Yüzdeki güneş kararması nasıl geçer sorusunun cevabı olarak yüz güneş kremi çeşitlerini kullanabilirsiniz. Güneş korumalı olarak üretilen kremler aynı zamanda cildin onarılmasını da sağlar.
Güneş kremleri UV radyasyonunu bloke ederek ve cilt hasarını önleyerek çalışır. Uzmanlara göre çoğu güneş kremi bronzlaşmayı engeller. Bronzlaşmaya çoğunlukla UVA ışınları neden olur ve geniş spektrumlu bir UVA/UVB ürünü kullanıyorsanız bu bronzlaşmayı engeller.
Cildin, mor ötesi A ve mor ötesi B ışınlarına maruz kalınca, vücudun melanin üretir; bu da cildinin daha koyu renkli gözükmesine neden olur. Bu yüzden, cildinin rengini açmak için yapabileceğin en önemli şey, hava çok sıcak ya da güneşli değilse bile her gün dışarı çıkarken güneş kremi sürmektir.
Güneş kremi bronzlaşmayı engeller mi? Hayır. UVA ve UVB ışınlarına ve bunların zararlı etkilerine (güneşe maruz kalmanın neden olduğu lekeli cilt döküntüsü ve uzun vadede cilt yaşlanması) karşı korunuyorsunuz, ancak bronzlaşma süreci mutlaka engellenmiyor.
7- Güneş kremiyle bronzlaşmak mümkün değildir
Güneş koruyucu kremler UVA ve UVB ışınlarından korumaya yardımcı olsalar da bütün vücudu tam anlamıyla koruyamazlar. Koruyucuyla da bir miktar bronzlaşmak mümkündür.
İlgili 45 soru bulundu
-Limon: Güneş kararmalarını gideren en etkili ürün limondur. 1 limon sıkılarak, pamuk desteği ile kararmış olan bölgeye masaj yaparak limonu yedirmek gerekir. 30 dakika kadar bekledikten sonra güzel bir şekilde durulamak önemlidir.
Güneşten koruyucu kremler, güneşlenmeden 20 dakika önce sürülmelidir. En az 30 faktörlü, mümkünse suya dayanıklı güneşten koruyucular tercih edilmeli ve her 3 saatte bir yeniden güneşten koruyucu kullanılmalıdır.
Evet, 50 faktör güneş kremi bronzlaşmanıza yardımcı olabilir. Hem bronzlaşmanıza yardımcı olurken hem de güneşten gelen zararlı ışınlardan cildinizi korumayı destekler. 50 faktör dışında 30 faktör koruyuculu güneş kremi ile de bronzlaşmanız mümkün olabilir.
Güneş kremi cildi beyazlatmaz, onun için ayrıca ten rengi açıcı kremler bulunmaktadır. Güneş kremi, sadece cildimizin bronzlaşmasını önler. Önleyici görevini yaptığının yanı sıra, ekstradan bir beyazlatma işlevselliği bulunmamaktadır.
Esmerler için güneş kremi kaç faktör olmalı? Güneşin zararlı UV ışınlarının neden olduğu cilt hasarı ve kanser riskini en aza indirmek için esmerler de yüksek faktörlü bir güneş kremi kullanmalıdır. Genel olarak en az SPF 30 olan bir güneş kremi önerilir.
Bu nedenle güneş kremi cildi güzelleştirir mi sorusuna net bir yanıt verilemez. Ancak güneşin zararlı ışınlarından cildi koruyor olması, foto yaşlanma olarak tabir edilen yaşlanmanın önüne geçmesini sağlıyor.
1 - GÜNEŞ CİLDİMİZİN DÜZENİNDE BÜYÜK DEĞİŞİKLİĞE SEBEP OLUR
Güneşe maruz kalan ciltler, kendini korumak için kalınlaşır, kabalaşır ve sertleşir. Güneş cildimizde koyu renkte veya beyaz lekeler, bazen çiller oluşmasına neden olur. Kılcal damar çatlamaları, varisler ve yüzümüzdeki siyah noktalar güneşte artarlar.
UVA ışınları hava bulutlu dahi olsa cildin alt tabakasına ulaşabilir. UVB ise cildin üst tabakasına etki edip cilt yanıklarına neden olabilir. Bu sebeple güneş kremi sadece güneş açtığında değil her zaman günlük olarak kullanılması gereken bir koruma aracıdır.
E vitamini yağı cildinizdeki koyu lekeler gidermede oldukça etkilidir. E vitamini yağı cilde düzenli aralıklara uygulandığında kan dolaşımını hızlandırır cildin daha taze ve canlı görünmesine yardımcı olur. Kararan bölgelere dairesel hareketlerle uygulayın ve 1 saat sonra ılık su ile durulayın.
Güneş yanığına bağlı olarak lekelenen ve kararan cilt yüzeyi 5-7 gün arasında açılacaktır. Ancak bu açılmada cilt tamamen eski haline dönmemektedir. Bunun için krem ya da doğal maskelerden faydalanmak gerekir.
3- Esmer tenliyseniz SPF 15 ideal bir koruma faktörü olabilir. Güneşte yandıktan sonra koruma faktör oranını kademeli olarak azaltabilirsiniz. 4- Kumral tenliyseniz SPF 30 koruma faktörlü güneş kremleriyle güneşe çıkabilir, daha sonra faktör sayısını düşürebilirsiniz.
Güneş ışınlarının ciltte geçici ve kalıcı olarak verdiği hasara foto yaşlanma denir. Periyodik aralıklarla kullanılan güneş kremleri ise foto yaşlanmanın önüne geçer. Cildi beslediği için kırışıklıkları giderir ve cildin sarkmasını önler.
Eğer yatarken krem sürülürse bu toksinler dışarıya atılmakta zorlanır ve sabah uyandığınızda istemediğiniz bir görünümle karşılaşabilirsiniz. Yani geceleri güneş kremi kullanılmamalıdır. Hatta gece kullanım için üretilmemiş olan herhangi bir krem sürmek de yanlış bir hareket olacaktır.
Güneş pencere camları filtre görevi görmez ve güneş ışınlarını rahatlıkla geçirir. Camlardan oluşacak ışın yansımaları sonucunda cilt güneş ışınlarına ve ışığa maruz kalacaktır. Bundan dolayı da evde, işte kısacası kapalı ortamlarda da güneş koruyucu ürünler mutlaka kullanılmalıdır.
Uzmanlar, vücut için kullanılan güneş kremlerinin yüze sürülmemesi gerektiğini söylüyor.
30 ve 50 faktör arasındaki temel fark koruma dereceleridir. 30 faktör cildi güneşin zararlı UVB ışınlarına karşı yaklaşık olarak %95 oranında korurken 50 faktör cildi yaklaşık %98 oranında korur. Yani iki faktör arasında çok az bir koruma oranı vardır.
Öncelikle, yukarıda da bahsedildiği gibi güneş kreminin ciltten çıkarılması gerekir. Şayet cilt temizlenmez ise, örneğin, ciltte bekleyen güneş koruyucu yüz kremleri cildin daha fazla kir toplamasına, gözeneklerin dolmasına ve cilt sağlığının bozulmasına yol açabilir.
Kararan Bütün Bölgelerde Etkili: Limon!
Cildiniz 2 ton açılacaktır eğer düzenli uygularsanız. Bunun için limonu kararan bölgelerinize sürüp gün boyu da bekletebilirsiniz yarım saat de. Ama eğer cildinizde yanma ve kaşıntılar meydana geldiyse ve bir türlü geçmiyorsa cildinizi hemen yıkamanız gerekiyor.
Esmer dahi olsan muhakkak güneş koruyucu yüz kremi ve vücut kremi kullanmalısın. Eğer güneş bakımına dikkat etmezsen cildinde güneş kaynaklı lekelerin ve kırışıklık görünümünün arttığını görebilirsin. Esmer ten için 15 faktörlü ve daha fazla korumalı kremler kullanmak yeter.
Herhangi bir bitkisel tedavi ya da uygulama yapılmadan, doğal süreçte güneşte yanan cildin beyazlayarak eski haline dönme süresi 1 ayı bulabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri