Güneş kremlerinin yağlı olan çeşitleri, gözeneklerinizi tıkar ve bunun sonucunda da yüzde sivilce oluşmasına neden olabilir. Dolayısıyla güneş kremi seçerken yağlı olmayan ve sivilce yapmayan türleri seçmenizde fayda var.
Yanlış güneş koruyucu krem seçimi, sivilce gibi sorunlara yol açabilir. Cilt üzerinde sivilceli görünüm ile karşılaşan bireylerin çoğu, güneş kremi kullanımlarını azaltır. Ancak bu durum, ciltlerinde daha ciddi sorunların görülmesine yol açar. Cilt üzerinde sivilcelenme yaratan güneş kremi, yanlış seçilmiş bir üründür.
Sivilceler geçme aşamasındayken yüzde izler bırakabilir. Özellikle akneye eğilimli hassas ciltler de UV kaynaklı leke oluşumu sıkça görülür. Bu nedenle güneş koruyucuları UV filtreleri barındırmalıdır.
Nemlendirici kremler cilde uygulanmadan önce cildin yağ ve kirden arındırılması gerekmektedir. Aksi taktirde temiz olmayan yani gözeneklerin kapalı olduğu bu durumda cilde nemlendirici uygulamak sivilce oluşumuna neden olabilmektedir.
Güneşin yıpratıcı etkilerine karşı güneş kremini sadece sahillerde değil dışarıda olduğunuz her zaman kullanın. Salisilik asit, benzoil peroksit ve kükürt gibi aktif maddeler içeren ürünler sivilcelerin cildinizdeki olumsuz etkilerini azaltmaya yardımcı olur. Nemli bir cilt sağlıklı cildin önemli adımlarından biridir.
İlgili 32 soru bulundu
Güneş kremi sivilce oluşumunu engellese de izleri geçirmez. UVA ve UVA gibi güneş ışınlarından korur. Sivilce izlerinin geçmesi için cilt bakım ürünleri kullanılması gerekir. İzler derin ve çukur halindeyse lazer tedavisi kullanılması gerekir.
Öncelikle güneş kremi topaklanmasının en büyük sebebi, ürünün yüksek oranda silikon içermesidir. Silikon içerikli ürünler cilt üzerindeki nemi hapseder. Bu durum kulağa iyi gibi gelse de, zamanla ürünün topak topak birleşerek cilt üzerinde kötü görünmesine yol açar.
Normalde üretilen sebum kıl köklerinden ve gözeneklerden cilde geçer. Ancak fazla sebum gözenekleri tıkayarak sebum geçişini bloke edebilir. Foliküller tıkandığında, ciltte bulunan bakteriler foliküllerin içinde büyümeye başlar. Bunun sonucunda iltihap ve sivilce büyümesi gelişir.
Özetle; hormon düzeylerindeki düzensizlik ve artış aşırı yağ üretimine ve kıl köklerinin tıkanmasına sebep olur. Bununla beraber yağ ve ölü cilt hücreleri tarafından tıkanmış kıl köklerinde bakterilerin artması da sivilce (akne) oluşumumunun başlıca sebeplerindendir.
Kolaylıkla sürülen sebamed sun cream spf 50 faktör güneş kremi ciltte yağlı his ve beyaz görünüm bırakmıyor. Yağsız olması nedeniyle ciltte siyah nokta, akne ve komedon oluşturmuyor.
Gül suyu, limon suyu, Hindistan cevizi yağı, karbonat, elma sirkesi ve yeşil çay tonikleri sivilceye iyi gelen doğal yöntemlerdir.
Yağlı cilt tipleri için dermatologlar tarafından da her cilt bakım ürününde olduğu gibi güneş kreminde de su bazlı olan ürünlerin tercih edilmesi tavsiye edilir.
Sivilceli ve hassas ciltler için güneş kremi seçiminde seçilen ürünün güneş koruma seviyesi yüksek olmalıdır. Bu nedenle SPF 50 ve üzeri koruma sunan ürünler en iyi sonucu almanızı sağlar. Ancak sadece UVB ışınlarına karşı değil, UVA ışınlarına da karşı koruma sunan ürünleri tercih etmelisiniz.
Öncelikle, yukarıda da bahsedildiği gibi güneş kreminin ciltten çıkarılması gerekir. Şayet cilt temizlenmez ise, örneğin, ciltte bekleyen güneş koruyucu yüz kremleri cildin daha fazla kir toplamasına, gözeneklerin dolmasına ve cilt sağlığının bozulmasına yol açabilir.
UVA ışınları hava bulutlu dahi olsa cildin alt tabakasına ulaşabilir. UVB ise cildin üst tabakasına etki edip cilt yanıklarına neden olabilir. Bu sebeple güneş kremi sadece güneş açtığında değil her zaman günlük olarak kullanılması gereken bir koruma aracıdır.
Aknesi bulunan bireylerin, su bazlı güneş koruyucu ürünleri kullanmaları gerekmektedir. Yağlı güneş kremleri, gözeneklerini tıkayarak, yeni sivilcelerin oluşmasına neden olabilmektedir.
Akne ya da diğer adıyla sivilce, ciltteki yağ bezleri ve kıl köklerinde meydana gelir. Sivilcenin (aknenin) oluşumunu en kısa şekilde anlatmak gerekirse, ciltteki gözenekler, derinin altındaki folikül adı verilen kanalların dışa açılan ağız kısmıdır. Bu kanallara, yağlı bir sıvı olan sebumu üreten yağ bezleri bağlanır.
Bazı güneş koruyucu maddeler bazı insanlarda cilt alerjilerini tetikleyebilir. Bu alerjiler ciltte kızarıklık, kaşıntı ve şişme gibi belirtilere neden olabilir. Güneş kremi, vücudu ultraviyole (UV) radyasyonun zararlı etkilerinden korumaya yardımcı olur; bu nedenle yararlıdır.
Yağ ve su bazlı ürünler birbirine karışmaz ve birbirini tutmazlar. Eğer su bazlı bir nemlendirici üzerine yağ bazlı bir güneş koruyucu (yada tam tersini) uygularsanız birbirini tutmaz ve topaklanırlar. Silgi gibi pütürlenip dökülürler.
Güneş pencere camları filtre görevi görmez ve güneş ışınlarını rahatlıkla geçirir. Camlardan oluşacak ışın yansımaları sonucunda cilt güneş ışınlarına ve ışığa maruz kalacaktır. Bundan dolayı da evde, işte kısacası kapalı ortamlarda da güneş koruyucu ürünler mutlaka kullanılmalıdır.
Kağıt mendildeki yağ oranı cildinizdeki yağ oranının göstergesidir. Eğer mendildeki yağ kalıntısı fazlaysa yağlı, yağ kalıntısı yoksa da kuru bir cilde sahip olduğunuzu gösterir. Cilt tiplerinin özelliklerini bilmek ve bakım ürünlerini cilt tipine uygun bir şekilde seçmek sağlıklı bir cilde sahip olmanın ilk adımıdır.
Yaz ve güneş sonrasında üst deri kalınlaşır, kurur ve sertleşir. Gözeneklerin tıkanmasıyla birlikte tekrar akne ve sivilcelerin artışına neden olur. Bu yüzden cildiniz daha fazla özenli bakımlara ihtiyaç duymaktadır. Peeling uygulayın üst deriyi yumuşatarak ölü tabakayı atın ve gözeneklerin nefes almasını sağlayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri