Gülmek sesli, gülümsemek ise biraz daha sessiz yapılandır. Sesli gülmek, daha çok sevincimizi, coşkumuzu, mutluluğumuzu özgürce dışa vurmak ve paylaşmaktır. Gülümsemek ise kendi iç dünyamıza doğru bir yolculuk başlatmaktır. Bazen gülümsememizin nedenini bizden başka hiç kimse bilmez.
Gülme anında, tıpkı egzersiz sırasında salgılanan ve ağrının şiddetini azaltan endorfin hormonu gibi, vücutta kişinin kendisini iyi hissetmesine neden olan kimyasallar salgılanıyor. Gülmenin zihin ve beden sağlığına faydaları ise şunlar: Stres ve gerginlik azaltıyor. Kişiyi strese bağlı hastalıklardan koruyabiliyor.
karşıdakine içten bir şekilde gülümsersen gülümsemek olur. lakin o gülümsemenin ayarı fazla kaçarsa ve karşıdaki tarafından paylaşılmayan bir duyguyu ifade ediyorsa kendi kendine sırıtıyorsun demektir.
Gülümsemek hem ruhsal hem de fiziksel sağlığın için oldukça faydalıdır. Gülümsemenin, bağışıklık sistemini güçlendirdiği, kan basıncının düşmesine yardımcı olduğu, stresi ve ağrıyı azalttığı, hatta daha uzun bir yaşama yardımcı olduğu dahi iddia edilmektedir.
Bıyık altından gülmek sahte, alaycı ve dalga içeren bir gülümseme biçimidir. Bu şekilde gülmek karşıdaki kişinin aşağılanması anlamına gelir ki; hiç hoş değildir. Yüzdeki mimikleri saklamak oldukça zordur. Poker oyuncuları bu konuda oldukça yeteneklidir.
İlgili 33 soru bulundu
Gülümseme ifadeleri, genel olarak üç kısma ayrılır. İlki, çekici gülümseme, ikincisi sofistike gülümseme ve üçüncüsü ise sportif gülümsemedir.
Anne karnındayken başlayan refleks gülümsemeleri doğumdan sonraki 1-2 ay içinde de devam eder. 2. Aydan sonra bebekler artık istemli bir şekilde etraftaki insanlara, ya da görüntülere tepki olarak gülmeye başlarlar. Gülmek, bebeklerin duygusal gelişiminin ilk göstergesi ve sosyal tepkilerinin ilkidir.
Gülümseme Kişiyi Mutlu Eder
Her insanın hayatta en çok istediği şeylerden biri mutluluktur. İçten bir gülüşe sahip olmak size mutluluğun kapılarını açabilir. Örnek vermek gerekirse; mutluluk genelde bir gülümseme getirmektedir ve demek ki gülümseme de bir mutluluk kaynağı olabilir.
Yapılan bir araştırma, kötü hissettiğinizde bile kendinizi gülümsemeye zorlamanızın sizi gerçekten daha mutlu hissettirdiğini ortaya koydu.
Ona göre bir gülümsemenin gerçek olup olmadığını anlamak için göz çevresine odaklanıyoruz. Şayet kişi eğleniyorsa, mutluysa yahut içten gülüyorsa göz çevresindeki kaslar harekete geçer. Aynı zamanda yanaklardaki kaslar da buna uyum sağlar, sahte gülüşlerdeki gibi sadece ağız çevresi aktif değildir.
Rüyada Sessiz Gülmek
Rüyada kahkaha atmadan sessiz bir şekilde gülmek, kişinin oldukça sevinçli, güzel ve huzurlu günler geçireceğine işaret etmektedir.
Patolojik gülme ve ağlama (PGA) ya da psödobulbar etki (PBE), aniden ortaya çıkan ve kontrol edilemeyen uygunsuz gülme veya ağlama atakları ile karakterize bir tıbbi durumdur. Hastalığın daha nadir bilinen diğer bir adı ise istemsiz duygusal ifade bozukluğudur.
Gülmenin psikolojik sağlık ve kişisel gelişime de faydaları var. Güldüğünüzde beyniniz, endorfin de dahil modunuzu yükselten kimyasallar salgılıyor ve stres hormonu seviyesi azalıyor. Dolayısıyla gülmek, stres duygularını ve depresyon semptomlarını azaltabilir ve zorlu ortamlarla başa çıkmanıza yardımcı olabilir.
Gülmenin birçok yararının birleşimi gösteriyor ki gülmek yaşam süresini artırıyor. Hatta araştırmacılar 20 yıllık bir çalışma sonucunda hayatta daha pozitif bakış açısına sahip olanların yaşam süresinin 7.8 yıl daha uzun olduğunu ortaya çıkardılar.
“Güldüğümüz zaman yüzümüzdeki ve vücudumuzdaki kaslarımızı esnetiriz, nabzımız ve tansiyonumuz artar, daha hızlı nefes alıp veririz. Bu şekilde dokularımıza daha fazla oksijen göndeririz” dedi.
Kalp damar sistemi üzerindeki etkileri arasında, kahkahanın kan basıncı üzerindeki etkisiyle geçici bilinç kaybına neden olabilmesi (gülmekten bayıldım), daha tehlikeli olarak da kalp atımlarını tetikleyen elektriksel akımlarda ve kalp ritminde bozulmalar hatta kalp krizlerine yol açabilmesi sayılıyor.
Tebessüm, dişlerini göstermeyecek şekilde hafifçe gülümsemek demektir. Kahkaha ise yüksek sesle gülmek anlamına gelir.
Gülmek insanlarda bir olaya karşı oluşan fiziksel bir reaksiyon olup, karşılaştığı komik, eğlenceli ve mutlu olduğu durumlarda verdiği bir davranış biçimidir. Her insan kendisinin hoşuna giden durumlarda gülme refleksi gösterir.
Gülmek bir çeşit dışa vurum gibidir. Gülerken kalp atışı hızlanır, derin nefes alınır, beyin tarafından 'endorfin' denilen kimyasallar salgılanır. Endorfin ise vücudumuzda gerginliği, ağrıyı azaltır. Gülmek de üzüntü veya öfke gibi bir boşalma yoludur, ancak bunun niçin böyle olduğu tam olarak bilinmiyor.
Gülmek yüz kırışıklıklarını arttırmaz. Aksine gülmek yüzdeki kasların çalışmasını sağlar böylece ilerleyen yaşlarda daha az kırışıklığınız olur.
Gülmenin sağlık için yararlı olduğu hep söylenir. Son yapılan araştırmalar günde en az 15 dakika gülmenin kalp için çok yararlı olduğunu doğruluyor. Kahkaha atmak, kan damarlarını genişletiyor, kan dolaşımını hızlandırıyor.
Gülümseme stresi azaltır. Bir deney , katılımcıların kalp atışlarını yükselttiklerini, gülümsemeleri söylendiğinde daha hızlı normale döndüklerini gösterdi. Bilim, gülümsemenin kortizol seviyelerini düşürdüğünü ve daha iyi hatırlamanızayardımcı olabileceğini göstermiştir . Gülümseyen olmak ruh halinizi yükseltir.
Gülüş esnasında dudak köşeleri geriye simetrik bir şekilde sıyrılmalıdır. Ağız kenarında oluşan iki dikey çizgi birbirlerine paralel seyretmelidir. 2. Ağız açık olup, alt ve üst dudak arasındaki mesafe ortalama 3 cm olmalıdır. 3. Şeker dil pozisyonu oluşturulmalıdır.
Aşırı gülümsemek garip, rahatsız görünmenize sebep olur ve asla iyi görünmez. Kendinizi zorlamayın, yüzünüzü rahat bırakın ve hafifçe gülümseyin. Ağzınız hafifçe açılmalı, böylece alt dudağınız üst dişlerinizin eğrisiyle eşleşecektir. Sadece iyi şeyler düşünün, böylece mükemmel bir şekilde gülümsersiniz.
Sosyal gülümseme, yani bir kişinin yüzünü gördüğünde oluşan gülümseme ise ancak 2. aydan sonra görülmektedir. Bebekler 2. aydan itibaren çevreyi belirgin bir şekilde izlemeye, kendisine yaklaşan yüzlere seçerek dikkat etmeye başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri