilmesi için çeşitli kodlama yöntemleriyle sunulmasıdır.
Yaygın olarak bilinen bu kurumun artık hizmet vermediğini bildirmekte fayda vardır. Günümüzde TOBB tarafından yetkilendirilmiş ve barkod sistemini yürüten kurum GS1 Türkiye'dir. Kısaca barkod numarası GS1 Türkiye isimli kuruluştan alınır.
Başvuru Formu (Ek-1): Okunaklı ve eksiksiz olarak doldurulmalıdır. (online.gs1tr.org sistemi üzerinden yapılacak online başvurularda; başvuru formuna ihtiyaç duyulmamaktadır.) 2. Taahhütname (Ek-2): Firma yetkilisince imzalanarak notere onaylatılmalıdır.
GLN Numarası, her eczaneye özel, 13 karakter uzunluğundaki uluslararası yer numarasıdır. İl Sağlık Müdürlükleri'ne yapılan başvurunun ardından, eczacının belirttiği mail adresine “kullanıcı tanımlama mesajı” gelecektir. Bu mesaj ile bildirilen GLN Numarası kaydedilmelidir.
Amazon gibi global pazaryerlerinde satış için ürünlerin barkod sistemlerinde yer alması önemlidir. Ancak barkodsuz ürün de satılabilir.
Örnek olarak bir ürünün barkodunun hem perakende satış noktalarında hem de genel dağıtımda okunması öngörülüyorsa, perakende noktalarındaki mevzuatla uyumlu olması için EAN ya da UPC barkod alfabelerinden birisinin kullanılması zorunludur.
Barkod numarası Türkiye'de “ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde olan ' Milli Mal Numaralandırma Merkezi' tarafından, ticaretle uğraşan her firmaya verilmektedir. Barkod almak isteyen İhracatçılar, dağıtıcılar, üreticiler ve ithalatçılar, ilk olarak Milli Mal Numaralama Merkezine üye olmalıdır.
Barkodların olmaması durumunda, ürünlerin fiyatlarını ve diğer bilgileri elle yazmak zorunda kalırdık. Bu, mağazalarda daha yavaş bir işlem sürecine ve daha fazla hata yapma olasılığına neden olabilir. >> Barkod teknolojisi, günümüzde birçok endüstride kullanılan önemli bir teknolojidir.
Ticari ürünlerin, yerlerin, taşıma birimlerinin ve demirbaşların standart olarak tanımlanmasını ve bilgi sistemlerine otomatik olarak aktarılmasını sağlayan, barkod teknolojileri temelli küresel veri ve uygulama standartlarıdır.
Başvuru yapıldıktan sonra yaklaşık 10 gün içerisinde barkod tescil belgeniz size ulaştırılacaktır. Tescil belgesi geldikten sonra da, ürünlerin verilen barkod numarası ışığında TOBB tarafından yetkili kılınan kuruluşlar vasıtasıyla numaralandırma ve istenirse master film/barkod etiketi basımı işlemleri yapılmaktadır.
UPC / EAN kodlarım bana / ürünlerime özgü olacak mı? Evet, Barkod kodlarımız GS1-US kaynaklı olup benzersiz olması ve daha önce hiç yayınlanmamış olması garanti edilir. Satın aldığınız Barkod Kodlarını yasal olarak kullanabilen dünyadaki tek kişi siz olacaksınız.
Cevap: Ürünün barkodu olmadığı durumlarda mağazada veya depoda ürün takibi yapmak zorlaşır. Bu nedenle satışların kaydedilmesi, envanter yönetimi, tedarik zinciri yönetimi gibi işlemler de mümkün olmaz veya oldukça zor hale gelir.
Standart bir lazer barkod tarayıcı, bir ekrandan hiçbir şey okuyamayacaktır. Bir lazer barkod okuyucu tehlikeli mi? Barkod tarayıcıları vücudunuza veya gözlerinize zararlı olmayan Sınıf II lazer kullanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri