Âlimler şöyle demişlerdir: Erkeğin menîsinin sıhhatli halindeki vasfı; beyaz renkte, kalın ve yoğun olan, tazyikle çıkan, hızlı akan, arka arkaya fışkıran ve şehvetle çıkan bir sıvıdır. Sahibine haz verir. Menînin çıkışının ardından durgunluk ve bitkinlik gelir ve hurma tomurcuğunun kapçığı gibi bir koku çıkarır.
İlişki sırasında erkeğin menisi vajinaya boşalmadan hissedemez. Ancak vajinaya meni atıldıktan sonra vajinada ıslaklığın artışı, akıntının artması şeklinde hisseder.
Erkek menisine sperm denir. Kadından gelen meni sarımtıraktır. Vedi, idrardan sonra çıkan beyaz, bulanık, koyu, yapışkan bir sıvıdır. Mezi, zevk zamanında çıkar.
Örneğin çıplak gözle siyah bir iç çamaşırında küçük bir kan lekesi veya beyaz bir iç çamaşırı üzerinde meni lekesi görmek mümkün değildir. Farklı renk ve dokudaki kumaşlarda SAFE Pro Akıllı Telefon gibi multispektral görüntüleme cihazları ile biyolojik materyalleri tespit etmek oldukça kolay olabilir.
Meni, semen veya er suyu, erkek üreme sisteminde ejakülasyon (boşalma) sırasında penisten çıkan, içerisinde erkek üreme hücresi olan spermleri bulunduran beyaz, yoğun ve hafif yapışkan bir sıvıdır.
İlgili 45 soru bulundu
1- Meni: Özelikle cinsel birleşmeden sonra gelen beyaz renkli ve akışkan bir sıvıdır. Bu sıvı cinsel birleşme dışında da zaman zaman gelebilir. Bu durumu yaşayanların gusül abdesti alması gerekmektedir. 2- İdrar: İdrar yapan kişinin abdest alması yeterli olacaktır.
Sonuç olarak meni ile sperm aynı şey değildir. Sperm olmadan da meni olabilir. Yumurtalarda hiç sperm üretilmese bile boşalma sırasında normal miktarda meni çıkabilir. Bu testisten değil de prostat, seminal vezikül ve bulboüretral bezlerden gelen sıvılardır.
Meni ve idrar lekesi necisdir.
Bu bakımdan bunu yıkamak gerekir. Ancak meni olduğuna kanaat gelirse ovalamakla da temizlenmiş olur. Görünür halde olan pislikler, izleri (renk, koku ve maddeleri) giderilinceye kadar su ile yıkamakla temiz olurlar.
Meninin normal rengi nasıldır? Normal meni rengi opak-beyaz şeklindedir. Meninin renksiz olması ya da bu rengin dışında farklı renklerde olması bazı hastalıkların belirtisi olabilir. Bu durum hem cinsel yaşamı hem de çocuk sahibi olabilme özelliğini olumsuz etkileyebilir.
Semenin ilk gelen damlaları sperm yoğunluğunun en fazla olduğu kısımdır. Sperm renkleri: Semen miktarı1,5- 2 ml ve üzerinde olmalı beyaz-gri opak renkte olmalıdır. Kahverengi veya parlak kırmızı kan görülmesi durumunda mutlaka muayene için bir üroloğa gitmek gerekir.
Meninin tadı genel olarak şu şekilde tanımlanmış: Tuzlu, acı, tatlı ve metalik. Bazen beslenme biçiminiz ve alışkanlıklarınız bile spermin tadının değişmesine yol açabilir. Mesela, sigara içen kişilerde meni kalitesi düştüğü gibi aynı zamanda tadı etkileyen bileşimlerin de değiştiği kanıtlandı.
Normal bir erkekte ilişki sırasında dışarı atılan meni yoğunluğunun belli bir miktarda olması gerekir. Daha az çıkıyorsa, bu kısırlık nedeni olabilir. Bazı olgular sadece birkaç damla meni atabildiklerinden ya da hiç meni gelmediğinden yakınırlar.
“Meninin yerinden ayrılması” tabiri aslında anlaşılmayacak bir şey değil. Bir erkek ihtilam olduğu yani boşaldığı zaman daha meni dışarı çıkmadan vücutta değişiklikler meydana gelir, şehvet oluşur. O anda erkeklik organı sıkılsa meni dışarı çıkmaz, şehvet geçtikten sonra çıkar.
Orgazm olsa bile meni hiç dışarı çıkmaz, ki buna kuru orgazm denir, veya sadece bir kısmı dışarı çıkar. Retrograd boşalma zararlı bir durum değildir, spermler dışarı çıkmadığı için kısırlığa neden olabilir. Retrograd boşalma tedavisi ile doğal yoldan çocuk yapma yeteneği kazanma olasılığı vardır.
Spermin hareket hızı: Sperm hücreleri vajinaya boşaldıktan sonra rahim ağzı, rahim ve tüplere doğru kendi hareketleri ile dakikada 2.7 mm ilerler. Spermin döllenmenin gerçekleşebileceği fallop tüplerine ulaşması yaklaşık 65-70 dakika sürer.
Hz. Ayetullah Uzma Sistani (Ömrü uzun olsun): Eğer meni çıkmasına neden olursa haramdır. Eğer meni çıkmasına neden olmazsa, farz ihtiyat gereği yine haram sayılır.
Erkekler boşaldıktan sonra vücudun sperm seviyesinitamamlaması 24 ila 36 saat sürer. Bu süre içinde kalan spermleri tekrar üretimesokar ve bu sayede bir daha ilişkiye girdiğinizde daha fazla sperme sahipolmanızı sağlar.
Semenin (meni) kokusu prostat bezinin salgıladığı spermin oksidasyonundan dolayı "at kestanesi çiçeği" gibi koktuğu düşünülüyor.
Boşalma öncesi sıvı ya da zevk suyunun hareketli sperm taşıma ihtimalinden ve boşalma öncesi bu sıvının vajene boşalıp gebelik oluşturma ihtimalinden dolayı bu yöntemi korunma yöntemi olarak önermiyoruz.
Aspermi iki şekilde görülebilir; ya meni çıkıyormuş gibi boşalma hissedilir ya da boşalma olduğunu hissettirecek bir orgazm hali bile gerçekleşmez. Boşalma hissediliyor ama dışarı çıkan bir sıvı yoksa, sıklıkla retrograd ejakulasyon akla gelir. Yani meni penisten dışarı atılacağına, mesaneye geri kaçar.
Mezi halk arasında "zevk suyu" olarak bilinir. MENİ ise erkek testislerinde üretilen, sperm içeren, beyazımsı ve daha yoğun bir sıvıdır. Haz ve zevki çok kuvvetlidir dolayısıyla sıçrayarak gelir. Kurumadan ömce hamur, kuruduktan sonra da yumurta kokusunu andırır.
Şöyle ki, uyanma olur, menî gelip şehvetle boşalma olmaksızın uyanma geçer ve idrar yapıldıktan sonra kesik kesik gelir. Menî ise, şehvetin en üst düzeyinde (şehvetle) ve hızla (difk) gelen ve kendine has kokusu ve rengi olan bir sıvıdır. (kokusu yaşken hurma tomurcugu, kuru iken yumurta kokusunu andırır.)
Orgazm anında prostat, seminal vezikül ve bulboüretral bezlerden gelen sıvılarla birlikte orgazm anında meni veya ejakülat dışarı atılır.
Erkek bireyin testislerindeki sperm yenilenme döngüsü, sürekli yeni sperm üretir. Tam döngü yenilenme ise ortalama olarak 64 gün sürer. Sperm yenilenme döngüsü esnasında testisler günlük birkaç milyon sperm üretir. Bu da saniyede yaklaşık 1500 sperm anlamına gelir.
Erkeklerde cinsel tatmine ulaşmadan hemen önce yani boşalma öncesi penisten mezi adı verilen halk arasında zevk suyu olarak bilinen bir sıvı gelmektedir. Zevk suyu, gebeliğe yol açabilecek canlı sperm içeren semenden hemen önce çıkar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri