Sigaralar 600 adet Sigarillolar 100 adet (her biri 3 gr.dan ağır olmayan purolar) Puro 50 adet Kıyılmış tütün 250 gr. (200 yaprak sigara kağıdı ile) Pipo tütünü 250 gr.
Örneğin üst limit olarak en fazla 200 paket kadar sigara kişisel kullanım olarak geçerli sayılırken 20 karton üzerinde kişisel olarak bulunan paketler ise sigara kaçakçılığı kapsamında suç teşkil etmektedir.
Kişi suç konusu bu eşyayı kullanmak için getirdiğini iddia ediyorsa; Yargıtay içtahatlarına göre 20 kartona kadar kullanımı kabul ederken, 20 karton yani 200 adet ve üzeri sigaranın ise kaçakçılık suçuna girdiğini söylemektedir.
İlgili 24 soru bulundu
El bagajında ve yolcu beraberinde sigara ve bir adet çakmak taşınması mümkün. Ancak yurt dışı seyahatlerde üzerinizde ve çantanızda taşıdığınız sigara paketi sayısının gümrük mevzuatına takılmayacağından emin olmalısınız. Elektronik sigaraların da el bagajında taşınmasına izin veriliyor.
Tütün ürünlerini göndermek yasak.
Bir karton sigara genellikle 10 paket içerir, ki bu toplamda 200 sigara eder.
Bu şartlar altında kişisel kullanım miktarı; söz konusu kaçak eşyanın cinsi, özellikleri ve miktarı dikkate alınarak tespit edilir. Örnek olarak; 200 tane kaçak sigara kişisel kullanım miktarını aşmaz, ancak 20 kartonu aşan kaçak sigara tespiti durumunda sigaranın ticari bir amaç için bulundurulduğu kabul edilir.
Cevap: Birlikte seyahat edenlerden her bir kişi için 10.000 avroya kadar nakit para bulundurma hakkı vardır. Ancak; 10.000 avroyu geçmeyecek kadar paranın her bir kişinin kendi üzerinde ya da kendi kişisel eşyası arasında bulunması gerekir. Aksi halde para kimin üzerinde bulunursa o kişiye ait kabul edilmektedir.
Türk parasında 25.000 TL, dövizde ise 10.000 Avro ve eşiti efektif üzeri miktarı yurtdışına çıkarmak isteyen yolcuların gümrük memuruna beyanda bulunması zorunludur. Bu miktarlar altındaki nakitlerin beyan edilmesi zorunlu değildir.
Yiyecek ve içecekler, kozmetik ürünleri, yüksek fiyatlı marka ayakkabı ve çantalar, cep telefonu, bilgisayar ve tabletler gümrüğe takılan eşyalar arasında yer alır. Bu eşyaların dışında herhangi bir sorun ya da zarar teşkil etmeyen tüm mallar vergisi ödendiği takdirde ülkeye sorunsuz bir şekilde girmektedir.
Delici kesici aletler, makas, jilet, bıçak, silah, çekiç, matkap, saç maşası, 100 ml'yi aşan sıvılar, yanıcı herhangi bir madde, patlayıcı madde, tornavida, saç kurutma makinesi, vb. malzemeler uçuş güvenliğini tehlikeye atacağı için kesinlikle el bagajında taşınamaz.
Ağırlık veya parça konsepti fark etmeksizin taşıyacağınız bagajlarınızın bir parçasının maksimum 32 kg olması gerekir. 32 kg'yi aşan bagajınızı iki veya daha fazla parça halinde taşımalısınız.
Para ve mücevherler
Nakit para, altın, gümüş gibi değerli takılarınız ve gözlük, saat gibi önemli aksesuarlarınız her an elinizin altında, el bagajınızda olsun.
Tuvaletler de dahil, uçuşlarda çakmak, kibrit veya e-sigara kullanımı dahil olmak üzere hiçbir şekilde sigara içilmesine izin verilmemektedir. Elektronik sigaralar sadece kabin bagajınızda bulunabilir, check-in bagajınıza konmamalıdır.
Dış Hatlar Terminali 1, Dış Hatlar Terminali 2 ve İç Hatlar Terminalinde sigara içmek yasaktır. Ancak, Sigara içmek isteyen yolcularımız için Terminal 1, İçhatlar Terminali ve Terminal 2'de, güvenlik kontrolünden sonra, dünyada çok az havalimanında bulunan üstü açık sigara terası bulunmaktadır.
Günümüzde bu yasak sadece uçak tuvaleti veya kabinleri için değil ayrıca uçağın kokpiti içinde geçerlidir. Kokpit içerisinde de pilot veya başka birinin sigara içmesi yasaktır.
Satın aldığınız ürünün fiyatı ve vergiler toplamı 150 EUR üstündeyse, Eğer satın aldığınız ürün kitapsa ve ürünün fiyatı ve vergiler toplamı 1500 EUR üstündeyse ürünleriniz gümrükte takılabilir.
Üçüncü ülkelerden (yani Türkiye'den de) şahsi bagajlarında veteriner sınır kontrolü olmadan şahsi kullanım için getirilebilen ürünler aşağıdaki gibidir: Azamî iki kiloya kadar tüketime uygun tavuk yumurtası, bal, bal ürünleri, balmumu, arı sütü, propolis, polen ve bunlardan üretilen ürünler.
Ürünün gümrük işlemleri varsa veya ürünün gümrüklü olduğu düşünülüyorsa bulunduğunuz ildeki Gümrük Müdürlüğü'ne sevk edilir. Ürün bulunduğunuz ile ulaştığında PTT'nin kargo bölümünde bekler. Burada genellikle haftanın bir günü mesai yapan gümrük muayene memuru tarafından incelenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri