Çünkü temiz kar, güneş ışığının yaklaşık %80-%90'ınını yansıtır. Bulutlar da üzerlerine düşen ışığın büyük kısmını (yaklaşık %60-%90'ınını) yansıtır. Aynı şekilde kumlu bölgeler ve çöller de yüksek albedoya sahip alanlardır. Okyanuslar, bataklıklar ve ormanlar ise düşük albedoya (0,05-0,25) sahiptir.
Güneş,dünyamıza ısı veya ışık verir. Eğer ki dünya bu ışığı yansıtsaydı bize ışık tam anlamıyla düşmezdi. Işığı yansıtıp ışık saçıyor gibi görünen dünya değil aydır. Yani dünya aldığı ışığı yansıtmaz.
Araştırmalara göre Dünya, Güneş'ten gelen ışığın (radyasyonun) ortalama %30'unu yansıtıyor.
Gezegenler de doğal ışık kaynağı olarak ifade edilemezler. Gezegenlerin de kendi ürettikleri bir ışıkları bulunmamaktadır. Ay ve gezegenler güneşten aldıkları ışıkları yansıtırlar. Geceleri ayın parlak ve ışıklı olarak görülmesinin sebebi de güneşten aldığı ışık olarak ifade edilebilir.
- Beyaz cisimler ışığın tamamını yansıtır. - Siyah cisimler ise ışığı soğurur. - Saydam cisimlere ışığın büyük birçoğunu ilettiği için soğurulma az yaşanır. - Mat ve koyu cisimler ışığı daha fazla soğurma yeteneğine sahiptir.
İlgili 23 soru bulundu
Bazı maddeler, ince bir tabakaya sahip cam ya da temiz su, kendileri üstüne düşen ışığın büyük bir kısmını iletir ve az bir kısmını da yansıtır. Bu türden maddelere optik açıdan geçirgen maddeler denir.
Doğrulanmış Cevap
Merhaba, Güneş'ten aldığı yansıtan gök cismi Ay olacaktır.
Ay ışığı, güneş ışığına göre çok zayıftır. Güneşin kendisi bir ışık kaynağıdır. Ay ise ışık kaynağı olarak değil yansıtıcı olarak görev yapar ve güneşten gelen ışığın çok küçük bir bölümünü dünyaya yansıtır.
Ay, güneşten gelen ışınların yüzde 3 ila yüzde 12 arasında değişen bir oranda geri yansıtır. Aslına bakarsa bu çok düşük bir yansıtma oranıdır. Çünkü ayın yüzeyi çok eski lava kalıntılarıdır. Siyah, gri arasında bir rengi vardır ve yansıtılıcılı azdır.
Geceleri baktığımız zaman ay parlak görünür. Ancak bunun nedeni Ay'ın kendi ışık kaynağı olduğu için değildir. Güneşten gelen ışınlar ile beraber parlayan Ay, bu ışıkları Dünyamıza yansıtır.
Güneş ışığı ya da Güneş ışını, Güneş'ten gelen toplam elektromanyetik ışınımdır. Kızılötesi, görünür ışık ve morötesi biçiminde bulunur.
sadece ay güneşten aldığı ışığı yansıtır,yıldızlar kendi enerjileri ile ışık saçarlar,hicbir yıldız/yildiz gurubu güneşten alaraktan ışık yansitmazlar.
Ay tıpkı Dünya gibi, kendinden ışık vermez. Güneşten aldığı ışığı yansıtır. Bu yüzden, Ay'ın Dünya ve Güneş'e göre konumuna göre belli bir kısmı aydınlık diğer yüzeyi ise karanlık gözükür.
Gelen güneş ışınlarının bir yüzeye çarptıktan sonra, geliş açısına eşit bir açıyla yüzeyden uzaklaşması yansıma olarak adlandırılır. Çeşitli atmosferik elemanlar (hava molekülleri, bulutlar vb) güneş radyasyonunu ilerleme doğrultusundan saptırır ve bütün yönlerde yansımasına neden olurlar.
Beyaz renk güneş ışığı içinde bulunan bütün ışınları yansıtır yani bütün renklerin birleşimidir. Siyah renk ise tam aksine bütün ışınları emer.
Sürekli yandığı için kendi ışığını üreten Güneş, çekirdeğinde yüksek basınç ve sıcaklıkta nükleer füzyon diye bilinen bir doğal olayla enerji üretirmiş. Nükleer füzyon demek elementlerin atom çekirdeklerinin birleşerek başka bir element ve enerji üretmeleriymiş.
Güneş'in kütlesi sıcak gazlardan oluşur ve çevresine ısı ve ışık şeklinde radyasyon yayar. GÜNEŞ YILDIZ MIDIR? Güneş, Güneş Sistemi'nin merkezinde yer alan yıldızdır. Samanyolu Gökadasında bilinen yaklaşık 200 milyar yıldızdan birisi Güneş'tir.
Güneş, Güneş Sistemi'nin merkezinde yer alan yıldız. Orta büyüklükte bir yıldız olan Güneş, tek başına Güneş Sistemi kütlesinin % 99,8'ini oluşturur. Geriye kalan kütle Güneş'in çevresinde dönen gezegenler, asteroitler, gök taşları, kuyruklu yıldızlar ve kozmik tozlardan oluşur.
Hilal evresinde Ay, Güneş'e yakın açıda bulunmaktadır. Bu evrede Ay'ın karanlık tarafı, ışığa rağmen görülebilmektedir. Zira bu taraf, Dünya'dan yansıyan ışığı almaktadır.
Işık kaynaklarını doğal ve yapay ışık kaynakları olmak üzere iki grupta inceleriz. doğal Işık kaynakları: Güneş, yıldızlar, şimşek ve ateş böceği kendileri ışık üreten doğal ışık kaynaklarıdır.
Ay, büyüklük ve kütle bakımından Güneş Sistemi'nin beşinci en büyük doğal uydusudur ve gezegen kütleli uydulardan biri olarak kategorize edilebilir. Bu durum Ay'ı, jeofiziksel tanımlara göre bir uydu gezegen yapar.
Güneş en büyük yıldız olarak bilinmektedir. Aynı zamanda dünyadan ve aydan da daha büyüktür. Güneşten sonra ise büyüklük sıralamasında dünya yer almaktadır. Son olarak ise en küçüklerinin ay olduğu bilinmektedir.
Çevremizde ayrıca ışık kaynağı olmamasına rağmen gelen ışığı yansıtan varlıklar bulunmaktadır. Bunlar içerisinde ay, ayna, fosforlu kıyafetler ve fosforlu trafik ışıklarını söyleyebiliriz. Özellikle bu varlıklar daha çok gece aydınlatma imkanı sağlar.
Kuyruklu Yıldızlar
a Kendiliğinden ışık yaymayan, Güneş'ten aldığı ışığı yansıtan gök cisimleridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri