Özellikle boya ve diğer işlemler saçların çok daha hızlı yıpranmasına neden olmaktadır. Saçların parlaklığına ve sağlığına zarar veren bu uygulamaların etkilerinden korunmak ve etkilerini en aza indirgemek için gül suyu bir şifa kaynağıdır. Gül suyu ile yıkanan saçlar hem daha sağlıklı hem de daha parlak olacaktır.
Saçların kabarmasını engeller ve saça daha parlak bir görünüm kazandırır. Antiseptik özelliği sayesinde ise saç derisinde oluşan veya oluşabilecek iltihapların önlenmesinde rol oynar. Saf Gül Suyu tonik olarak tek başına kullanılabileceği gibi farklı ihtiyaçlara göre başka malzemeler ile de kullanılabilir.
Gül suyunun cilt ve saç sağlığı üstünde sayısız yararı vardır. Gül suyu, saçların daha güçlü uzamasına ve dayanıklılığın artmasına yardımcı olmaktadır. Bunun dışında cildin pH düzeyine uymaktadır. Cilt üstündeki fazla sebum oluşumunu engelleyerek yağlanmayı önlemektedir.
Gül Suyu Saçlara Nasıl Uygulanabilir? Birçok ürün hali hazırda gül suyu içerir, ancak satın aldığınız şampuan ve saç kreminin içine de ekleyebilirsiniz ya da doğrudan kafa derisine ve saçlarınızda bir sprey şişesi ile püskürterek kullanabilirsiniz.
Böylece besleyici etkisi daha da artan gül suyu ilk olarak hasarlı saç dokusunun beslenmesini sağlar. Saç gözeneklerine masaj yapılarak uygulandığı takdirde saç köklerine daha kolay ulaşır ve kopmaların önüne geçer. Düzenli kullanım sayesinde saç dökülmelerini önlediği gibi saç gürleşmesinde de etkilidir.
İlgili 18 soru bulundu
Sağlıklı yağlarla dolu bir beslenme düzeni gür ve sağlıklı saçlar için olmazsa olmazdır. İyi kalite protein, iyi yağlar ve omega 3 bu anlamda doğru kaynaklardır. Somon, avokado, fındık, sebze ve meyve gibi temel besinler saçı gürleştirmek için destek alabileceğiniz gıdalardır.
Gül suyunun cilde olduğu kadar saçlara olan faydaları da oldukça fazladır. Bu nedenle saç bakımında da sıklıkla tercih edilir. İşte gül suyunun saça olan faydalarından bazıları: Saçları nemlendirir ve yumuşatır.
Kurumayı azaltmaya yardımcı olur ve cildi iyi nemlendirir. Ayrıca, genç ve taze görünmesini sağlamak için cildin pH dengesini geri kazandırmaya yardımcı olur. Nemlendirici uygulamadan önce yüzünüze hafifçe gül suyu püskürtün. Günde bir kez kullanın.
Gül suyu saça faydaları denildiğinde ilk olarak saçı nemlendirmesi ön plana çıkıyor. Cildinizi nemlendirici özelliği olduğu gibi, saçlarınıza da yumuşak bir etki katabiliyor. Kıvırcık ve dalgalı saçların kabarmasını önleyebiliyor. Saçınıza doğal bir ışıltı ve parlaklık etkisi katabiliyor.
Gül suyu ciltte kullanıldığı gibi saç ve saç diplerinde de oldukça kullanışlı bir üründür. Saç diplerine gül suyu ile masaj yapıldığında saç köklerini beslemeye ve kepeklenme sorununu ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır.
Cildin PH seviyesini dengeleyen gül suyu daha aydınlık bir cilde sahip olmanızı sağlıyor, ciltteki renk eşitsizliklerinin giderilmesine yardımcı oluyor. Gül suyunun arındırıcı etkisi gözeneklerde de işe yarıyor.
Eyüp Sabri Tuncer Gül Suyu Sağlıklı ve Kaliteli midir? Ürünün formülünde en seçkin çiçeklerden elde edilen kaliteli ve doğal gül suyu kullanılmaktadır. Ayrıca bu özel ürün Vegan Derneği Türkiye (TVD) yetkilileri tarafından verilen Vegan Sertifikası sahibidir.
Özellikle kuru bir cilde sahipseniz, bu karışımı günde 1 kez uygulayabilirsiniz. Temizleyici olarak; Saf gül suyunu bir sprey şişesine boşaltın. Gözlerinizi kapatın ve yüzünüze sıkın. 20 saniye boyunca bekleyin.
Gül bitki özleri ve Provitamin B5 desteği içeren Gül Kürü Kaş ve Kirpik Serumu, kaş ve kirpiklerinizi besler, güçlendirir ve hacim verir.
Temizleyici Olarak Kullanım: Temizleyici olarak da tercih edilen ve severek kullanılan saf gül suyunu sprey şişesine alarak yüzünüze püskürtebilir, 20 saniye kadar bekledikten sonra kuru ve temiz bir mendille cildinizi silebilirsiniz.
Gül suyu temizleyici ve rahatlatıcı traş losyonu amacıyla kullanıldığı gibi şişmiş yüz, göz kapakları için ödem giderici, ter kokularını azaltıcı antiseptik olarak, saç ve cildimizdeki kaşıntılara, egzamaya karşı da tercih edilen çok değerli özelliklere sahiptir.
Şampuan ile Birlikte Gül Yağı Kullanılır mı? Gül yağını uygulayacağınız zaman doğrudan saçınıza sıkmanız sorun olabilir. Bu sebeple, gül yağını şampuanınıza ilave ederek de kullanabilirsiniz.
Koltuk altlarınıza pudra gibi uygulayın. Gül suyu, gül yapraklarının damıtılmasıyla elde edilir. Gül suyunun saymakla bitmeyen faydalarından biri, koltuk altlarınızdaki kokuyu nötralize etmek için kullanılabilecek antibakteriyel özelliklerdir. İhtiyaç duyduğunuzda koltuk altlarınıza uygulayabilirsiniz.
Gül suyu yüze sürüldükten sonra yıkanır mı? Saf şekilde uygulanan gül suyunun yıkanmasına gerek yoktur. Maske olarak farklı malzemelerle uygulanan gül suyunu ise bir süre bekledikten sonra yıkamanız gerekecektir. Cildinizde diğer malzemelerle kalan gül suyu, tahrişe neden olabilir.
GERÇEK GÜL SUYU OLDUĞUNU NEREDEN ANLARIZ:
Yüzünüze sıktığınızda gözünüze kaçsa bile gözünüze kaçmaz. Test etmek için tadarsanız ağzınızda hoş bir gül tadı hissederseniz. Görünüşü şeffaftır ve renk içermez. Gül ve suyun damıtılmasıyla elde edilen gerçek gül suyu damıtılmış su gibi renksiz olur.
O yüzden cilt güzelliği için distilasyonla elde edilmiş gerçek gül suyunu yani gül hidrosolünü rahatlıkla kullanabilirsiniz. Gül suyu, gül yağı çıkarılırken elde edilen bir üründür. Fakat defalarca distile edilmemiş ve tüm yağı alınmamış gül suyunu kullanmak çok daha faydalı olacaktır.
Gül suyu, sentetik kimyasallar içeren ürünlere alternatif olarak kullanabileceğiniz doğal bir çözümdür. Ayrıca, gül suyu, cildin pH dengesini koruyarak ve gözenekleri temizleyerek, sivilce ve siyah nokta oluşumunu önleyebilir.
Cilt için kullanımı: Gül suyuna pamuğu batırın; yüz, boyun ve dekolte bölgesine gün boyu ara ara sürerek uygulayın. Cildin yumuşamasını, temizlenmesini, canlanmasını ve ferahlık kazanmasını sağlayacaktır. Tonik gibi kullanmak: Gül suyunu tonik yerine cildin yüz, boyun ve dekolte bölgesinde kullanımı sağlanabilir.
Papatya suyu, oksijenli su, elma sirkesi ve limonlu su gibi doğal yöntemlerin yanı sıra açıcı spreylerle de saç renginizi kolaylıkla açabilirsiniz. Evde doğal saç rengi açma yöntemlerine ek olarak oksidan da kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri