Öncelikle, yukarıda da bahsedildiği gibi güneş kreminin ciltten çıkarılması gerekir. Şayet cilt temizlenmez ise, örneğin, ciltte bekleyen güneş koruyucu yüz kremleri cildin daha fazla kir toplamasına, gözeneklerin dolmasına ve cilt sağlığının bozulmasına yol açabilir.
Cilt bakımı rutininiz arasında ilk adım olarak kullanılan güneş kremi, nemlendirici ve tonik ürünleri gün sonunda temizlenmelidir.
Tabii sabah rutininde güneş kremini sürüp, makyajımızı yapıp evden çıksak da o gün evden hiç çıkmasak da hava kirliliği, tozlar, cilt yağları, parmaklarımızdan cildimize geçen kirler derken, cildimiz gün içinde birçok dış etkene maruz kalıyor. Bu nedenle de cildimizi temizlememiz, arındırmamız gerekiyor.
En İyi Cevaplar. Güneş kremi vücut ve yüzdeki gözenekleri tıkar, temizlemeden yatarsan bütğ. Gece cildin havasız kalır, temizlemek için iki aşama kullanmalısın, yağ bazlı temizleme kremi, sonrasında su bazlı sülfatsız temizleyici kullanmaya özen gösterin.
Su ile birleştiğinde süt kıvamına dönüşerek ciltte asla yağlı bir his bırakmaz. Sadece güneş kremini değil, suya dayanıklı makyajı bile ciltten olağanüstü bir şekilde temizler. 2.Adımda ise cildimizde ki su bazlı kirleri arındırmak için bir temizleme köpüğü seçmeliyiz.
İlgili 27 soru bulundu
Sıvı deterjanı doğrudan lekeye uygulayın ve hafifçe yedirin. Sıvı deterjanı 10 dakika lekenin üstünde bırakın. Kumaş için güvenli olan en yüksek derecede yıkayın. Kalan losyon, güneş kremi ve krem lekelerini kontrol edin.
Bir dermatolog yardımı ile cildiniz için en doğru güneş kremini bulabilirsiniz. güneşin dünyaya dik açı ile geldiği 11.00 -15.00 saatleri arasında çok fazla güneşe maruz kalmayın. Güneş kremini, güneşe çıkmadan 20-25 dakika önce cildinize uygulamalısınız.
Fakat her ne olursa olsun gün sonunda mutlaka detaylı güneş kremi temizliği yapılmalı, cilt temizlendikten sonra bakım uygulanıp dinlendirilmelidir. Bazı uzmanlara göre ise güneş kremi mutlaka 2 saatte bir yenilenmelidir. Özellikle yaz mevsiminde deniz ya da havuz kenarında 2 saatte bir yenilenmesi gerekir.
Eğer yatarken krem sürülürse bu toksinler dışarıya atılmakta zorlanır ve sabah uyandığınızda istemediğiniz bir görünümle karşılaşabilirsiniz. Yani geceleri güneş kremi kullanılmamalıdır. Hatta gece kullanım için üretilmemiş olan herhangi bir krem sürmek de yanlış bir hareket olacaktır.
Normalde güneşte 10 dakika kaldıktan sonra kızarmaya başlıyorsanız, SPF15 değerinde bir güneş kremi bu süreyi sizin için 15 kat uzatır ve 150 dakika boyunca (10x15=150) kızarmadan durabilirsiniz. Bu hesaba göre 50 faktörlü bir güneş koruyucu da 500 dakikaya kadar koruma sağlayabilir.
UVB ışınlarından korunmadığın sürece cildinde yanıklar oluşabilir, cildin soyulabilir. Bu ışınlar en yoğun 10:00-15:00 arasında belirgin olurlar, bu saatler arasında güneş kremi sürmeden dışarı çıktığında cildinde leke oluşumu veya var olan lekelerin koyulaştığını gözlemleyebilirsin.
Uyguladığımız ürünler cildin alt katmanlarına emilmeyip ölü cilt hücrelerinin üzerinde kalırlarsa, bir biri üzerine eklenen katmanlar emilmez ve gün içerisinde pütürlenip dökülebilirler.
Öncelikle güneş kremi topaklanmasının en büyük sebebi, ürünün yüksek oranda silikon içermesidir. Silikon içerikli ürünler cilt üzerindeki nemi hapseder. Bu durum kulağa iyi gibi gelse de, zamanla ürünün topak topak birleşerek cilt üzerinde kötü görünmesine yol açar.
Güneş kremlerinin belirli ölçüde nemlendirme etkisi olsa da çok kuru ciltler için bu etki yeterli olmayacaktır. Bu nedenle eğer kimyasal güneş koruyucular tercih ediliyorsa güneş kremi sürüldükten sonra yaklaşık 20 dakika beklenmeli ve ardından nemlendirici kullanılmalıdır.
UVA ışınları hava bulutlu dahi olsa cildin alt tabakasına ulaşabilir. UVB ise cildin üst tabakasına etki edip cilt yanıklarına neden olabilir. Bu sebeple güneş kremi sadece güneş açtığında değil her zaman günlük olarak kullanılması gereken bir koruma aracıdır.
Güneş pencere camları filtre görevi görmez ve güneş ışınlarını rahatlıkla geçirir. Camlardan oluşacak ışın yansımaları sonucunda cilt güneş ışınlarına ve ışığa maruz kalacaktır. Bundan dolayı da evde, işte kısacası kapalı ortamlarda da güneş koruyucu ürünler mutlaka kullanılmalıdır.
Güneş kremi güneş gören her yere sürülebilir. Ama çoğu güneş kremi bazı insanlarda göz içinde yanma gibi hassasiyetlere neden olabilir. Böyle bir hassasiyet varsa göz çevresinden uzak tutulmalıdır.
Güneş koruyucu, cilt kararmasını önlediği gibi sağlıklı bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olur.
Son kullanma tarihi veya önerilen kullanma süresi geçen güneş kremleri bozulmaya başlar. Önerilen saklama koşullarında tutulmamış güneş kremlerinde de bu durum görülür. Güneş kremi bozulduğunda, kokusunda değişiklikler olur. Ayrıca rengi ve kıvamı da bozulma belirtileri göstermeye başlar.
Dermatolog Shari Marchbein, güneş kremlerinin son kullanma tarihinin geçtiğini ve bu durumda kullanılmaması gerektiğini belirtiyor. Son kullanma tarihi geçmiş güneş kremleri, koruma özelliklerini kaybeder ve cilt hasarı riskini artırır.
Evet, özellikle yağlı yapıda olan güneş kremleri gözenekleri tıkayarak akne oluşumuna neden olabiliyor.
Güneş Kremlerinin cildi iyileştirdiğine dair herhangi bir çalışma veya akademik makale dahi bulunmamaktadır. Güneş kremi içeriğinde elbette cilt sağlığını destekleyici ürünler bulunabilir ancak bu kesinlikle cildi iyileştirme görevi anlamına gelmesi demek değildir.
Fondötenden Önce Güneş Kremi Sürülür mü? Evet, güneş kremi tıpkı makyaj bazında olduğu gibi fondöten kullanımından önce geliyor. Güneş kremini sürdükten sonra yaklaşık 8 dakika bekledikten sonra fondöten adımına geçebilirsin.
Koruyucunuz güneş altında maksimum 3 saat etkili olur. Çok yüzüp havluyla çok kurulanmanız halinde güneş kreminiz cildinizden uzaklaşır. Bu nedenle hemen yerine koymak için tekrar sürmeniz gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri