GSB Wi-Fi, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sağlanır. Hizmet, GSB'nin internet alt yapısını kullanarak kullanıcılarına kısıtlı bir kotayla ücretsiz internet sağlar.
KYK öğrenci yurtları hizmetlerini kullanan öğrencilerin talep etmeleri durumunda yurt idaresi tarafından kendilerine verilecek olan kullanıcı adı ve parola ile GSB WiFi erişimine ücretsiz olarak sahip olunabiliyor.
Gençlik Ve Spor Bakanlığı GSB KYK Yurtlarında 2019 Yılına Kadar Sınırsız İnternet Hizmeti Bulunuyordu. 2019 Yılında Yaşanan Hız Sorunları Gerekçe Gösterilerek 16 GB Kota Uygulaması Hayata Geçirildi. Öğrencilerden Gelen Yoğun Talepler Dolayısıyla 2022 Yılında Kota 32 GB Olarak Belirlendi.
Uzmanlara göre bu şekilde GSBWIFI ağına bağlanan kullanıcılar, WhatsApp, Spotify gibi servislerle kuracakları bağlantılarda, anayasada garanti altına alınan haberleşme hürriyetini de ihlal eder biçimde izlenip ve kayıt altına alınabilir.
Kullanıcı adı her kullanıcı için TC kimlik numarasıdır. Yabancı Uyruklu öğrenciler içinse pasaport numarası. Kullanıcı adı sabittir, isteğe göre değiştirilemez.
İlgili 25 soru bulundu
Eğer Wi-Fi bağlantısı sağladığınızda otomatik olarak bir sayfa cihazınızda açılmaz ise wifi.kyk.gov.tr adresine kullandığınız internet tarayıcısı ile giriş yapmalısınız. Bu adrese giriş yaptıktan sonra kullanıcı adı ve şifrenizi girerek internet kullanımına başlayabilirsiniz.
Birden fazla kişi aynı anda aynı ağa bağlanıyorsa wifi ağına fazla yükleniyor olabilirsin. Sana yakın diğer wifi kaynakları ile ağ çakışması yaşıyor olabilirsin. Modem yazılımın güncel olmayabilir. Kullandığın kablosuz internet sağlayıcıları problemli olabilir.
Herkese açık Wi-Fi aracılığıyla gönderilen veriler, kolayca ele geçirilebilir durumda bulunuyor. Bu nedenle, mobil cihaz ve dizüstü bilgisayarı ile bu ağlara bağlanmayı tercih eden kullanıcıların çoğu, kişisel bilgilerini, dijital kimliklerini ve hatta maddi güvenliklerini tehlikeye atıyor.
KYK yurtlarında internet bulunmaktadır. Ücretsiz olarak sunulan internet hizmeti, aynı zamanda kotaya tabidir.
2019 yılına kadar KYK yurtlarında sınırsız internet sunuluyordu. 2019'da kişi başı 16 GB kota uygulaması getirildi. Öğrenciler, kotayı aştıktan sonra herhangi bir şekilde ek kota edinemiyor.
KYK yurtlarında yer alan internet hizmeti kotalıdır. 2021-2022 yılı içerisinde yapılan yükseltme ile birlikte KYK yurtlarında bulunana internetlerin kotası 32 GB olarak güncellendi. 32 GB internet limitini aştıktan sonra ise internet hızınız oldukça yavaşlıyor. Yaklaşık olarak 0,5 MBPS olarak hizmet alıyorsunuz.
Öğrencilerimiz, yurt idaresinden aldığı şifreyle sisteme dahil oluyor ve bu hizmetten faydalanabiliyor” dedi. YURTKUR Genel Müdürü Kaymakcan, “Öğrencilerimiz, yurt binasının her noktasından hızlı, güvenli, kablosuz ve ücretsiz bir şekilde internete ulaşabiliyor ve bilimsel çalışmalarını yapabiliyor.
KYK Yurtlarında internet kotası hiçbir zaman yetmez ve asla hızlı çalışmaz. (Herkesin uyuduğu anlar hariç.) Bu sene kota 16GB'dan 32GB'ta çıkartılmıştır.
Gençlik merkezlerine üye olacaklarda aranan şartlar şunlardır; a) 12 -24 yaşları arasında olmak, b) 2 adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı veya örneğini getirmek, c) Gençlik merkezinden alınacak başvuru formunu eksiksiz doldurup imzalamak.
KYK yurt internet şifresi e-devlet üzerinden alınabiliyor. E-devlet'e giriş yapıldıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı Ücretsiz Yurt İnterneti Öğrenci Şifre İşlemleri sayfası olan https://www.turkiye.gov.tr/kyk-ogrenci-ucretsiz-yurt-interneti-taahhut-islemleri adresinden işlem yapılabiliyor.
Dr. Süleyman Uludağ, komşudan izin alınarak internet kullanımının caiz olduğunu ifaderek "Komşunun internet ağını izinsiz kullanmak, komşunun elektrik ve suyunu izinsiz kullanmak gibidir. Bu durum hem devletten hem de komşudan çalmaktır ve caiz değildir.
5651 Sayılı Kanun'a tam uygun olarak hareket edebilmek için en güvenli yöntem ağa bağlanacak kullanıcının cep telefonuna bir şifre gönderilerek gönderilen numaranın kayıt altına alınmasıdır. Bu sayede hat sahibinin TC Kimlik Numarası'na da gerekli durumlarda ulaşılabilir ve yasal takip yapılabilir.
Eğer kablosuz ağınız hacklenirse, açıkcası hackerın yapabilecekleri oldukça fazla. Ağa bağlanan bütün cihazların internette neler yaptığını görebilir, cihazları otomatik olarak zararlı internet sitelerine yönlendirebilir hatta ve hatta doğrudan bilgisayarınıza sızıp verilerinizi çalabilir.
Bu bağlamda menziller değişmekle beraber 100 metre, 200 metre Wi-Fi adaptör seçenekleri mevcuttur. Markaların birbirinden farklı özellik gösteren ürünlerinin içerisinde kullanımınıza ve ihtiyacınıza yönelik olan bir model mutlaka bulunur.
Arayüze giriş yaptıktan sonra, arayüz menüsünde “Kablosuz” (Wireless) başlığı altında bulunan “Bağlı İstemciler” veya “Kablosuz Durum” seçeneğine tıklandığında, modeminize bağlı cihazların MAC adreslerini (cihazların ağa bağlanma kimliği kodlarını) görebilirsiniz.
Evet bağlanabilir ancak iki internete de ayrı fatura ödersiniz.
Bu çerçevede Bakanlık santral hattı (312 596 60 00), Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü santral hattı (312 551 60 00), KYK KİM (444 1961) ve ALO 145 Sporcu Danışma hattı, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren GSB KİM çatısı altında hizmet verecek. GSB KİM, 444 0 472 numaralı hattan haftanın 7 günü 24 saat hizmet verecek.
Gençlerin yurt, burs/kredi, gençlik merkezi işlemlerinin yürütüldüğü, spora yönelik belge ve lisanslara erişilip maç sonuçlarının takip edilebildiği, puanlar kazanıp puanların ürünlere dönüştürüldüğü, içerisinde bir çok indirim avantajını barındıran dijital platform.
GSB YURTLARI NEDİR? Gençlik Ve Spor Bakanlığı anlamına gelen GSB, Kredi Ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları ile ilgili işlemleri gerçekleştirilmektedir. Yurt içerisinde birçok farklı konu ile ilgilenmekte olan Gençlik Ve Spor Bakanlığı (GSB) aynı zamanda yurtlar arası işlemlerden de sorumludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri