Özellikle şeker, gül suyu, limon suyu, bal ve baharatlar; bitkisel yöntemlerle tüylerden kurtulmak için tercih edilen ürünlerdir. Özellikle yulaf ezmesi ve limon suyu kürünün yüzdeki tüylerden kurtulmak konusunda oldukça etkili olduğu söylenir.
Saç köklerini besler ve güçlendirir: Gül suyu, saç köklerini besler ve güçlendirir, böylece sağlıklı saç büyümesini teşvik edebilir.
İşte gül suyunun cilde faydalarından bazıları: Cilt yüzeyindeki kir, yağ ve makyaj kalıntılarını nazikçe temizler. Cildin pH dengesini düzeltir ve gözenekleri sıkılaştırarak cildi pürüzsüzleştirir. Bu sayede cildin daha genç ve canlı görünmesine yardımcı olur.
Gül Suyu Yüzde Tüylenme Yapar mı? İçeriğinde B vitamini olan gül suyu fazla kullanımlarda ciltte tüylenmeye sebep olabilir. Bu nedenle dilerseniz maden suyu ekleyerek bu karışımı da kullanabilirsiniz.
İlgili 17 soru bulundu
İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı ve en sağlıklı yolu lazer epilasyondur. Laser epilasyon ve diğer laser tedavilerinde başarılı bir sonuç isteniyorsa öncelikli olarak deneyimli dermatoloğun estetisyen ile birlikte uygulamayı yürüttüğü multidisipliner laser tedavileri tercih edilmelidir.
Çene kıllanması noktasında alınabilecek önlemler arasında buz lazer veya iğneli epilasyon gelmektedir. Çene kıllarından kurtulma konusunda mutlaka uzman ellerden destek alınmalıdır. Bu çene lazer epilasyon veya çene altı tüyleri lazer epilasyon uygulamaları ile istenmeyen tüylere çözüm bulmak oldukça kolay olacaktır.
Cildin pH değerini koruyan, antiseptik özelliği ile akne ve sivilce oluşumunu önlemeye yardımcı olabilen gül suyunun faydaları şunlardır: Cildi nemlendirip, kuruma ve gerginlik oluşmasını önler. Cilt gözeneklerini temizler, yağlanmayı azaltıp sivilce ve akne oluşumlarını kurutur.
Eğer az miktarda kullandıysanız, cildinizi yıkamanız gerekmez. Ancak çok miktarda kullandıysanız, 15 dakika sonra mutlaka suyla durulamanız gerekir. Önemli Not: Gül suyunun cilt için faydalarından yararlanmak için, mutlaka saf gül suyu kullanın.
Tahrişi Azaltır ve Cildi Yatıştırır
Bir top pamuğa biraz gül suyu dökün ve etkilenen bölgeye sürün. 15 ila 20 dakika bekletin, sonra cildinizi yıkayın. Bunu günde bir kez yapabilirsiniz.
Gül suyu yüze sürüldükten sonra yıkanır mı? Saf şekilde uygulanan gül suyunun yıkanmasına gerek yoktur. Maske olarak farklı malzemelerle uygulanan gül suyunu ise bir süre bekledikten sonra yıkamanız gerekecektir.
Göbek deliğine herhangi bir yağ uygulamak, vücuttaki mikropların doğal yolla ölmesini sağlar. Göbek deliği, enerjinin yüksek olduğu bir bölgedir. Bu nedenle göbek deliğinize gül yağı veya gül suyu sürmek çakralarınızı dengeler ve kadınların dişil enerjisini önemli ölçüde artırır.
Saf gül suyu, zengin içeriği sayesinde cildin esnek yapısını koruyarak bu kırışıklıkların ve ince çizgilerin görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Gül suyu, tonik olarak kullanıldığında cildi temizleme ve arındırma konusunda başarılı bir üründür.
Özellikle şeker, gül suyu, limon suyu, bal ve baharatlar; bitkisel yöntemlerle tüylerden kurtulmak için tercih edilen ürünlerdir. Özellikle yulaf ezmesi ve limon suyu kürünün yüzdeki tüylerden kurtulmak konusunda oldukça etkili olduğu söylenir.
Gül suyu ve karbonat
Kabartma tozuna gül suyu ekleyerek yapışkan bir macun hazırlayın. Bu karışımı koltuk altlarına uygulayın ve 10 dakika bekletin. 10 dakika sonra soğuk suyla yıkayın ve kurulayın. Haftada iki kez yapabilirsiniz.
Doğal gül suyu içeren formülünün besleyici ve nemlendirici özelliği sayesinde cildinizin rahatlamasına yardımcı olur, daha canlı bir görünüme kavuşmasını sağlar. Güvenle kullanım amacıyla doğal gül suyu, doğal gıda aroması ve deiyonize su kullanılarak elde edilmiştir.
Su sadece cildinizin nemli kalmasına yardımcı olmakla kalmaz, cildinizin uzun süre taze ve esnek kalmasını sağlar. 10. Güneş yanıklarını yatıştırır. Gül suyu, güneş yanıklarını yatıştırmaya ve iyileştirmeye yardımcı olur.
Cilt bakımında kullanılan bu doğal su hemen her cilt tipine uygundur. Bu sebeple hemen herkes temizleyici ya da tonik olarak gül suyunu kullanabilir. Gül suyunun yağlı ciltlerde fazla yağı temizleme gibi bir işlevi vardır.
O yüzden cilt güzelliği için distilasyonla elde edilmiş gerçek gül suyunu yani gül hidrosolünü rahatlıkla kullanabilirsiniz. Gül suyu, gül yağı çıkarılırken elde edilen bir üründür. Fakat defalarca distile edilmemiş ve tüm yağı alınmamış gül suyunu kullanmak çok daha faydalı olacaktır.
GERÇEK GÜL SUYU OLDUĞUNU NEREDEN ANLARIZ:
Yüzünüze sıktığınızda gözünüze kaçsa bile gözünüze kaçmaz. Test etmek için tadarsanız ağzınızda hoş bir gül tadı hissederseniz. Görünüşü şeffaftır ve renk içermez. Gül ve suyun damıtılmasıyla elde edilen gerçek gül suyu damıtılmış su gibi renksiz olur.
9.Gül suyu nemlendiricidir
Gül suyunu sabah ve akşam yüzünüze uygulamanız da cildinizin nemli kalmasını sağlayacaktır. Gül suyunun cildi yumuşatmak ve canlandırmak da dahil olmak üzere pek çok faydası vardır. Ayrıca yüzünüze daha genç görünecek parlak bir cilt getirecektir.
Saç Bakımı: Gül suyunu saç bakımında kullanmak saçın parlamasına ve hoş kokmasını sağlayabilir. Bunun için şampuana az miktarda gül suyu ekleyip iyice karıştırabilir ve normal şampuanlama yöntemini uygulayabilirsiniz.
Yüz bölgesindeki tüyler; estetik bozukluğa yol açmakta ve kadınları rahatsız etmektedir. Kadınlar bu durumdan kurtulmak için; ağda, ustura ve lazer gibi pek çok epilasyon uygulamasına başvurmaktadırlar. Doğru cilt bakım ürünleri kullanmak, epilasyon uygulamalarından sonra cildi rahatlatmaktadır.
Merhabalar, çene altındaki kıllara lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine (göz kapağı dışında) uygulanabilir. Buz Lazer etkili ve kalıcı sonuçlara sahip yenilikçi bir sistemdir.
Vücudumuzdaki hiçbir kılın uzama hızı veya gürlük miktarı, kılların kesilmesiyle alakalı değildir. Bugüne kadar bu iddiayı ele alan hiçbir araştırma kılların kesilmesini uzama hızı veya kıl gürlüğü ile ilişkilendirmediği gibi, yapılan tüm araştırmalar arada hiçbir bağlantı bulunmadığını göstermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri