Uygun ortam şartları sağlandığı sürece; yağmurlu veya karlı havalarda, her ay ve mevsimde hava sıcaklığı ne olursa olsun pasta cila her zaman yapılabilir. Sıcak yaz aylarında, soğuk kış aylarında veya ılık bahar aylarında pasta cila yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Arabanıza yaptığınız pasta ve cila işlemleri sonucu aracınızın üzerinde bir koruma kalkanı oluşur. Söz konusu koruma kalkanı sayesinde, Güneş yanığı oluşumunun önüne geçebilirsiniz.
12 ay boyunca tüm aylarda, yazın, kışın, kısacası her zaman yapılabilecek pasta cila işlemi, kullanıcılar tarafından genellikle Mart, Nisan, Mayıs gibi ilkbahar aylarında veya Eylül, Ekim, Kasım gibi sonbahar aylarında yapılması tamamen kişisel tercihtir.
Türkiye'nin pasta cila markası Netfer ürünleri, Netfer Kimya tarafından Türkiye'de üretilmektedir. Netfer çizik giderici pastaları silikonsuz ve aşındırıcı olduğu için güneş yanıklarından kullanılabilecek en ideal ürünlerin başında gelir.
İlgili 20 soru bulundu
Beyaz Renkleri (Opak, Kar Beyazı)
Genellikle pek çok araç modelinde baz alınan modeller opak beyaz renktir. Bu renk için de ücret ödenmez. Bu boyalarda genellikle güneş yanığı oluşmaz.
Arabaların dış yüzeyini kavurucu güneşten korumak için sıcak bal mumu yöntemini uygulayabiliriz. 40°C ve 90°C' de eriyebilen bal mumu aracın yüzeyine uygulandığı zaman toz, ultraviyole ışınlar, asit yağmuru, tazyikli su ve kimyasal ilaçlara maruz kalan araç yüzeyini korumayı başarıyor.
Eğer aracınızdaki çizik orta düzeyde derinse pasta cila yardımıyla çiziği ortadan kaldırabilirsiniz. Ancak çiziğin derinliği yüksekse öncelikle zımpara yardımıyla çizik yüzeyinin zımparalanması ve çiziğin etrafındaki boyanın derinliğinin çizikle dengelenmesi gerekmektedir.
Doğru ürün, ekipman ve tekniklerle yapılan pasta cila ekspertizde çıkmaz. Pasta ile çizik giderme işlemi boyada değil ama vernik tabakasında incelmeye sebep olur. Ancak bu aşındırma ile gerçekleşen incelmenin boyutu mikron seviyelerindedir.
Pasta Cila Ne Kadar Dayanır? Pasta işlemi genellikle 2 yılda bir tekrar yaptırılabilir. Bu işlem 2 seneden daha kısa sürede tekrar ettirildiği zaman boya zarar görebilir. Cila ise genellikle 3 ay sonunda parlaklığını yitirir.
Pasta, arabaların yüzeyindeki çizik ve asidik kusurların yok edilebilmesi için yapılan ilk uygulamadır. Bu uygulama ile boya üzerinde aşındırma yapılarak çiziklerin yok edilmesi amaçlanır. Bu aşındırma işleminde, yüzeydeki boya inceltilerek çiziklerle aynı seviyeye getirilir.
Otomobilinizi güneşin altına park etmek, aracınızın boyasını kötü etkileyerek rengini solgun bir hale getirebilir. Bu durum özellikle koyu renkli araçlarda oldukça kötü bir görüntüye yol açabilir! Güneşin altında uzun süre kalan aracınızın boya yüzeyleri matlaşabilir; kimyasal yapısında bozulmalar meydana gelebilir.
Otomobilin boyasında ortaya çıkan bu lekeler aracın satış değerini düşürüyor. Siyah ve koyu renkli araçlarda daha fazla görülen güneş yanığı, aracın sadece kaportasına değil iç aksamına da zarar veriyor.
Yüzeye yetecek kadar ürün, düşük (1000) devirde yüzeye yedirilerek yayılmalı, ardından yüzeye ve çiziklerin durumuna göre, 2500-3500 devir aralığında, çizikler yok olana kadar uygulanmalıdır.
Pasta cila yapılmazsa araçta zamanla oluşan çizikler nedeniyle kaporta yüzeyinde matlık ve boya renginde solukluk oluşur. Pasta arabadaki çizikleri gidermek, cila ise parlatmak ve koruma sağlamak için yapılır. Bu işlemler neticesinde verniğin matlaşan tabakası alınacağı için boyanın gerçek rengi ortaya çıkacaktır.
Pasta cila işlemine başlamadan önce bazı ön hazırlıkların tamamlanması gerekiyor. Öncelikle uygulama yapılacak yüzeyler, toz ve kirlerden arınacak şekilde yıkanmalı. Daha sonra pasta cila işlemi uygulanacak yüzeylerin sabunlu su ve kil hamuru yardımıyla tekrar temizlenmesi gerekiyor.
Eğer doğru malzeme ve doğru tekniklerle uygulama yapılırsa pasta cila aracın değerini düşürmez, aksine çiziksiz ve daha parlak bir görünüm sağlayarak aracın değerini yükseltir. Pasta cila işleminin aracı yıkamak gibi basit bir işlem olmadığını, bazı teknik bilgiler ve özel malzemeler gerektirdiğini belirtmek isteriz.
Aşındırıcı oto pastaları ile yapılan uygulamalar vernik tabakasında mikron boyutlarında da olsa incelmeye sebep olduğu için çoğu kullanıcı pasta cila sonrasında arabanın boyalı çıkacağı gibi bir düşünceye sahiptir. Halbuki doğru ürün ve tekniklerle yapılan pasta cila arabayı boyalı göstermez.
Mevsimsel olarak da meydana gelebilen güneş veya kirli havaya ek olarak sabunun da oluşturabileceği matlaşmış görüntüyü düzeltmek için pasta cilayı tercih etmeniz oldukça mantıklı bir tercih olacaktır.
Stac Plastic Çizik Giderici Pasta, Cila, Nano Sünger Seti
Amatör kullanıcıların tercihi diyebileceğimiz bir ürün olması ve kolay kullanımı listemize birinci sırayı almasını sağlamaktadır. Klasik pasta işleminde sarf edilen eforun daha azı bir eforla aynı sonucu alabileceğimiz bir ürün.
Hakkını veren işçilikle, kaliteli bir pasta cila işlemi 6 – 12 saat sürer. Pasta cila işleminin süresi aracın büyüklüğüne, çiziklerin yoğunluğuna, kullanılan malzeme ve uygulamayı yapan kişinin uzmanlık seviyesi ve tecrübesine göre değişkenlik gösterir.
pasta cila tek başına çizikleri kapatmaz. çizik büyükse ve birazda derinse ama çiziğin içi halen aracın gövde rengindeyse çiziğin içindeki farklı renkteki kiri aldığı için çiziği yok etmiş gibi görünür ama gerçekte yok etmez..
Aracın güneşten korunması için ( Siyah ve benzeri koyu renk araçlar güneşin altında sürekli kaldıklarında güneş yanığı olurlar ) en güzel yöntem boya koruma yaptırmaktır.
-Araba brandası, otomobilinizi güneş ışınlarının zararlarına karşı korur. -Araba brandası pratik kullanımlıdır. Büyüklüğü ne olursa olsun otomobillerin üstüne kolayca saniyeler içinde geçirilir. -Araba brandaları dayanıklı malzemelerden üretildiği için uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde kullanılabilir.
Seramik kaplama araç boyası üzerinde 2 mikrona kadar vernikten çok daha sert bir katman oluşturarak boyayı çizilmelere ve uv ışınlarına karşı daha dayanıklı hale getirir. Aynı zamanda bu ürünler 200 derece gibi ısılara karşı dayanıklı olduğu için boya ve verniğin güneş yanıklarına karşı koruma sağlamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri