En iyi mermer cilası sistemlerinin birincisi polimerize mermer cila uygulamasıdır. Polimer cilanın oluşumunda polimer-yayıcı akrilik asit, akrilik ester ve styrene rol oynamaktadır. Genelde kullanıldığı alan; mermer, traverten, karo ve mozaik yüzeylerde kullanılır. Paspasla veya bezle sürülür.
Kristalize cila sadece mermer, traverten gibi zeminlere uygulanır. cilalanmasında polimerize cila kullanılır. zemindeki tüm cilayı söküp yeniden uygulama yapmak gerekir. uygulama yapılabilen ancak çabuk aşınan bir ciladır.
Kuruluğundan emin olduğumuz zemine sprey şişeye hazırladığımız kristalize mermer cilasını 1 m²lik bölümüne 1-2 kez fıslatırız ve cila makinesiyle zemindeki cilanın üzerinde cila kuruyana dek yaklaşık 2 dakika gezilir. Bu şekilde tüm zemin 1 kat cilalanır.
Bu kapsamda uygulayacağınız en ideal yöntem evde karbonatlı solüsyon hazırlamaktır. 1 su bardağı suya 1 paket karbonat olacak şekilde hazırladığınız solüsyon ile mermeri nazikçe silmeniz gerekir. Bu işlemden sonra 1-2 saat boyunca mermerin kuruması beklenmelidir. Sonrasında ise temiz su ile durulama yapılmalıdır.
Mermerin yapısı seramik ve fayanstan farklı olduğundan sıradan temizlik malzemeleri asla kullanılmamalıdır. Mermerin temizliği ve parlatılması özel ilgi gerektirir. Mermer Cilası ve Parlatma İşlemi Nasıl Yapılır? Bir su bardağı suya karbonat eklenir bu solüsyon temiz bir bez ile bastırılmadan mermer yüzey silinir.
İlgili 19 soru bulundu
Mermerlerinizin derz aralarına farklı renk boyalarla işlem yaparak daha renkli yüzeyler elde edebilirsiniz. Boyama işlemleriniz tamamlandıktan sonra su bazlı taş vernik, sır vernik veya akrilik vernikleri uygulayarak boyanızı koruyabilir, daha sağlam mermer yüzeyler elde edebilirsiniz.
Ince ve düzgün bir şekilde püskürtün ve temiz bir bezle ürünü yüzeye yayın. Daha sonra kuru, yumuşak bir bezle parlatın. Fazla emici malzemeler için uygulamayı tekrarlayın. Iyice cilalanması parlaklık derecesini arttırır.
Cila yaklaşık 45-60 dakikada kurur. Kuruyan zemine aynı işlem zemin istenen parlaklığa gelinceye kadar uygulanır. Zemin kurumaya bırakılır ve sonra palet mop (ıslak paspas) ile parlatılır.
Çizikler çok derinse, kaba taşlamadan ince taşlamaya kadar işlenmeleri gerekir ve yerel derin çizikler de yerel taşlama ile giderilebilir. Mermer üzerindeki küçük çizikler mermer parlatma tozu ile parlatılabilir. Granit (granit) veya ana bileşeni silisli taş, granit parlatma tozu ile cilalanabilir.
Arap sabunu, doğal bir temizleyici ve parlatıcıdır. Mermer yüzey temizleyici olarak kullanılabilir. Arap sabunu, mermer yüzeydeki kirleri ve lekeleri temizlerken, yüzeyi parlatır ve doğal parlaklığını geri kazandırır.
Evde mermerin parlatılması için kullanılmakta olan yöntemde ise karbonat yer almaktadır. Öncelikle bir bardak suyun içerisine karbonat eklenmesi gerekmektedir. Daha sonra bir bez yardımı ile bu karışım mermere sürülere silinme işlemi gerçekleştirilmektedir. Çok bastırılmaması gerekmektedir.
Ilık su ve amonyaksız sabun karışımını küçük bir kovaya koyunuz. Temiz bir mikro fiber bezi bu karışıma batırarak ıslatınız ve mermer zemine uygulayınız. Leke çıkarma işleminde fırçadan yardım alınız ve hafif baskı uygulayınız. Leke çıkartma işleminizin ardından yüzeyi su ile temizleyiniz ve kurulayınız.
Kuruluğundan emin olduğumuz zemine sprey şişeye hazırladığımız kristalize mermer cilasını 1 m²lik bölümüne 1-2 kez fıslatırız ve cila makinesiyle zemindeki cilanın üzerinde cila kuruyana dek yaklaşık 2 dakika gezilir. Bu şekilde tüm zemin 1 kat cilalanır.
Cila işlemi yaparken mermeri çizmemek için sert ve aşındırıcı metal temizlik araçları kullanılmamalıdır. Metal araçlar temizlik yaparken mermerin kırılmasına da neden olur. Doğal mermer hassas yapısı olsa da çok dayanıklıdır. Bu nedenle kısa periyotlar ile cilalama işlemi yapabilirsiniz.
Gerekli malzemeler saçınızın renk tonuna uygun saç boyası ve oksidandır. Bunları belirli oranlarda karıştırıp saçınıza uygulamanız gerekir. Yaklaşık yarım saat saçınızda beklettikten sonra iyice durulamanız önerilir. Bir başka yöntem ise saç kremi, oksidan ve ılık su kullanarak saç cilası yapmaktır.
Beyaz Ped: Tüm zeminlerde kullanılır. Ama en çok yumuşak zeminlerde temizlik ve cila sonrası parlatma işleri için kullanıma ideal bir ped – keçedir. Hatta bazı özel durumlarda bu keçe kullanılarak mermere cila dahi atılabilir.
Kimi zaman kireç çözücü kimi zaman leke giderici özelliklere sahip olan çamaşır suyu, mermer zeminler üzerinde kullanılmaması gereken bir malzemedir.
Pişmiş toprak ve mermer, granit, traverten benzeri doğal taş yüzeylerin parlatma ve günlük bakım cilasıdır. Parlak yüzeylerin cilasını canlandırır. Su esaslıdır. Sentetik yüzeylere zarar vermez.
Silisyum karbür: Mermer, granit, kayrak gibi doğal taşlar, belenco gibi kuvars yüzeyler ve yapay taşlarda, cam, cam ürünlerini rodaj ve zımparalama işlemlerinde sıklıkla kullanılır.
GRANİT CİLASI
Granit Cilası Nodoso marka olup tüm granitlerde kullanılmaktadır. Uygulandığı alanda ıslaklık görünümü vermektedir. Granitin içine işleyerek granitin rengini koyulaştırmaktadır. Granitler gözenekli taşlar olduğundan Nodoso Granit Cilası bu gözeneklere işleyerek su geçirmezlik sağlamaktadır.
Granit mermer lekesini çıkarmak için bir çay bardağı sirke içerisine birkaç damla limon suyu damlatınız. Sonrasında ise mümkünse bir mikrofiber bez ile yüzeyi temizleyiniz. Lekenin çıkması halinde direkt olarak temiz bir su ile bölgeyi durulayın. Ardından da kurulama işlemi yapınız.
Resin Art Epoksi Reçine: Ahşap, polyester, metal, seramik, tuval, porselen, doğal ağaç, mermer, plastik, duvar seramiği ve tuğla gibi her türlü yüzeyde kullanıma uygundur. Son kat uygulamalarında kullanılan bu vernik türü şeffaf bir görünüm sağlar.
Vernik uygulaması öncesinde, yüzeyin temiz ve kuru olması gerekmektedir. Eğer yüzeyde eski bir vernik veya boya tabakası varsa bu tabakanın zımpara yardımıyla çıkarılması önemlidir. Zımpara işlemi sonrasında, yüzeyin tozdan arındırılması için bir bez ile silinmesi tavsiye edilir.
Stella mermer desen uygulaması nasıl yapılır? Bianca Stella boya ile 2 kat alt zemin uygulaması bittikten 3 saat sonra dilediğiniz yüzey üzerine mermer efekt spreyi ile mermer görüntüsü verebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri