Saçların canlanması için de gül yağı kullanılabilir. Koku niyetine boyun altına sürebilirsiniz. Koltuk altlarına sürerek ter kokusundan kurtulabilirsiniz. Emziren anneler için meme çatlaklarına da fayda sağlamaktadır.
Gül yağının sakin kokusu ile nefes darlığı ve astım gibi solunum rahatsızlıkları tedavi edilebilir. Kalorifer üzerine dökerek yahut klima üzerine sürerek odanın daha güzel kokmasına yardımcı olur. Sağlıklı saçlara sahip olmak için gül yağı saç maskesinde kullanılabilir.
Gül yağını cilt bakım ürünlerinin içine ekleyebilir veya seyreltilmiş hâliyle cilde uygulayabilirsiniz. Gül yağını doğal parfüm olarak kullanabilirsiniz. Bunun için bir iki damla yağı bileklerinizin iç kısmına ve boynunuza sürebilirsiniz.
Göbek deliğine gül yağı kullanmak için parmak ucunuza küçük bir miktar alın ve göbek bölgesine nazikçe masaj yapın. Göbek deliğini gül yağı ile temizlediğinizde mikroplardan kurtulursunuz. Göbek deliğinizi yağlamanız kanınızı arındırmaya ve cildinizi beslemeye yardımcı olur.
Saf Gül uçucu yağı 1ml - (Kulak arkasına uygulama) Dişil enerjiyi artırır. Saf Yasemin Uçucu Yağı 10ml: - (Romantizmin ve Dişil çekiciliğin sembollerinden birisi Yasemindir, Afrodizyak etkisi yüksektir. Göğüs boşluğuna uygulanır.)
İlgili 40 soru bulundu
Frekansı en yüksek aromaterapi yağı olan Gül yağının frekans derecesi 320 mHz dır. Bu frekans derecesiyle oldukça yüksek olan gül yağını kokladığınız anda ya da cildinize damlattığınız ve sürdüğünüz anda, vücut titreşim frekansınız da yükseltir böylelikle sizin dışarıdan sevgiyi alıp ve sevgiyi vermeniz kolaylaşır.
Gül yağı, alerjik ve hassas ciltlere zarar verebilir. Aynı zamanda birçok esansiyel yağ gibi tek başına kullanıldığında ciltte tahrişe, kızarıklığa sebep olur. Bu nedenle badem yağı gibi diğer yağlar ile karıştırılarak kullanılmalıdır.
Güzel kokusuyla cinsel uyarıcı etki gösteren yağ, cinsel ilişkiden daha fazla keyif almanızı sağlayabilir. Gül Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir? Alerji testi yaptıktan sonra gül yağını bir masaj yağıyla incelterek partnerinizle birbirinize masaj yapmak için kullanabilirsiniz.
Gül yağı: Mis gibi kokusuyla baş döndüren gül yağı antiseptik olduğu için dudaklarda iyileştirici bir etki yaratır. Aynı zamanda yoğun bir nemlendirici etkisi vardır. Üzüm çekirdeği yağı: Bu yağ cilt lekelerini azaltan ve yaraları tedavi eden etkisiyle bilinir.
Farklı renkleri bulunan ve kokusuyla uzun yıllardan beri güzelliğin simgesi haline gelmiş olan gül, yağıyla da kokusuyla olduğu kadar güzelliğinize katkıda bulunuyor. Evde yüz beyazlatmanın en etkili yolu gül yağıdır. Gülden elde edilen gül yağı ve gül suyu, cilt bakımı için etkin olarak kullanılıyor.
Bacaklardaki batıklar için en uygun yağlar biberiye ve gül yağıdır. Badem yağı, susam yağı gibi kıl köklerine etki eden yağlar kıl yoğunluğunu arttıracağı için tercih edilmemelidir. Ağda sonrası cilde uygulanan nemlendirici hem ciltte oluşan tahribatı azaltır hem de batığı önler.
GÜL YAĞI NASIL KULLANILIR? Gül yağını cildinize uygulamadan önce su ile karıştırmanız gerekir. Makyaj temizleyici olarak kullandığınızda su ile incelterek kullanabilirsiniz. Ayrıca 8-9 damla gül yağını vazelinin içerisine ilave ederek ellerinizde ve cildinizde kullanabilirsiniz.
Gül yağı hem kozmetik, hem aromaterapi hem de gıda sektöründe farklı amaçlar için kullanılmaktadır. Ağrı kesici özelliği ve insanı rahatlatan etkisi genellikle masaj ve aromaterapi uygulamalarında ortaya çıkmaktadır. Kozmetik alanında ise hem cilt bakım ürünlerinde hem de direk yağ olarak kullanılmaktadır.
Saç köklerini ve foliküllerini güçlendirdiği ek bir fayda sağlar. Gül yağı kullanımı, saç dökülmesi ve şampuanlardaki kimyasallardan, ayrıca kötü hava şartlarından daha az etkilenmeye ve daha sağlıklı saçlara sahip olmaya zemin hazırlar.
İzleri ve lekeleri geçirerek cildin çok daha aydınlık ve parlak olmasını sağlıyor. Gül yağının cilde etkileri üzerinde yapılan araştırmalar da bunu doğruluyor. Gül yağı cildinizi çok kısa zamanda güçlendirip gençleştirebilir ancak bunun için saf gül yağı bulabilmeniz gerekiyor.
1. güllerin damıtılmasından sonra elde edilen gül suyunun üstündeki yağ tabakasından elde edilir. 1 lt gül yağı çıkarabilmek için 4 ton gül yaprağı gerektiğinden diğer yağlara oranla daha pahalıdır. yoğun bir kokusu vardır.
Gül Uçucu Yağı, aromaterapide yaygın olarak kullanılan; yaklaşık 4 ton gülden yalnızca 1 kg Gül Uçucu Yağı elde edilmesi sebebiyle en pahalı uçucu yağlardan biridir.
Yanık, kesik ve yaraların iyileşme sürecini hızlandırır
Hem antibakteriyel hem de antienflamatuvar özellikleri sayesinde gül yağı, düzenli kullanıldığında ciltte oluşan yaraların, kesiklerin, yanıkların daha hızlı iyileşmesini sağlar.
Hindistan cevizi yağı, daha uzun süreli ilişkiye olanak sağladığı için vajinal dokunun nemini korumasına ve su kaybını azaltmasına yardımcı olur. Vajinayı nemlendirir ve vajinal kuruluktan kurtulmaya yardımcı olabilir.
Ayrıca acıbadem yağı, tarçın yağı, lavanta yağı, nane yağı da genital mantar enfeksiyonları üzerinde etkili antifungal yağlar arasında yer almaktadır.
Kaygı giderici, sakinleştirici bir etkiye sahip olan gül uçucu yağı geleneksel olarak afrodizyak olarak da kullanılıyor.
Yatmadan önce cilde gül yağı sürmek sabaha; cildin canlı olarak hazırlanmasını sağlar. Gül yağı cildin elastikiyetini sağlar ve esneklik kazandırır. Yüzdeki yorgunluk izlerini siler ve gerginliğinizi alır.
İçerisindeki doğal yağlar cildi nemlendirir ve besler. Afrodizyak esansı olan yağlar, lavanta, ylang-ylang, gül yağları, kadınların enerjisini artırması açısından en çok tercih edilen aromaterapi yağlarından biridir.
Kepek sorunundan kurtulmak isteyenler, saçlarını yıkamadan önce avuç içlerine döktükleri şampuana 3-5 damla da gül yağı ekleyebilirler. Bu karışımla saçları yıkamak, saç derisine masaj yapmak; saç derisini nemlendirecek ve kepeği önleyecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri