Bira, içerdiği alkol, malt ve şeker nedeniyle kalorilerle dolu bir içecektir. Bir adet standart bir bira, genellikle 150-200 kalori arasında değişebilir. Bu kaloriler, vücuda enerji sağlar, ancak gereğinden fazla alındığında kilo artışına neden olabilir.
Bir bardak biranın içerdiği kalori çok yüksektir. Bu nedenle yüksek kalorili içeceklerden biri olarak kilo alımını gerçekleştirebilir.
Bilinenin aksine bira özellikle tek başına kilo aldırmaz.
Bira her ne kadar yağ depolanmasına neden olan bir içecek olsa da tek başına kilo aldırmaz. Günlük olarak tüketilen şekerli gıdalar da kilo alımında etkin rol oynar.
Bira, dünyada en çok içilen alkollerden biridir. Diyet sırasında ise düşük kalorili bira içilmesi önerilir. Normal biraların kalori ve karbonhidrat oranları diyete zarar verebilir. Hafif bira yaklaşık 103 kalori içerdiği için günlük sadece 1 bardak içilmesi tavsiye edilir.
İlgili 27 soru bulundu
Alkolün tüketim miktarı ve sıklığı ödem oluşumunu etkilemektedir. Alkol tüketiminizi kısıtlamak, alkol yanında tuzlu kuruyemiş ve cipsler yerine seçimlerinizi havuç, salatalık vb sebze dilimlerininden yana kullanmak alkol sonrası ödem oluşumunu en aza indirecektir.
'Alkollü içki eşdeğeri' 14 gram saf alkol baz alınarak belirlenmiştir. Örneğin yüzde 5 alkol içeren bir kutu bira 12 fl oz iken, yüzde 12 alkol içeren bir kadeh şarap 5 fl oz, yüzde 40 alkol içeren bir bardak tekila 1,5 fl oz'dur. 12.
Genel olarak, sporcular tarafından yüksek miktarlarda alkol tüketimi, normal kan akışını ve protein sentezini olumsuz yönde etkileyebilir ve kas iyileşmeleri bozulabilir. Yine iyileşmeye bağlı olarak, rehidrasyon ve glikojen sentezi gibi geri kazanımla ilgili diğer faktörler de olumsuz yönde etkilenebilmektedir.
İtalyan bilim insanlarının araştırmasına göre, günde yaklaşık bir ya da iki bardak bira içmek sağlığa zarar vermiyor ve kalp krizi riskini de azaltıyor.
En iyiler: Yüksek alkol oranına sahip, az kalori ve karbonhidrat içeren cin, rom, viski ve vodka olacak. Bu alkol tipleri kilo almamak için kullanılabilir.
Beslenme uzmanlarına göre bira, fazla miktarda tüketilirse kilo aldırmaktadır. Çünkü biranın kalorisi diğer alkollü içeceklere oranla daha yüksektir. Özellikle diyet yapanlar ve kilo konusunda hassas olanların birayı sık tüketmemesi önerilmektedir.
Araştırmaya göre, günde yaklaşık bir ya da iki bardak bira içmek sağlığa zarar vermiyor, zarar vermediği gibi kalp krizi riskini de azaltıyor.
Bu doğrultuda, Tuborg Gold kalori değeri de oldukça merak edilmektedir. 100 gram Tuborg Gold , ortalama 215 kaloriye, 18 karbonhidrata, 2,50 proteine ve 0 yağ değerine sahiptir.
Uzun vadede kişilik bozukluklarına yol açar. Karaciğer yetmezliği, siroz, akciğer kanserine giden patolojinin temelini oluşturur. Beyin koruma bariyerini geçerek en çok da prefrontal kortekse zarar verdiği için, oluşan hasarlanma kişilik bozukluğuna neden olmaktadır.
Günde 1 bardak kadar bira tüketmek mide kanseri ve ülserden koruyarak, mideyi 'helicobacter pylori' mikrobuna karşı savunuyor. Araştırmalar 'bira göbeği' tezini çürüttü. Bel bölgesindeki yağlanmayla bira arasında herhangi bir bağlantı bulunmuyor. Her gün düzenli bir bardak bira içenlerde Tip 2 diyabet riski azalıyor.
Çok fazla alkol almak başlangıçta karaciğerde yağ birikimine neden olabiliyor. Çok miktarda içilmeye devam edildiğinde karaciğer iltihaplanabilir, bu da karaciğer yetmezliğine ve ölümle sonuçlanabilecek alkolik hepatite neden olabilir. Karaciğer kanser ve siroz riskini de artırabiliyor.
Alkol kullanımının tıbbi olarak kabul edilen normal sınırı günde erkekler için 2, kadınlar için 1 içkidir. Birim olarak 1 içki, kabaca, bir kutu yada şişe biraya, bir bardak şaraba ya da 45 ml'lik bir “tek” sert içkiye (votka, viski vb) eşittir. Bu şekilde hesaplandığında alınan içkinin türünün hiç bir önemi yoktur.
Alkol kullanımının cinsellik üzerine etkileri şunlardır: Kronik alkol kullanımı sertleşmeyi bozmakta, boşalmayı geciktirmekte veya engellemektedir. Alkol cinsel istek kaybına ve fertilite azalmasına sebep olabilmektedir. Alkol kullanımı testosteron seviyesinde düşüş yaratabilmektedir.
Alkol sadece kas gelişimini olumsuz etkilemez, vücudun diğer sistemleri üzerinde de olumsuz etki teşkil ederek düzgün çalışmalarını da engeller. Sadece antrenmandan önce ya da sonra alkol tüketiminden kaçınmak çözüm olmayacaktır, kas geliştirme sürecindeyseniz alkol tüketiminden tamamen kaçınmanız gerekir.
75 Kilo ağırlığında bir insan bir saat içinde yaklaşık 9 ml (7 gr) alkol metabolize eder. Bir büyük bardak (Arjantin) (600 ml) bira yaklaşık 21 gr alkol içerir ve alkolün kandan temizlenmesi 3 saat sürer.
En fazla iki kadeh ile kendinizi sınırlamanız yerinde olacaktır. Alkol aşırı miktarda alındıysa kandaki miktarı düşene kadar etkilerinin devam edeceği de unutulmamalıdır. Alkol tüketiminin ertesinde, güne mutlaka kahvaltıyla başlayın.
Ayrıca 1 bira ilede yüksek promil alkol çıkabilmekte.
En son yapılan çalışmalara göre, aşırı miktarda alkol tüketimi kilo alma riskini doğururken, hafif veya orta derecede alkol tüketmek kilo artışına neden olmaz. Protein, yağ ve karbonhidratlardan farklı olarak, alkol vücutta depolanmayan toksik bir maddedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri