Botoks yılın her mevsimi yaptırılabilen bir estetik uygulamadır. Güneşle hiçbir etkileşimi yoktur. Özellikle yüzün üst yarısında olan alın, kaş arasındaki derin çizgiler ve göz etrafındaki kaz ayağı çizgileri üzerinde etkili oluyor.
Yaz aylarında botox yapılabilir.
Botoks işlemi kasa yapılan bir enjeksiyon yöntemidir. Güneşe ya da sıcak havalara karşı bir hassasiyet oluşturmadığından yaz aylarında güvenle uygulanabilir. İşlem yapıldıktan sonra güneşe çıkılabilir.
Bu maddeler kan dolaşımını hızlandırabilir ve toksinin yayılmasını etkileyebilir. Isı ve Güneş: Botoks sonrası işlem yapılan bölgeye aşırı sıcak (Özellikle alına yakın fön makinası tutulması) veya güneşe maruz kalmaktan kaçının. Bu, şişmeye ve rahatsızlığa neden olabilir.
Botoks enjeksiyonunu izleyen ilk 3 gün olası bir enfeksiyon oluşması riskini bertaraf etmek için havuza ya da denize girilmemelidir. Bu süre içerisinde sigara, alkol, ağrı kesici ve kan sulandırıcı ilaçlar ile kafein, şeker ve sodyum içeren gıdalardan uzak durmaya özen gösterilmelidir.
Sıcak masaj, radyofrekans ya da bir iki enjeksiyonla botoksun etkisini azaltabileceğini ifade etti.
İlgili 45 soru bulundu
Botoksun etkileri geçicidir. Kişinin metabolizmasına, Botoks yapılan bölgeye ve kullanılan doza bağlı olarak Botoksun etkileri genellikle üç ila altı ay sürer. Sinir sinyalleri zamanla tedavi edilen kaslara yavaş yavaş geri döner ve kas aktivitesi yavaş yavaş tekrar başlar.
Tedaviden sonra her zamanki gibi güneş kremi sürmeniz ve en az 24 saat bazen bir hafta boyunca güneşten uzak durmanız tavsiye edilirken diğer bazı tedavilerin gerektirdiği gibi saklanmak zorunda kalmayacaksınız.
Botoks genellikle 6-7 ay sağladığı kalıcı etkiyle yüz güldürücü sonuçlar sunuyor. Bu süreden sonra botolinum toksininin etkisi azalmasıyla ciltte çizgiler yeniden görülmeye başlar. Botoks etkisinde uygulanan bölge ve botolinüm toksininin tipi de önemlidir. Bu uygulamanın süresini daha uzun veya kısaltabilir.
Alın botoksu yaptırıldıktan sonra en az 2 gün alkol alınmaması tavsiye edilir. Hatta alkol alınıma ara verilmesinin botoks yaptırmadan önce ve sonra üçer gün olması, müşterilerimiz için daha sağlıklı olacaktır.
Botoks sonrası aşırı ısıya maruz kalmaktan kaçının, kızarıklık ve ödem kaybolana kadar güneş banyosu, sıcak su hamam ve saunadan kaçının.
-----Uygulama günü yüz üstü yatmayınız. -----Uygulamanın yapıldığı gün alkol almayınız. -----24 saat boyunca aşırı egzersiz ve spordan kaçınınız. -----3 gün boyunca çok sıcak duş, hamam sauna gibi sıcak ortamlardan uzak durunuz ve botoks yapılan bölgeye fön gibi sıcak uygulamalar gelmesini engelleyiniz.
Botoks yılın her mevsimi yaptırılabilen bir estetik uygulamadır. Güneşle hiçbir etkileşimi yoktur.
Çok faz sıcak ortamlarda bulunulması durumunda dolgu maddesinin etkenlerinin etkilenerek dolgunun kalıcılık süresi kısaltabilir. Bundan dolayı uzun vadede hastların hamam, sauna, solaryum gibi ortamlara çok girmemelerini tavsiye ediyoruz. yüz bölgesini güneş ışınlarından iyi korumaları gerektiğini belirtiyoruz.
Kısa süreli bir tatil öncesi botox uygulamasının her hangi bir sakıncası yoktur.
Botoks uygulandığı bölgelerde etkilidir ve yeni kırışıklıklara yol açmaz. Botoks'un etkisi mimik kaslarına bağlı dinamik kırışıklılar üzerindedir. Etkisi yalnızca uygulama alanı ile sınırlıdır. Kaslarda yarattığı etki ise 3-6 ay sona erdiğinde kırışıklıklar yavaş yavaş tedavi öncesi durumuna geri döner.
Botoks arası, kişinin kas yapısı, cilt tipi ve uygulama yapılan bölgeye bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak botoksun etkisinin tamamen kaybolmasını beklemek yerine etkinliğin azalmaya başladığı dönemde tekrarlanması önerilir. Bu nedenle botoks aralığı genellikle 3 ila 6 ay olarak belirlenir.
Yaz kış yapılabiliyor, hiçbir sakıncası bulunmuyor. Botoksun yazdan önce yapılması tavsiye ediliyor çünkü güneşte kaşları çatma, yüzü kırıştırma daha fazla yapılıyor. Kırışıklık oluşumunu önlemek için tabii ki güneş gözlüğü ve şapka kullanmak önem taşıyor.
Enjekte edilen ekzotoksin zaman içerisinde ter veya diğer yollarla vücuttan atılmaktadır. Haliyle yenilenmesi gereken bir uygulama olarak tanımlanabilir. Bu süreç çoğunlukla 6-10 ay arasında gerçekleşir. Haliyle 8 aylık bir sürecin sonunda yeniden Botoks yaptırmak gerekecektir.
Düzenli yapılan Botoks uygulamaları sayesinde kırışıklık yapan kaslarda zayıflama(atrofi) izlenir. Bu sayede ileriki yaşlarda daha pürüssüz ve kırışıklık olmayan bir yüze sahip olabilirsiniz. Yüzde kırışıklıklar oluşmadan daha genç yaşlarda başlanan botoks uygulamalarında elde edilen sonuçlar daha başarılıdır.
Botoks sonrası solaryum, güneşlenme, aşırı spor, öne doğru eğilme gibi aktivitelerden kaçınmak gerekmektedir. Botoks uygulamasından yararlanmak isteyenler hekim yönlendirmelerini dikkatle takip etmelidir. Böylece işlemden maksimum faydayı almak mümkün olacaktır.
Genel olarak 6 ila 7 aya kadar uzanan bir kalıcılığı vardır. Bu süre zarfında kişi kırışıklıklarından kurtulur ve pürüzsüz bir cilde sahip olur. 6-7 aylık sürenin ardından kas sinirleri üzerindeki botolinum toksin etkisi giderek azalmaya ve zayıflamaya başlar.
Botoks alında veya uygulanan diğer uygulanan bölgelerde cildi gererek kırışıklıkları azalttığı için cilt parlayarak güzelleşir.
Botoksun etkisi 3 ila 6 ay sürer.
İşlemin yapıldığı gün alkol almamanızı isteriz. İşlemden sonraki ilk günde normal cilt bakımınızı yaparak, güneş koruyucunuzu kullanmayı ihmal etmemelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri