Telefon güncellemesi yapılmayan Android telefonlar kötü ve virüslü dosyalara karşı dirençsiz kalır. Telefonu kullandıkça sürekli bir güvenlik açığı çıkar ve bu durum git gide büyür. Google Play Store'da olan bazı uygulamaları kullanamazsınız.
Endeksleme (arşivleme) ve uygulama güncellemeleri süresince telefonun yavaşlaması normaldir. Güncellemeden iki gün sonra bile telefon hala yavaşsa, performansta bir iyileşme olup olmadığını görmek için cihazı yeniden başlatın.
Güncellemeler sayesinde, cihazınızın performansı artar ve en son teknolojik gelişmelere uyum sağlar. Her ne kadar güncelleme esnasında verilerinizi korunsa da, olası sorunlara karşı önlem almak adına verilerinizi yedeklemeniz tavsiye edilir. Güncelleme işlemi Android ve IOS telefonlarda farklı şekilde yapılır.
Yeni özelliklere kavuşamaz. İyileştirmelerden yararlanamaz. Bazı uygulamalara erişilemez. Ortaya çıkan güvenlik açıkları kapanmaz.
İlgili 27 soru bulundu
Güncelleme yapmadığınız zaman çeşitli problemlere karşı gelen çözümleri de reddetmiş olursunuz. Yani bir güvenlik açığı olduğu zaman cihazınız risk altında oluyor. Dolayısıyla sırf güvenlik açıkları için bile güncellemelerin yapılması gerekir. Elbette güncelleme yapılıp yapılmaması tamamen kullanıcının tercihindedir.
Apple, WWDC 2023 etkinliğinde iOS 17 yenilikleri anlatacak. Bazı iPhone modelleri bu güncellemenin dışında tutulacak. Peki, hangi cihazlar iOS 17 güncellemesini almayacak? iOS 17 güncellemesi almayacak modelleri ortaya çıktı. iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus modelleri iOS 17 güncellemesini almayacak.
Ne İşe Yarar? Güncelleme, eski bir sürümün yerini alan yeni, geliştirilmiş veya sabit bir yazılım sürümüdür. İşletim sisteminizi en son sürücüler, sistem yardımcı programları ve güvenlik yazılımlarıyla güncel tutmak, telefonunuzdan alacağınız verimi artırır.
Güncelleme, bir şeyin eski olmaması, güncel olması anlamına gelmektedir. Yani günümüze uyarlanması, geliştirilmesi ya da yeniliklerin yüklenmesi şeklinde de açıklanabilir. Güncelleme, teknolojik cihazlar ve işletim sistemleri için daha sık kullanılır.
Muhtemelen iOS 18'i alacak yani iki yıl daha güncelleme alır. İki yıl da uygulamaların işletim sistemi desteği olur. Daha sonra o destek de bitip uygulamaların çalışmama durumuna kadar düşünürsek dört yıl daha götürür.
Android yazılım güncellemelerini alma zamanları
Pixel 8 ve 8 Pro cihazlarda güncellemeler en az 7 yıl boyunca alınır. Fold dahil Pixel 6 ve sonraki model telefonlar, cihazın ABD'deki Google Store'da satışa sunulduğu ilk tarihten itibaren en az 5 yıl boyunca güncelleme alır.
Telefonunuzun sistem güncelleme işlemi, özellikle de güncelleme paketinin boyutu büyük olduğunda verileri okumak ve yazmak için büyük miktarda CPU kaynağı kullanır. Bu, güç tüketimini artırır ve telefonunuz ısınabilir.
Aygıtınızda çok az miktarda veri varsa veya hiç veri yoksa ya da aygıtınızı siliyorsanız bu işlem bir dakika kadar kısa bir sürede tamamlanabilir. Aygıtınızda çok sayıda dosya varsa işlem birkaç dakika ila bir saat sürebilir.
Tek tek Android uygulamalarını otomatik olarak güncelleme
Yönet'e dokunun ve ardından otomatik olarak güncellemek istediğiniz uygulamayı bulun. Uygulamanın "Ayrıntılar" sayfasını açmak için uygulamaya dokunun. dokunun. Otomatik güncellemeyi etkinleştir ayarını açın.
Bir güncelleme olup olmadığını kontrol etmek için: Cihazınızın Ayarlar uygulamasını açın. Güncellemeler'e dokunun. Güvenlik güncellemeleri için Güvenlik Güncellemesi'ne dokunun.
İlk olarak ''Başlat'' menüsünde yer alan ''Ayarlar'' seçeneğine gitmemiz gerekiyor. Burada bulunan ''Güvenlik ve Güncelleştirme'' kısmına tıklanıp sol tarafta bulunan menüde yer alan ''Gelişmiş Seçeneklere'' giriş yapılıyor. Çıkan yerde bulunan ''Güvenlik Güncellemeleri'' pasif konuma getiriliyor.
Telefonunuz yavaşlamaya başlayabilir: Yoğun kullanılan telefonlarda zamanla yavaşlama meydana gelebilir. Güncellemelerin bir sebebi de işletim sistemini düzene sokarak veya kodu daha verimli hale getirerek telefonunuzun performansını artırmak ve korumak, daha sorunsuz çalışan bir telefona sahip olmanızı sağlamaktır.
Bazı cihazlara atılan ile farklı. Örnek olarak Mi 11 Lite 5G cihaza güncelleme yada sıfırlama yaparsanız IMEI uçar. Note10S cihazın mi kilit açılmasına gerek duymadan direk atıldığı için IMEI gitmiyor. Tabiki güncelleme sırasında hata alabilir yada cihaz kullanılmaz hale gelebilir.
Android telefon güncelleme yapmıyor sorununun çözümü için hemen tıkla! 1.Güçlü bir Wi-Fi ağına bağlı olduğunuzdan emin olunuz. 2.Cihazınızın en az %30 şarjı olduğundan emin olunuz. 3.Cihazınıza uygun yazılımı atınız.
Bugüne dek satışa sunulan tüm iPhone modellerini dikkatli bir şekilde incelediğimizde, bir iPhone'un tipik olarak 5 ila 7 yıl boyunca yazılım güncellemesi desteği aldığını görüyoruz. iPhone 13'ün 2021 yılında satışa sunulduğunu göz önüne alırsak, modelin güncelleme desteği en erken 2026 yılında sona erecektir.
Bu güncelleme, iPhone'unuz için önemli hata düzeltmeleri ve güvenlik güncellemeleri sunar. Bu güncelleme, aşağıdakiler de dahil olmak üzere iPhone'unuz için önemli hata düzeltmeleri ve güvenlik güncellemeleri sunar: Uygulamalar iCloud'u kullanırken iCloud ayarlarının yanıt vermemesi veya doğru görünmemesi.
Apple'dan son yazılım güncellemelerini alma
iOS ve iPadOS'in en son sürümü 17.1.1'dir. iPhone, iPad veya iPod touch'ınızdaki yazılımı güncelleme hakkında bilgi edinin. macOS'in en son sürümü 14.1.1'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri