Gümüş kaynak, gümüş alaşımlı kaynak işlemleri olarak kısaca tanımlanabilir. Yüksek gümüş ihtiva eden kadmiyumsuz kaynak teli ile gerçekleştirilen işlemler kapsamında başarılı sonuçlar alınarak işlem tamamlanmaktadır.
Çelik, bakır, pirinç, bronz ve sert metallerin birleştirilmesinde kullanılır. Yüksek gümüş alaşımlı kaynak tellerinin en ekonomiği olup bütün sert metallerin ve seri fabrikasyon işlerinde kullanılır. Kaynaktan mütevellit temizlemeye ihtiyaç göstermez.
Gümüşün erime noktası 1763 derece Fahrenheit veya 961,8 santigrat derecedir.
Başta gıda ve ilaç sanayisinde kullanılmaya müsaittir. Yüksek erime sıcaklığından dolayı adım kaynağı için idealdir. Yüksek gümüş alaşımlı kaynak tellerinin ekonomiği olup, bütün sert metaller, seri fabrikasyon işlerine kullanılır.
Gümüş Kaynak Dekapanı ASA-FLO (500 Gr) + Gümüş Kaynak Teli %10 2 mm (5 Adet) YÜKSEK GÜMÜŞ İHTİVA EDEN BİR KAYNAK TELİDİR. BAKIR, BORU, BORU İLETKENLER, ÇELİKLER, PASLANMAZ ÇELİKLER, HER TÜRLÜ DÖKÜMLER, PRİNÇ, BRONZ, NİKEL SERT METALLER VE SOĞUTMA TESİSATLARINDA SERİ FABRİKASYONDA KULLANILMAKTADIR.
İlgili 33 soru bulundu
Kaynak işlemlerinde güvenle tercih edilen ve en çok ihtiyaç duyulan yöntemlerden olan gümüş kaynağı ile başarılı sonuçlar alınmaktadır. Gümüş çok kolay bir şekilde lehim olabilmektedir. Kaynaşmanın sağlanması için verimli sonuçlar sağlaması nedeniyle yaygın olarak kullanılmaktadır.
Lehimleme öncesinde metal yüzeyler üzerinde bulunan kirlerin ve kalıntıların temizlenmesi gerekmektedir. Lehimleme işlemleri sırasında lehimlenecek yüzeylere sürülerek yüzeylerin temizlenmesini sağlayan ve lehimin yüzeyle kolayca birleşmesini yardımda bulunan metalik olmayan maddelere dekapan denir.
Genellikle "sert lehimleme" veya "gümüş lehimleme" olarak adlandırılan gümüş lehimleme, 1145 ila 165045F (618 ila 899ºC) arasında değişen erime noktalarına sahip çubuklarla düşük sıcaklıkta lehimleme işlemidir. Bu, bakır alaşımlı sert lehim dolgu metallerinden oldukça düşüktür.
Kaynak Teli Çeşitleri
Malzemelerin ark, pirinç, plastik, gazaltı, argon ve özlü kaynak teli gibi farklı çeşitleri bulunur. Alaşımsız çelikten elde edilen gazaltı kaynak teli otomatik kaynak uygulamaları için uygun bir çeşittir. Alüminyum olanlar pürüzsüz bir görünüm oluşturur.
1930'lu yılların başından beri bilinen TIG (argon) kaynağı genellikle, paslanmaz çelik ve alüminyum alaşımlarının kaynağında kullanılır.
Gümüş, tarihte çeşitli yöntemlerle cevherlerinden ayrılmıştır. En eski metotlardan biri, kurşunla karıştırma yöntemidir. Bu yöntemde gümüş cevherleri veya saf olmayan gümüş ürünleri kurşun veya kurşun filizleriyle basit bir fırında eritilir ve gümüş-kurşun karışımı elde edilir.
Çeliklerin ,paslanmaz çeliklerin dökme demirlerin , bakır ve bakır alaşımlarının , nikel ve bu metallerin birbiri ile olan kapiler sert lehimlerinde kullanılır.
Gümüş, Gümüşte çok iyi lehim tutar.
Bir cezvenin içine su doldurulur ve 2-3 damla bulaşık deterjanı eklenir. Gümüş takılar cezvenin içine konulur ve kısık ateşte 10-15 dakika boyunca kaynatılır. Ardından aksesuarlar durulanır ve bir bez ile kurulanır.
Bakır ve Alaşımları Nasıl Kaynak Yapılır? Bakır ve alaşımlarının kaynağında farklı metotlar uygulanacaktır. Saf bakır ve düşük alaşımlı bakır alaşımlarının kaynağında MIG kaynak teli tercih edilebilir. Genelde saf bakırdan yapılmış elektrik ve ısı iletkenlerinin birleştirme ve dolgu kaynaklarında kullanılır.
Erime sıcaklığı: 650-800 °C. İşlem sıcaklığı: 710 °C. Kullanım yerleri: Bakır, kırmızı pirinç, pirinç ve bronz.
Fakat, bunların içerisinden günümüzde, özellikle metallerin birleştirilmesinde en yaygın başvurulan yöntem kesinlikle Örtülü Elektrot Ark Kaynağı'dır. Bu kaynak türü, bütün kaynakların karşılaştırıldığı listelerin birçoğunda en güçlü kaynak tipi olarak seçilir.
Örneğimizin başında kullandığımız 1 metrelik parçanızın köşe kaynağında 16 metre tel kullandığınızı hesaplamıştık. Bu durumda 4000 / 16 = 250, yani bir makara ile 250 adet 1 metrelik kaynak uygulamanızı tamamlayabileceğinizi hesap edebilirsiniz.
Argon gazı, farklı kaynak tekniklerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Argon kaynak gazı, çevresindeki atmosferin korunması için bir kalkan görevi görür. Bu, kaynak işlemlerini daha kesintisiz ve dayanıklı kılan çeşitli avantajlar sağlar.
En tipik kurşunsuz lehim alaşımları kalay/gümüş, kalay/bakır, gümüş, bakır/fosfor olup bileşimlerine bağlı olarak 250 °C (482 °F) civarında erirler.
Alüminyum bileşenleri bir araya getirmenin en etkili yöntemi pasta ve lehim ile lehimlemektir.
Paslanmaz demir gibi alaşımların alüminyum veya magnezyum içeren alaşımlar hariç, bakır gibi metallerle lehimleme yapılması pratik olarak çok kolaydır.
Pirinç malzemelerin kaynağında hem alternatif akım hem de doğru akım kullanılabilir. Ama doğru akımda kaynak yapmak pirinç için daha uygundur. Çünkü yüzeyde temizlenmesi gerekli bir oksit tabakası yoktur. Dar bir kaynak dikişi elde edilebilir ki bu durum gerilim ve çarpılmaları azaltır.
Uzaması % 8 -12 olur. ➢ Zamak lamda alaĢımı: Döküme çok elveriĢli bir alaĢımdır. Elektrik telleri çekimi için hazırlanır. Çok sağlamdır. % 18 kalaylı lehim ile lehimlenebilir.
Galvanizli Sacın Özellikleri Uzun Ömürlüdür, Katlandığı zaman çinko kaplaması dökülmez, derin çekme ve sıvamaya karşı elverişlidir, kolay lehim tutar, çok basit boyanabilir, ateşe karşı dayanıklıdır, ekonomiktir, kolaydır ve birçok dış faktörlere dayanıklıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri