Ama bu şekilde göbek deliğini kapattığımızda, bu enerji çekişini de kapatmış oluyoruz. Hatta bantlamadan önce göbek deliğinize üzerine gül sirkesi ya da yağı alınmamış saf gül suyu ya da saf gül yağı damlatılmış pamuk koyup o şekilde bantlarsanız korumasını katmerlemiş olursunuz.
Göbek deliğine herhangi bir yağ uygulamak, vücuttaki mikropların doğal yolla ölmesini sağlar. Göbek deliği, enerjinin yüksek olduğu bir bölgedir. Bu nedenle göbek deliğinize gül yağı veya gül suyu sürmek çakralarınızı dengeler ve kadınların dişil enerjisini önemli ölçüde artırır.
Göbek deliğini gül yağı ile temizlediğinizde mikroplardan kurtulursunuz. Göbek deliğinizi yağlamanız kanınızı arındırmaya ve cildinizi beslemeye yardımcı olur. Gül yağı, enfeksiyon ve iltihabı geçirmede etkilidir. Adet ağrılarınızı doğal olarak azaltmak için göbek deliğinize yağ ile masaj yapabilirsiniz.
Göbek deliği iltihabının tedavisinde göbeğin antiseptik sıvılar ile temizlenmesi, yerel olarak antibiyotikli pomad uygulanması ve (her hastada gerekmemekle birlikte) ağızdan antibiyotik kullanılması ile tedavi edilebilir.
Gece uyumadan önce göbek deliğinizin çevresine 3 damla zeytinyağı ya da hindistan cevizi yağı sürün ve 4 cm kadar etrafına yayın. Şifa bulacağınızdan emin olabilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Göbek deliğinde vazelin kullanabilirsin. Vazelini sürdükten sonra 5 ila 20 dakika bekleyip bir peçeteyle temizle. Herhangi bir kalıntı varsa kolayca çıkmalıdır.
Özellikle temiz ve kuru tutmazsanız, göbek deliğinizde mantar görülebilir. Göbek deliğinizdeki kandidiyazis, kaşıntılı bir kızarıklığa neden olur ve göbek deliği iltihabına (kalın, beyaz bir akıntı) neden olabilir. Mantardan kaynaklanan göbek deliği iltihaplarına dermatolog önerisi ile mantar önleyici krem sürülebilir.
Tedavi edilmediği durumlarda iltihap vücuda yayılarak sepsis adı verilen hastalığa sebep olarak hayati riske dönüşebilmektedir. Tedavi edilmeyen göbek deliği iltihabı bebeklerde karaciğer kapı veni tıkanıklığına ve riskli karaciğer sorunlarına sebep olabilmektedir.
Göbek deliği iltihabı, göbek bağı düşene kadar devam eden bakım sürecinde oluşan bakteriyel enfeksiyonlar, hijyen eksiklikleri, yetersiz bakım veya bağ dokusundaki anormallikler gibi faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu durum, kızarıklık, şişlik, hassasiyet ve akıntı gibi belirtilerle kendini gösterir.
Göbek deliği
Çoğumuz genellikle göbek deliğinin temizliğini görmezden gelir veya yanlış şekilde temizleriz. Göbek deliğinizin haftada bir ve belirli bir şekilde temizlenmesi gerekiyor. 1 sıcak bardak suya 1 çay kaşığı tuz ekleyin ve karıştırın. Su hafif soğuyunca göbek deliğinizi bu su ile yıkayın.
Gül Yağı Nerelerde Kullanılır? Gül yağı kozmetikte, temizlikte ve aromaterapide kullanılır. Saç bakım ürünlerinde, cilt bakım ürünlerinde kokusu ve içinde bulunan vitaminleri sebebiyle sık tercih edilir. Aromaterapide sakinleştirici ve ferahlatıcı kokusu ile kullanılabilmektedir.
Saf Gül uçucu yağı 1ml - (Kulak arkasına uygulama) Dişil enerjiyi artırır.
Göbek deliği, ya da kulak arkasına uygulanacak olan az miktar Lavanta yağı, Lavanta yağının faydaları arasında yer alan bulantıyı alma etkisini ortaya çıkartacaktır. Lavanta yağının faydaları arasında, dermatit, ve egzema tedavisi sırasında, komplikasyonların hafifletilmesinden de söz etmek gerekir.
Göbeğe sadece doğumda kesilme öncesi batikon uygulanmakta ve sonrasında üzeri temiz bir gazlı bez ile kapatılmakta, sonrasında ise ek bir bakım uygulanmamaktadır. Bu nedenle bebeğin göbek düşmeden yıkanması da doğru değildir. Tercihen göbeğin düşmesini takip eden ikinci günde bebeğiniz yıkanabilir.
Kullanım Şekli: 50 ml soğuk sıkım baz yağ içine 1 - 2 damla damlatıp karıştırın, vücudunuza masaj yaparak uyguladığınızda cildinizin canlı görünmesine yardımcı olur. Uyarılar: Çocuklardan uzakta, serin ve kuru yerde, ağzı kapalı olarak saklayınız. Hamile ve çocukların kullanmadan önce doktora danısmaları önerilir.
Isı Uygulaması: Göbek deliği etrafındaki bölge, doktorunuzun önerdiği şekilde ılık su veya ılık kompreslerle temizlenebilir. Bu uygulama, enfeksiyonun oluşturduğu ağrıyı ve şişliği hafifletebilir. Ameliyat: Nadiren de olsa, göbek deliği iltihabı tedavisinde cerrahi müdahale gerekebilir.
Göbek fıtığı konusuna çocuklarda çocuk cerrahisi ve yetişkinlerde genel cerrahi bölümü bakmaktadır.
Karın egzaması durumunda, göbek deliği veya meme başı gibi daha kırılgan olduğu düşünülen bölgeler de dahil olmak üzere, tüm karın bölgesine kortizonlu kremler uygulanabilir. Karın bölgesinde yeni egzama alevlenmelerini önlemek için, cildi nemlendirmek önemlidir.
İnsanda göbek çukuru (deliği). Göbek bağı, anne ve cenin arasında bulunan; besin, oksijen, karbon monoksit ve dışkı transferini sağlayan organdır. Bebeğin doğumuyla birlikte bu organa gereksinim kalmaz ve zorunlu olarak kesilir. Göbek bağı kesildikten sonra bebeğin karnında çukur bir bölge oluşur.
Piercing sonrası tamamen iyileşmeniz için 3,6 ay bekleyebilirsiniz.
Bahsettiğimiz gibi göbek deliği, daha fetüs haldeyken göbek bağının çıktığı ve plasenta ile annenin rahim duvarına bağlandığı bir yol.
Göbek Kanaması
Göbek düştüğünde, bu damarların içlerinde oluşan pıhtı ile tıkanmış olması gerekir. Eğer pıhtılaşma yeterli olmazsa göbekten sızıntı şeklinde kanama olur. Kanda pıhtılaşmayı sağlayan etmenlerden biri K vitaminidir.
Sağlıklı bireylerde normal göbek deliği yapısı içe doğru uzanırken göbek fıtığı sorunu olan kişilerde göbek deliği dışarı doğru çıkıntı şeklindedir. Göbek fıtığı hastalarında fıtık büyüklüğü bazı hastalarda çok küçük iken bazı hastalarda ise fıtık boyutu büyük olabilmektedir.
Göbek fıtığının en önemli belirtisi göbek bölgesinde dışarıya doğru gelişen şişlik ve şekil bozukluğudur. Şişen bölgenin etrafında baskı hissi ve ağrı da fıtık belirtileri arasındadır. Hastanın şikayetleri fiziksel aktivite ile birlikte artar. Göbek fıtığı içinde genellikle ince bağırsak ve karın içi yağ dokusu vardır.
Karın germe ameliyatı genel anestezi altında yapılır. Göbek deliği ile pubik bölge arasındaki deri ve yağ dokusu elips şeklinde çıkarılır. Kasların üzerindeki kalın zar doku kalıcı dikişlerle sıkılaştırılır. Göbek deliği yeni yerine yerleştirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri