Vücuda fazla şeker alınması durumunda diş çürükleri, kalp problemleri oluşabilir ve obezite riski artar. Bu nedenle günde 25 gramdan (2,5 kare gibi) fazla çikolata tüketmemek gerekir. 3 günde bir 20 gram kadar bitter çikolata tüketmek ise ideal bir tercih olacaktır. Hürriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr.
Çikolatanın içeriğinde yüksek oranda yağ, şeker ve karbonhidrat bulunur. Ambalajlı çikolataların çoğunda doymuş yağ, tatlandırıcı ve koruyucu bulunur. Birçok katkı maddesi içeren çikolata, sık sık tüketildiği takdirde kısa sürede kilo almaya neden olan besinlerin başında gelir.
Bitter çikolatada %70'lere varan bol miktarda kakao bulunduğu için normal çikolataya göre daha faydalıdır. Günde 100 gram çikolata tüketmek ideal bir miktardır. Ancak bir çikolatadan günde 100 gramdan fazla tüketmek hem zararlı, hem de kilo almanıza sebep olur.
Her gün çikolata yersek ne olur? Her gün çok fazla çikolata yemek kilo aldırabilir, selülite neden olabilir, kalp ve damar sorunları yaşatabilir, şekeri yükseltebilir ve bağımlılığa neden olabilir. Bunun için çikolata tüketiminin abartılmaması gerekir.
Bitter Çikolata Kilo Aldırır mı? Bitter çikolata kararında yendiğinde kilo aldırmaz, aksine yağ yaktıran bir özelliği bulunmaktadır. Tokluk hissini arttırması, kan şekerini dengelemesi gibi özellikleriyle de diyete katkı sağlar.
İlgili 33 soru bulundu
Gece yediğimiz çikolata yağ olarak vücutta depolanır. Özellikle bitter çikolatanın içerisindeki kafein kaliteli uyku geçirmeye engel olabilir. İçerdiği diğer uyaranlarla beraber kalp ritmini artırır. Bir parçayla yetinmek zor olduğu için fazla miktarda tüketilebilir bu sebeple özellikle gece çikolatadan uzak durulmalı.
Çikolata da bulunan yağlar da diğer yağlar gibi kalorili olduğundan, tüketiminde aşırıya kaçılırsa kilo aldırabilir.
Ne kadar yerseniz yiyin, 10 kilogramı aşmamaya çalışın. Zira 10 kilodan fazla çikolata yemek, zehirlenme ve ölümle sonuçlanabiliyor.
Sorularının cevabı ortalama olarak 5 gramlık bir kare parça için 25-27 kcal arasında değişmektedir.
Bayramla ilgili illaki tatlı şeyler yiyeceğiz ama muhakkak yedikten sonra ağızdaki asidik ortamı yok etmemiz gerekiyor. Bu nedenle tatlı bir şeyler yedikten sonra ardından su içmeli ya da ağzı nötralize etmek amaçlı peynir, süt, yoğurt gibi yiyecekler yenilebilir." şeklinde konuştu.
Sağlık açısından en faydalı çikolatanın bitter çikolatadır. Bitter çikolatanın kakao oranı yüksek. Kakaonun içerisindeki fenolik bileşenler sağlık açısından destekleyici. Bunlar vücuda destek sağlayan bileşenler.
Çikolata iki nedenle reflüye yol açar. Birincisi özellikle de aç karnına ve çok miktarda tüketildiğinde yemek borusu ve mide arasındaki kapak düzeneğini gevşetmesi, ikincisi ise kendisi tek başına reflü nedeni olan bol kafein içermesidir.
Düzensiz beslenme, dengesiz egzersiz yapımı, kadınlarda regl dönemi gibi birçok durumun sonucunda kan şekeri düşebilir. Kan şekeri düştüğünde vücut enerji ihtiyacı duyar ve bu ihtiyacı karşılamak için tatlı yeme isteği uyandırır. Yani çikolata krizi vücudun enerji eksikliğinde verdiği bir reaksiyondur.
Sabah yenen bitter çikolata yaşlanmayı yavaşlatır
Zira sabah yenen bitter çikolata yaşlanma etkilerini azaltan antioksidan maddeleri vücuda salar ve kalbinize de iyi gelir.
Glikojen depolarını doldurulduktan ve vücudun enerji ihtiyacı da karşılandıktan sonra, aldığın fazladan enerjiler ise yağ olarak depolanacaktır. Yani 1 kilo alabilmek için ortalama 7000 kalori daha fazla alman gerekiyor ve bunu da bir gecede yapman neredeyse imkansız.
En az kalorili çikolata hangisi? Çikolatanın en masum hali, bitter çikolata. %60 oranında yoğun kakao içeren 1 adet ülker bitter çikolata (40 gr) 226 kcal içerir. Gün içinde küçük kare parçalar halinde tüketildiğinde iştah kesen bir yiyecek olduğu bilinir.
En ağır çikolata İngiltere'de üretildi. 2011 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na giren bu çikolatanın ağırlığı 5792,5 kilogramdı. Eni ve boyu 4'er metre olan çikolatanın kalınlığı da 35 santimetreydi.
Porsiyon ve gramajlarına göre sütlü çikolata kalori değerleri şu şekildedir: 1 küçük paket (40 gr) sütlü çikolata 215 kcal. 1 paket (100 gr) sütlü çikolata 537 kcal. 1 küçük parça (5 gr) sütlü çikolata 27 kcal.
Baharatın dışında endorfin hormonunun salgılanmasını sağlayan en önemli yiyeceklerden birisi de herkesin severek yediği çikolata ve muzdur. Bu yiyecekler kişilerin beyninde daha fazla endorfin hormonunun salgılanmasına yardımcı olmaktadır.
Bitter çikolata:Beyinde serotonin ve endorfin seviyelerini artırarak gün içerisinde daha mutlu hissedilmesine yardımcı olan bitter çikolata, kalsiyum, magnezyum, bakır ve potasyum mineralleri açısından da oldukça zengin.
Çikolatanın başlıca faydalar şunlardır;
· İçinde bulunan flavonoidler ve potasyum sayesinde tansiyonun düşmesine yardımcı olur. · Kanser hücrelerini azaltır. · Enerji verir. · İçinde bulunan ve rahatlatıcı bir etkisi olan triptofan sayesinde stresi azaltır, mutluluk verir.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
İçeriği incelendiğinde süt tozu, süt kreması, şeker ve kahve dikkat çekiyor. Kahvenin kilo aldırdığı anlardan biri de Nescafe tüketildiği anlardır. Yağlı ve kremalı bir tür olan 3'ü bir arada Nescafe, kilo alımına neden olur.
Fakat aşırı oranda teobromin alımı insan bedeninde zehirli etkiye de sebep olabilir. Damar açıcı, idrar söktürücü ve gastrointestinal etkileri kalp krizine yol açabilir. Tansiyonu düşürme ve kalp krizi riskini artırma gibi etkiler de ölüme neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri