Bazal metabolizma hızının altında, özellikle 1000 kalori gibi çok düşük bir miktarda kalori ile beslenmek vücudun kendini kıtlık durumunda sanmasına neden olarak yağ yakımını durmasına ve vücudun kendini korumaya alıp kapatmasına yol açar.
1000 kalorilik diyet listesi ile kaç kilo verilir diye merak edecek olursanız metabolizma hızınıza göre haftada 2 kilo verme ihtimaliniz olduğunu ifade edebiliriz. Hızlı ve etkili zayıflama diyetleri ile istenen sonuçlara ulaşmak için diyet ile birlikte yapılacak spor verimi artıracaktır.
Yani gün içerisinde 1000 kalori alındığı düşünülürse, bir hafta içerisinde 1 kilo almak anlamı taşır. Bu da 1 ayda toplanan 4 kilo alma sebebi oluşturur.
1000 kalorilik diyet hamileler için uygun değil!
1000 kalorilik diyet gibi çok düşük kalorili diyetler tıbbi açıdan tavsiye edilmedikçe, kilo vermek isteyen bireyler için günlük alınması gereken en düşük kalori miktarı kadınlarda 1200, erkeklerde ise 1500 kalori civarındadır.
Yani eğer zayıflamak istiyorsa günde yaklaşık 1000-1200 kaloriye denk gelecek miktarda yemek yemeli, eğer kilosunu korumak istiyorsa ortalama 1600-1700 kalori tüketmeli, kilo almak istiyorsa da bu miktarı 2000 kalorilere kadar çıkarmalı.
İlgili 23 soru bulundu
Verilebilecek vücut yağ miktarı kişinin vücut yağ yüzdesi, genetiği ve vücut tipi gibi pek çok koşula bağlıdır. 5 Kilo Vermek İçin Kaç Kalori Yakmak Gerekir? Kilo vermenin arkasındaki bilim gerçekten çok basittir. 7000 kalori yakarsan 1 kg verirsin. Dolayısıyla 1 haftada 5 kg vermek için 35.000 kalori yakılmalıdır.
1200 kalorilik diyet gibi düşük kalorili diyetlerin temel amacı kilo kaybını hızlı bir şekilde sağlamaktır. Kişinin bazal metabolizma hızına ve fiziksel aktivite seviyesine bağlı kalarak diyet tercih edilmelidir. Sporcular gibi fiziksel aktivitesi yüksek olan kişilerin alması gereken enerji oldukça yüksektir.
Bir kişi zaman içinde vücuduna ihtiyacından fazla 7700 fazla kalori alırsa, bir kilo yağ depolamış olur. Aynı şekilde kişinin günlük ihtiyacı 2000'ken kişi yiyecek ve içeceklerden vücuduna 1500 kalori alırsa aradaki farkı vücut depolanmış yağları yakarak sağlar ve bu şekilde kişi kilo vermeye başlar.
1 ayda 10 kilo verilir mi? Uzmanlar kalıcı ve sağlıklı kilo vermek için haftada 1-2 kilo vermeyi öneriyorlar. Bununla birlikte sıkı bir egzersiz planı ve diyetle 1 ayda 8 -10 kilo vermeniz mümkün olabilir.
Düzenli olarak yapılan orta tempolu bir saatlik yürüyüş ortalama olarak 250 ile 350 kalori harcanmasını sağlar. Bu da ayda yaklaşık ekstradan 7500 ile 10500 kalori harcanır. Harcanan 7000 kalori kişinin bir kilo zayıflamasını sağlar. Günde 1 saat orta tempolu yürüyüş ile ayda 1-1,5 kilogram verilebilir.
Kişiden kişiye değişmekle birlikte 10 bin adım yaklaşık 6 ve 8 kilometre arasında değişen bir mesafeyi ifade etmektedir. Bu uzun mesafede tempolu yürüyüş ve koşu ile yakılan kalorinin artması sağlanabilir. Yapılan araştırmalara göre 10 bin adım atıldığında ortalama 500 kalori harcanır.
Düzenli olarak vücuda gerektiğinden daha az kalori alınması yorgunluğa neden olur ve günlük besin ihtiyacının karşılanması zorlaşır. Kalori kısıtlı diyetler yeterli miktarda demir, folik asit ve vitamin B12 sağlamaz. Bu durum, anemi ve aşırı yorgunluğa neden olur.
Örneğin rutin olarak günlük 2000 kalori alıp 500 kalori harcıyorsanız kilonuzda çok fazla artma ya da azalma olmayacaktır. Günlük olarak harcadığınız kalori miktarının %10 ile %30'u üzerine çıkabilirseniz kilo vermeye başlarsınız.
Bazal metabolizma hızının altında, özellikle 1000 kalori gibi çok düşük bir miktarda kalori ile beslenmek vücudun kendini kıtlık durumunda sanmasına neden olarak yağ yakımını durmasına ve vücudun kendini korumaya alıp kapatmasına yol açar.
Günlük 1000 kalori alan kişi haftada 7000 kalori alarak 1 kg eşitlenir. Bundan dolayı her gün 500 kalori daha az alan kişi haftada 3500 kalori alarak yarım kilo vermiş olacaktır.
1000 kalori 142,5 grama eşittir. 100 kalori de 14,25 grama eşittir. 1000 kalori alındığı zaman haftada 1 kilo demektir.
4.70 Kiloya Göre Diyet Listesi ile 1 ayda kaç kilo verilir? 70 kiloyum, 1 ayda kaç kilo verebilirim? Diyorsanız 70 kiloya göre ücretsiz diyet listesi ile 1 ayda 4-6 kilo verebilirsiniz. 1 ayda 10 kilo vermek mümkün mü?
Amerikan Diyet Akademisi'nin (eatright.org'un) önerisi; aylık hedef olarak mevcut kilonun %5'ini belirlenmesidir. Örneğin 80 kilo bir birey 1 ayda 4 kilo, haftada 1 kilo vermesi sağlıklı olarak kabul edilirken, 50 kilo olan bir bireyin ayda 2,5 kilo haftada ortalama 500 gr vermesi sağlıklı olarak kabul edilir.
OMAD DİYETİ İLE KAÇ KİLO VERİLİR? Bu sorunun net olarak bir cevabı maalesef yoktur. DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) haftalık 0.5- 1 kg arasında kilo vermenin ideal olduğunu bildirmiştir. Yine bu programda da ayda 4-5 kg vermek idealdir.
Gün içinde ortalama 1200 kalori aldığınız takdirde, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu enerjiyi karşılayabilirsiniz. Boy ve kiloya bağlı bu kalori değerleri değişkenlik gösterse de birçok kişiye iyi gelmektedir.
Vücut ağırlığınızın her bir kilosu başına 35 kalori ya da toplamda yaklaşık 3000 kalori tüketeceksiniz. Protein tüketimi kilo başına 3 gram kadar, ya da toplamda 300 gram olurken, karbonhidrat tüketimi kilo başına 2 gramdan aşağı inerek toplamda 170 gram olacaktır.
Zira bu araştırmaya göre sadece evinizi temizleyerek günde 600 kalori yakmanız mümkün. Hatta 2 saat boyunca yapılan temizliğin beş kilometrelik bir koşudan bile daha fazla (hatta neredeyse iki katı kadar) kalori yaktırdığını gösteriyor ortaya çıkan sonuçlar.
Haliyle kilo verme süreçlerinde de yağ yakımını arttırıyor. En uygulanabilir ve hayatı kolaylaştıran türü ise İki Öğün Beslenme. Bu sistemde gün içinde ortalama 8 saatlik bir yemek yeme penceresi var ve iki ana öğünle birlikte eğer ihtiyaç duyulursa ara öğünler tüketilebiliyor.
Aralıklı oruç diyetiyle haftada yaklaşık 0,25-0,75 kg oranında kilo kaybı yaşanabilir.
Sıvı Diyeti Nedir? Son zamanlarda adını sıkça duyuran bir diyettir sıvı diyeti. Gıdaların sıvı şekilde tüketilmesi ile ortaya çıkan ve deneyenlerin de bu durumdan memnun kaldığı bir diyet türüdür. Sıvı ağırlıklı, hatta katı gıdaların da sıvı halde tüketildiği bir beslenme programıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri