Gece kremlerinin yoğunluğu ve yavaş emilimi sayesinde gece boyunca cilde yavaş yavaş nüfuz edilir ve gerekli etki sağlanır. Gündüz kullanım için ise ince yapılı kremler daha uygun olduğundan gündüz kremleri tercih edilir.
Nemlendirici kullanmak her yüz için çok önemlidir. Vücut nemlendirici krem ve yüz nemlendirici kremi günlük olarak kullanmanı öneririz. Aksi takdirde cilt problemleri oluşmaya başlayabilir, cildin aşırı kuruluk veya aşırı yağlanma yapabilir.
Nemlendiriciyi temiz cilde uygulamalı, özellikle duş sonrası kullanmayı asla ihmal etmemeliyiz. Çünkü yıkama ve duş sonrası cilt neme daha çok ihtiyaç duyacağı için nemlendiricinin daha çabuk emilmesini sağlayacaktır.
Bununla birlikte, nemlendirici çok fazla dolgu maddesi içeriyorsa zararlı olabilir. Ayrıca güneş korumalı günlük nemlendirici kullanılması tavsiye edilir. Cildinizi güneşin zararlı ultraviyole (UV) ışınlarından korumak için yüz nemlendiricinizin güneş koruma faktörü en az 15 olmalıdır.
İlk önce bu soruya bir yanıt verelim: Gündüz kremleri epidermisi yani cildimizin üst katmanını korurlar. Cildimizi temizledikten sonra nem verirler, çünkü yüz temizleyicileri sadece kirleri değil aynı zamanda cildin kendini korumak için oluşturduğu doğal yağ katmanını yani hidrolipik tabakayı de temizlerler.
İlgili 29 soru bulundu
Gündüz cilt bakımı içerisinde esans, serum ya da ampul kullanımı Gündüz cilt bakımı içerisinde tonikten sonra esans, ardından da serum ya da ampul kullanabilirsin. Sabahları yapacağın cilt bakımındaki bu aşamaya cildin onarılması, yaşadığı sorunlara yönelik ihtiyaçlarının giderilmesi olarak da bakılabilir.
Eğer doğru bir cilt bakımı yapmak istiyorsanız mutlaka gece kremleri kullanmanız gerekir. Gece kremlerinin; cilt üzerinde onarıcı, yenileyici ve nemlendirici özellikleri olduğu bilinir. Destek ve nem içerikleri de son derece yoğundur.
Nemlendirici Krem (Gündüz ve Gece)
Cilt tipiniz ve cilt endişeniz ne olursa olsun, sabah ve akşam mutlaka nemlendirici krem uygulamayı ihmal etmeyin.
Ancak cildimizi yaz aylarında da mutlaka neme ihtiyaç duyduğunu unuturuz. Bilinenin aksine cildimizi yaz aylarında da nemlendirmeliyiz. Fakat burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus kışın kullandıklarımızın aksine yazın çok daha hafif olan nemlendiricileri tercih etmeniz gerektiğidir.
Bu yüzden de sadece deniz ya da havuz kenarında güneşlenirken değil, günün her saatinde güneşten korunmamız büyük bir önem taşıyor. Dolayısıyla özellikle güneşe, yaz, kış direkt maruz kalan yüzümüze kullandığımız nemlendiricilerin güneşten koruma özelliği olması önemlidir.
Eliniz ya da yüzünüz için kullandığınız nemlendiricinizi, göz çevreniz için kullanamazsınız. Vücut için yoğun kıvamlı nemlendiriciler tercih ediyorsanız, yüzünüz için hem etkili hem de hafif nemlendiriciler tercih etmelisiniz.
Güneş kremlerinin belirli ölçüde nemlendirme etkisi olsa da çok kuru ciltler için bu etki yeterli olmayacaktır. Bu nedenle eğer kimyasal güneş koruyucular tercih ediliyorsa güneş kremi sürüldükten sonra yaklaşık 20 dakika beklenmeli ve ardından nemlendirici kullanılmalıdır.
Günlük nemlendiriciyi hem sabah, hem de akşam kullanmak çok da doğru bir yaklaşım değildir. Gece uyurken cilt kendini yenilediği için daha yoğun nemlendirme etkisine ve daha farklı içeriklere ihtiyaç duyar. Bu sebeple geceleri cilt yenilenmesini destekleyen ürünler kullanmaya özen göstermelisiniz.
Günlük olarak nemlendirici kullanmamak, daha sonra cildinizde derin kırışıklıklara yol açar. Cilt bariyeri kuruduğunda, cilt tehlikeye girer ve ciltte meydana gelen düşük dereceli kronik iltihaplanma oluşur. Düşük devam eden inflamasyon seviyeleri; kolajen bozulmasına, yaşlanmanın hızlanmasına sebep olur.
İhtiyacınız olan ürünler için kararsızsanız bir dermatologla görüşebilir ya da bir eczanede cilt tipinizi belirleyebilirsiniz efem. · Gözeneklerin açık ve emilimin fazla olduğu duş sonraları, nemlendirici krem sürmek için en uygun zamandır.
Nemlendirici sürdükten sonra cildinde 'neme doymuş' hissini tatman sadece 2-3 saat sürüyor, sonra cildin tekrar kuruyorsa kullandığın nemlendirici kreme dikkat etmelisin. Çok kuru ve kuru ciltler için CeraVe'nin Nemlendirici Yüz Kremi'ni öneriyoruz.
Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, argan yağı, susam yağı, badem yağı, gibi sağlıklı yağlar ile cildinizi nemlendirebilir daha parlak ve yumuşak bir cilde sahip olabilirsiniz. Bu yağların faydalarından yararlanmak için yalnızca vücudunuza dairesel hareketle masaj yaparak sürmeniz yeterlidir.
İyi nemlendirilmiş bir cilt yüzeyi genç ve canlı görünür, bu da cildinizin gençliğini korumaya yardımcı olur. Nemlendiriciler cildinizi anında sakinleştirerek kendinizi genç ve parlak hissetmenize yardımcı olur. Sağlıklı bir cildin uygun şekilde nemlendirildiğinde parladığı göz ardı edilmemelidir.
Cildi nemlendirerek güçlendirir ve güne hazırlar. Aynı zamanda cildi günün makyajına hazırlar ve cildi tazeler. Nemlendirici gündüz bakım kremi sayesinde cilt günlük ihtiyacı olan nemi alır. Cilt canlandırıcı gündüz kremi ayıca cildi tazeler ve dengeler.
Nemlendirici kullanmak cilt için oldukça önemlidir. Nemlendiriciden birkaç damla alın, yüzünüze ve boynunuza sürün. Cildiniz nemlendiriciyi emene kadar masaj yapın. Cildinizi güneşin zararlı UV ışınlarından korumak için, en az 30 faktör içeren bir güneş koruyucu losyonuna ihtiyacınız olacaktır.
Nemlendiricilerin amacı cilde nüfus ederek nem dengesi oluşturmak, güneş kremlerinin amacı ise cildin üstünde bir bariyer oluşturarak zararlı ışınlardan korumaktır. Bu yüzden öncelikli nemlendirici ürünler cilde sürülmeli 10-20 dakikalık bekleme süresinin ardındansa güneş kremi cilde yayılmalıdır.
Serumlar cildin gece onarılma ve yenilenme sürecine çok büyük katkı sağlar. Bu sebeple gece cilt bakımında serumu atlamamak gerek. Serumlar aynı zamanda cildin daha pürüzsüz, canlı ve aydınlık olmasına da yardımcı olurlar. Cildine uygun bir tonik ile cildinin gece onarılma hızına destek verebilirsin.
Gündüz kremleri gün boyunca kullanıma özel tasarlanmışlardır. UV ışınlarında koruma amaçlı olmasıyla birlikte cildin havayla temasıyla oluşan kirlerden ve makyajın zararlı etkisinden korunmasını sağlar ve cildi besler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri