Gül Hastalığı olası nedenleri: Genetik özellikler: Kesin kanıtlar olamamakla birlikte aynı aile bireylerinde artmış görülme oranları nedeniyle genetik yatkınlığın hastalığa neden olabileceği düşünülmektedir.
Gül hastalığı genel olarak erkek ve kadınlarda 30-50 yaş aralığında görülür. Ayrıca açık tenli, mavi gözlü ve sarışın kişilerde daha sık görüldüğü yönünde veriler mevcuttur. Kadınların erkeklere göre bu hastalığı geliştirme olasılığı daha yüksektir.
Roza hastalığının oluşmasına neden olan faktörler nelerdir? Roza hastalığının nedeni tam olarak bilinmemektedir. Suçlanan faktörler arasında; 1. Genetik yatkınlık: Aile öyküsü %30-40 oranında bulun- maktadır.
Gül hastalığının nedeni bilinmemektedir, ancak kalıtsal ve çevresel faktörlerin bir kombinasyonu sonucunda hastalığın oluştuğu düşünülmektedir.
Aşırı sıcak veya soğuk, güneş ışınları, genetik etkenler, alkollü veya aşırı kafeinli içecekler, sindirim sistemindeki bozukluklar, iş hayatından veya gündelik hayattan kaynaklanan sinir ve stres birleşiminden dolayı gül hastalığı ortaya çıkabilir.
İlgili 28 soru bulundu
Gül hastalığı, yüzü en çok etkileyen kronik, enflamatuar bir cilt durumudur. Gül hastalığı tedavi edilmezse zamanla kötüleşir. Genellikle akne, egzama veya cilt alerjisi ile karıştırılır. Gül hastalığı açık tenli insanlar arasında daha yaygın görünmektedir ve özellikle ABD'de 14 milyon insanı etkilemektedir.
Gül hastalığı belirtileri aylarca ciltte sebat edebilir ve kendiliğinden gerileyebilir. Belirtiler aralıklı alevlenmelerle seyredebilir; her yaştan ve cinsiyetten kişiyi etkilemekle beraber sıklıkla orta yaşlı ve beyaz tenli kadınlarda görülür. Hastalık özellikle yüzde ve gövdede görülen döküntülerle ortaya çıkar.
Gül hastalığının nedeni tam olarak bilinmemektedir fakat hastalığa neden olabilecek bazı durumlar olduğu düşünülmektedir. Gül hastalığı cilt akarları, mantarlar, psikolojik faktörler veya cilt altındaki bağ dokusunun bozulmasından da kaynaklanabilmektedir.
Rozasea hastaları sıcak yiyecek- içecekler, çay, kahve, alkol, rafine edilmiş basit karbohidrat içeren yiyeceklerle kakao ve kakaolu ürünlerden de uzak durmalıdır.
Gül hastalığı belirtileri nelerdir? Hastalık ilk etapta kendini tekrarlayan yanma ve kızarıklık atakları ile gösterir. İlerleyen dönemlerde kızarıklık kalıcı olmaya başlar ve özellikle yüzün orta bölümünde ince kılcal damarlar belirginleşmeye başlar. Cilt hassaslaşır, kurur ve gerilir.
Çoğunlukla 30 ila 60 yaş arasındaki, açık tenli, renkli gözlü erişkin kişilerde görülür. Kadınlarda daha sık görülmekle birlikte, erkeklerde daha şiddetli seyretmektedir.
Rosacea (gül hastalığı) nükslerle seyreden, kronik inflamatuvar bir hastalık olup ne yazık ki kesin çözümü yoktur. Ancak oldukça etkili tedaviler bulunmaktadır. Topikal ve sistemik tedavinin kombinasyonu tedavi etkinliğini artıracak ve nüks olasılığını düşürecektir.
Kadınlarda daha sık görülebilmektedir. Nedenlerine baktığımızda karşımıza en çok B vitamini eksikliği çıkmaktadır, sindirim sistemi problemleri, mide asit salgısında azalma, çok alkol tüketmek, depresyon da etkilemektedir.
Gül hastalığı sonucu kızaran yüzü sebebiyle sürekli sarhoş veya fazla güneşlenmiş muamelesi gören 30 yaşındaki öğretmen bu sayede gül hastalığını yendi.
Başlarda yüz çevresinde kendini gösteren semptomlar zamanla göğüs ve sırt taraflarına da yayılabilir.
Gül hastalığı olan hastalar öncelikle güneş ışığı, sıcak ortamlar, buhar, hamam ve saunadan uzak durmalıdır . Sıcak yiyecek ve içecek, çok miktarda çay ve kahve tüketimi, çikolata, acı ve baharatlı yiyecekler, yüzdeki damarlarda genişleme yaparak hastalığın alevlenmesine neden olabilir.
Rozalı cilt temizliği
Hassas cildini temizlemek ve makyajını arındırmak için günde iki defa yüz temizleyici jel kullanmalısın. Cildi kurutmayan ve alkol içermeyen yüz temizleyici jelleri kullanmanı öneririz. Tonik yerine suyla köpüren yüz temizleme jellerini kullanmak daha güvenli olacaktır.
Pityriasis rosea (Gül hastalığı) her yaşta görülebilen, fakat sıklıkla 10-35 yaşlara arasında rastlanılan döküntülü bir deri hastalığıdır. Döküntü birkaç hafta veya yıl sürebilir. Genellikle hastalık kalıcı bir iz bırakmaz, fakat esmer kişilerde zaman içinde gerileyen kahve renkli lekeler kalabilir.
Roza hastaları yüzlerini ılık su ile yıkayabilirler, sıcak veya soğuk sudan kaçınmalıdırlar. Parmak uçları ile hassas ciltler için geliştirilmiş bir likit temizleyici uygulamalıdırlar. Yüzü kurulamak için yumuşak bir havlu kullanılması tavsiye edilir.
Diğer viral enfeksiyonlardaki gibi hastada halsizlik ve yorgunluk bulunabilir.
Uygun kullanım ve doz / uygulama sıklığı için talimatlar:
Doktorunuz tarafından başka bir şekilde önerilmediyse; ROZA'yı, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez deri üzerine sürerek uygulayınız. ROZA ile ortalama tedavi süresi 3 - 4 aydır. Önerilen tedavi süresini aşmayınız.
Gül hastalığının görüldüğü bölgelerde ciltte hassasiyet oluşması, yanma ve kaşıntı hissi, Hastalığın şiddetinin yüksek olduğu durumlarda gözlerde şişlik, kuruma, yanma, kaşıntı ve kızarıklık, Yine hastalığın şiddetli olduğu durumlarda burunda kızarıklık, kalınlaşma ve şişlik.
Gül hastalığı nasıl geçer İbrahim Saraçoğlu bununla ilgili bir kür önermiş midir diye merak ediyorsanız süpürge otu, süpürge otu tohumu ve melisadan faydalanabilirsiniz. Gül hastalığı kürü 2 ay sürmektedir. 1 ay boyunca sabah ve akşam aç karnına ezdiğiniz bir tutam süpürge otu tohumunu biraz suyla için.
Gül rahatsızlığı tedavi edilmediği durumda daha ağır problemlere sebep olabilen kronik bir rahatsızlıktır. Hastalığın ileriki aşamalarında iltihaplı yaralar veya akneler meydana gelebilir. Gül rahatsızlığı erken teşhis edilmediği ve tedavi edilmediği durumlarda lenf kanserine yol açabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri