Güneşte yanan cilt renginin açılmaya başlama süresi de bu yanma, kabuklanma ve soyulma aşamaları ile birlikte gerçekleşir. Herhangi bir bitkisel tedavi ya da uygulama yapmadan, doğal süreç ile güneşte yanan cildin beyazlaması ve eski haline dönme süresi yaklaşık olarak 1 ayı bulabilir.
Güneşte yanan cilt renginin açılmaya başlama süresi de bu yanma, kabuklanma ve soyulma döneminin ardından gerçekleşir. Herhangi bir bitkisel tedavi ya da uygulama yapılmadan, doğal süreçte güneşte yanan cildin beyazlayarak eski haline dönme süresi 1 ayı bulabilir.
Tarif için 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı taze limon suyu yeterlidir. Bu karışımı gözler hariç tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Karışım, 15 dakika bekletildikten sonra ılık suyla yıkanabilir. Bu yöntem aynı zamanda cildi beyazlatma özelliğine de sahiptir.
Modifikasyonlar kalıtsal olmadığı için bir süre sonra vücut eski haline gelebilir. Derinin bronzlaşması modifikasyondur. Kalıtsal olmadığı için sonraki nesillere bronzlaşmış şekilde aktarmaz deri rengini ve orjinal deri rengini aktarır. Modifikasyon olduğu için bir süre sonra deri rengi eski haline döner.
Güneş yanığına bağlı olarak lekelenen ve kararan cilt yüzeyi 5-7 gün arasında açılacaktır. Ancak bu açılmada cilt tamamen eski haline dönmemektedir. Bunun için krem ya da doğal maskelerden faydalanmak gerekir.
İlgili 41 soru bulundu
- Süt: Süt güneş kararmalarına iyi gelen bir başka üründür. Kararma olan bölgeye pamuk yardımı ile uygulanan süt yarım saat sonra durulanmalıdır. - Patates: Patates, farklı deri sorunları adına kullanılan bir başka çözüm yolu olarak bilinir. Güneş kararmalarını önlemek adına bir dilim patates yeterli olmaktadır.
Güneş yanığında genellikle ciltte kızarma, ağrı ve kaşıntı ortaya çıkar. Cilt kendi kendine birkaç gün içerisinde pul pul döküntüler vermeye başlar ve soyulur. Buna takibende genellikle 7 gün içinde tamamen iyileşir.
En bilindik yöntemlerden bir tanesi de yanıklara yoğurt sürmektir. Güneş yanığı durumlarında buzdolabında bekletilmiş olan yoğurt bu bölgeye sürülüp biraz bekletildikten sonra yıkanırsa bu bölgenin acısında hafifleme olduğu görülecektir. Güneş yanıkları bazen su toplayabilir.
Ortalama olarak beyaz tenli bir insanın bronzluk süresi 10-12 gün sürer. Esmer tenliler ise güneş ışığını daha kolay alabilmekte ve hızlı bronzlaşırlar, fakat cildin eski haline dönmesi diğerlerine oranla daha uzun zaman alır. Esmer bir insanın bronzluk süresi ortalama 6-7 ay sürer.
Eğer kararma oluşan bir dokuya bal maskesi uygularsanız; zamanla renginin açıldığını görebilirsiniz. Bunun için 1 kaşık bala 1 kaşık tarçın ekleyin ve beyazlamasını istediğiniz cilt bölgesine sürün. Birkaç hafta düzenli olarak uygulamaya çalışın ve cildin beyazlamaya başladığını fark edin.
Güneşte yanan cilt renginin açılmaya başlama süresi de bu yanma, kabuklanma ve soyulma aşamaları ile birlikte gerçekleşir. Herhangi bir bitkisel tedavi ya da uygulama yapmadan, doğal süreç ile güneşte yanan cildin beyazlaması ve eski haline dönme süresi yaklaşık olarak 1 ayı bulabilir.
Gül Suyu | Evde doğal yöntemlerle cilt beyazlatma
Ciltte kullanılan doğal ürünler arasında en çok bilinen madde gül suyudur. Erişimi kolay olan gül suyu cilt için tonik olarak kullanılabileceği gibi direkt yıkamada da tercih edilir. İçeriğinde cildin beyazlamasını sağlayan güçlü bileşenler bulunur.
Kararma Sorununa Çözüm Arıyorsanız…
Cilt beyazlatıcı, leke giderici kremleri düzenli kullanarak çözüm elde edebilirsiniz. Özellikle E vitamini ve laktik, glikolik asit içeren ürünlerden sonuç alabilirsiniz. E vitamini cildi beslerken asit içerikleri cildin hafifçe soyularak renk değiştirmesine yardımcı olur.
Soğuk suya batırılmış havlu kullanmak yeterli olacaktır. Soğuk kompres uygulamasına en az yarım saat ve mümkünse yanık bölgedeki ağrı kesilinceye dek devam edilmelidir. Ek olarak bol sıvı alımı önemlidir; çünkü güneş yanığı nedeniyle ciltten fazla miktarda sıvı kaybı olur.
SİLVERDİN PLUS; yara ve yanıklarda ortaya çıkan iltihaplanmaların (enfeksiyonların) önlenmesinde ve tedavisinde kullanılır.
Melanin düzeyiniz genetik olarak belirlenmiştir fakat güneşe maruz kalmak da bunda önemli bir rol oynar. Cildi güneşin zararlı ultraviyole ışınlarından korunmaya çalışırken melanin düzeyi artar ve bu da ten renginin koyulaşmasına neden olur.
Vücutta ve yüzde bulunan güneş yanıklarının giderilmesi için; bol su içmek, soğuk su ile ıslatılmış havlu ile cilde kompres yapmak, eczacı ve doktorların önermiş olduğu krem/ pomad/ losyon/ jelleri cilde uygulamak, nemlendirici sürmek faydalıdır.
Güneş yanığı belirtileri güneş ışığına maruz kalınmasından birkaç saat sonra görünmeyebilir. Tipik olarak güneşe maruz kaldıktan 24 ila 36 saat sonra yanıklar en kötü haldedir, 3 ila 5 gün içinde ise tamamen geçer. Ultraviyole ışınlar ciltte görünmez hasara da neden olabilir.
Çoğu kişi rengi açılacak ve bronzluğu gidecek diye kese yaptırmaya çekinse de durum tam tersi. Çünkü cildimiz güneşten dolayı ekstra kuruyor ve matlaşıyor. Hatta bazı ciltler pul pul dökülüyor. Kese cildin yüzeyindeki bu ölü tabakayı atarak alttaki sağlıklı ve parlak derinin açığa çıkmasına yardımcı oluyor.
Yoğurdun içerisinde bulunan laktik asitler cildin beyazlamasına yardımcı olabilir. Mümkünse doğal yoğurdu ince bir tabaka halinde cildinize sürün. Cildiniz kuruyunca ılık su ile yıkayın. Yoğurdun içerisine yulaf unu ve bal ilave ederek de cildinize uygulayabilirsiniz.
Karbonat ya da şeker ile limon suyunu karıştırabilirler. Her iki malzeme de bir macun elde edilene kadar karıştırılır. Bir yemek kaşığı karbonat ya da şeker için bir iki damla limon suyu kullanmak yeterlidir. Kararan bölge bu macun ile güzelce ovulur, on beş dakika sonra soğuk ile durulanır.
Güneş yanığı olan bölgenin hızlı iyileşmesi için lavanta yağı kullanmayı deneyebilirsiniz. Salatalık suyunu düzenli olarak güneş yanığı olan bölgeye uygulayarak rahatlama sağlayabilirsiniz. Bunların dışında yanık bölgesine; zeytinyağı, lavanta yağı, elma sirkesi, siyah çay sürülmesi de kullanılabilecek yöntemlerdendir.
Hafif güneş yanıkları kızarıklık oluştururken, şiddetli durumlarda ise ciltte kabarcıklar görülebilir. Bu durumda kabarcıklar iyileşirken ciltte yara izleri bırakabilir.
Güneş lekesi tedavisi için geceleri düzenli olarak leke açıcı serum ve kremler kullanılmalıdır. Özellikle geçmeyen cilt lekeleri için krem kullanmak gerekir. Derinin üst tabakasında yer alan çil ve solar lentigo gibi güneş lekeleri, lPL ışık sistemleri KTP ve fraksiyonel lazerle tedavi edilebilir.
Neyse ki, Bepanthol güneş yanığı kremi gibi özel ürünler, güneş yanığına hızlı ve etkili bir şekilde müdahale ederek cildimizi rahatlatır ve iyileşmesine yardımcı olur. Bepanthol güneş yanığı kremi, özel formülü sayesinde güneş yanığına neden olan semptomları hafifletir ve cildinizi yatıştırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri