Ancak incir sütünün basur rahatsızlığı üzerinde kullanımı ile ilgili öneri bulunmamaktadır.
İncir yaprağı hemoroid probleminin de bitkisel ilacıdır. İncir yaprağının kaynatılması ve kaynayan suyun soğutulmasıyla tedavi yapılabilir. İncir yaprakları kaynadığında, suya faydalı minerallerini bırakır. Bu su ise, basur hastalığının çaresidir.
Meyveler arasında en yüksek lif özelliğine sahip incir, hemoroid (basur) hastalığına faydalıdır.
Güneş lekelerine iyi geldiği bilinen incir yaprağı sütünün yanık lekelerine ve sivilce izlerine de iyi geldiği bilinmektedir. Hücre yenilenmesine faydası olan incir yaprağı sütü cilt problemlerine iyi geldiği için yüze uygulanabilmektedir.
Ayrıca potasyum, kalsiyum, magnezyum, bakır, A vitamini ve L Vitamini gibi antioksidanlar gibi besinlerin bir güç merkezidir. İncir sütü, kabızlığı tedavi etmek ve böylece bağırsakları beslemeye yardımcı olmak için eski bir çare olarak düşünülmüştür. Doğal bir müshil görevi görür.
İlgili 16 soru bulundu
İncir sütü, siğil ve yaraların üzerine 1-2 damla damlatacak şekilde kullanılabilir. düzenli olarak aynı ölçüde kullanılması siğilin daha kısa sürede iyileşmesini sağlar. Bununla birlikte cilt bakımda incir sütü kullanımı ise göze değdirmeden 1-2 damla masaj yaparak uygulanabilir.
İncir sütü egzamaya iyi gelir mi? Evet, incir sütü egzamanın oluşturduğu etkileri hafifletir. Ciltteki kaşıntıyı önleyen incir sütü, egzamanın cildinizdeki belirtilerini düzenli kullanımda iyileştirir. Cildinizde herhangi bir nedenden dolayı kaşıntı meydana gelmişse incir sütü ile masaj yapabilirsiniz.
İncir yaprağı sütü, güneş lekelerine ya da cilt lekesi yanığı olanlara, sivilce izlerine, topuk çatlaklarına, kulak içi mikroplara, siğil ve et benlerine iyi gelir.
Pek çok sanayide kullanılır. İncirin alerjisi, genellikle incir içinde bulunan süte karşı olan bir alerji çeşididir. Yaş fark etmeksizin hemen hemen herkeste, özellikle de vücudu narin ve alerjik reaksiyon gösteren kişilerde görülme seviyesi daha fazladır.
Olgunlaşmamış incirin yaprak ve kökü arasında çıkan beyaz sıvıya incir sütü denir. Asidik özelliği olan bu süt, aynı zamanda güçlü bir mikrop öldürücüdür.
Düzenli olarak meyve tüketilmeli, kuru erik, incir, kayısı, armut, elma, üzüm gibi meyveler tercih edilmelidir. Hemoroidi tetikleyen yiyecekler arasında bulunan acılı ve ekşili besinler, turşu ve baharatlar, fast-food tarzındaki yiyeceklerden ve mayalı alkollü içeceklerden uzak durulmalıdır.
Hastalığın erken evresinde bol sıvı alımı, diyet, ağrı kesiciler, steroid içeren fitiller ve kremler etkilidir. Ayrıca 'oturma banyosu' denilen sıcak su banyosunun yanı sıra kabızlığı olan hastalarda lifli gıdaların tüketilmesi, şikayetlerin azalmasını sağlar.
Öncelikle kolay dışkılamak için mutlaka lifli ve dışkıyı yumuşatacak gıdalar tüketmelisiniz. Bu ağrınızı önemli ölçüde hafifletecektir. Bunun yanı sıra ılık su banyosu (10 ila 15 dakika aralığında oturulması gerekmektedir), tropikal hidrokortizon içeriği olan ilaçların kullanılması da ağrılara iyi gelir.
- İncir sütü haricen siğillere karşı etkilidir. - Taze yaprakları lapa halinde çıbanların olgunlaştırılması ve delinmesi için kullanılır. - Kopartılan taze yaprakların sapından yapılan çay dahilen nefes darlığı için kullanılır.
Basur (Hemoroid) Belirtileri Nelerdir? Kaşıntı ve batma ilk kendini belli eden belirtidir. Bazılarında kanama görülür ve rektal bölgede ağrı hissedilir. Hurma, maydanoz, dereotu, ahududu, böğürtlen,keçiboynuzu ve keçiboynuzu kahvesi, kapari, madımak otu, yenibahar baharatı gibi besinler iyi gelebilir.
Sıcak su banyosu, anal bölgenin rahatlamasına yardımcı olabilir ve hemoroid semptomlarını hafifletebilir. Doğal bitki çayları içilebilir: Papatya, adaçayı ve yeşil çay gibi doğal bitki çayları, hemoroid semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Dışkıyı tutmak kabızlığa ve basura neden olabilir.
İncir sütü içerik açısından çok güçlü bir besin maddesidir. Kalsiyum, potasyum, A ve L vitamini, bakır ve magnezyumun yanı sıra antioksidan da içerir. Bu yüzden pek çok cilt hastalığına da faydası bulunmaktadır. İncir sütü siğil sorunu ile başı dertte olanlar için de şifa kaynağıdır.
Aşırı duyarlı kişilerde incir ya da incir bitkilerinin deri teması alerjik reaksiyona neden olabilir. İncir ağacının yaprak ve kök özsuyu, meyveye ve ağacın diğer kısımlarına göre daha fazla alerjik reaksiyona neden olur. Olgunlaşmamış meyvede var olan lateksin kullanılması da alerjik reaksiyona neden olabilir.
Özlem Ekiz, incir dermatitinin ham incir veya incir yapraklarının sütü ile temas eden kişilerin derisinde, güneş ışığındaki UVA'nın etkisiyle, furokumarin adlı ışığa duyarlı bir maddenin neden olduğu fototoksik reaksiyona (fitofotodermatit) verilen isim olduğuna dikkat çekti.
İncir sütünü tavsiye ettiğimiz saklama koşulları +4 ile +10 derece arasıdır, yani normal buzdolabında saklanması uygundur.
İlan fiyatı 1 ml içindir. Kargo dahil 180 tl dir. Kendi bahçemizden toplanıp gönderilecektir.
Bu durum hastanın yaşam kalitesini olumsuz etkiler. Ancak yemeklerden sonra kabızlık ve şişkinlik yaşamak istemiyorsanız. Kaynayan 3 bardak sütün içerisine 6 tane kuru incir atınız 10 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Daha sonra blendrıdan geçirip yemeklerden önce ve sonra tüketin.
Ham incir meyvesinin sap kısmına yakın bölgesinde incir sütü denilen beyaz sıvı bulunur. Bu beyaz sıvıda derimizi tahriş eden proteinleri parçalayan enzimler bulunur. Bu enzimlere çok miktarda maruz kalınırsa incir dermatiti denen rahatsızlık da ortaya çıkabilir.
İncir Alerjisi Tedavisi
Bu gibi durumlarda uzmanınızın önerisiyle antihistaminik ilaçlar alabilirsiniz. Bu ilaçlar, alerjik reaksiyondan kaynaklanan belirtilerinizin hafiflemesini sağlayacaktır. İncir alerjiniz ciddiyse alerji uzmanınız size bir adrenalin oto enjektörü yazacaktır.
Siğilin yanı sıra ben ve diğer cilt lekelerine, böcek sokmalarına, topuklardaki sertleşme ve çatlaklara iyi geliyor. İncir sütü, saç dökülmelerini engellemede de son derece yetenekli. Saçların uzamasını destekleyen incir sütü, saçları ağırlaştırmadan nemlendirmeyi de başarıyor. Üstelik saçları pırıl pırıl parlatıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri