Güney Kore vatandaşlığının sonradan kazanmak için ülkede 5 yıl boyunca ikamet edilmesi gerekiyor. Güney Kore vatandaşı ile 2 yıl evli olanlar 2 yıl ikamet ettikleri takdirde vatandaşlık başvurusu yapabilirler. 3 yıldan daha fazla evli kalanların ise 1 yıl Kore'de yaşaması yeterli oluyor.
Japon vatandaşlığı almak isteyen kişilerin; doğum yoluyla, çocukken hak kazanma yolu ve vatandaşlığa kabul yoluyla vatandaşlık kazanmaları mümkün olmaktadır. Japonya'da vatandaşlık başvurularının alınması, değerlendirilmesi ve karara bağlanmasından Japonya Adalet Bakanlığı sorumludur.
İkamet süresi doldurarak (telsik yoluyla) vatandaşlığa geçiş
18 yaş ve üzeri bir kişi 5 yıllık yasal ikamet sonrasında Portekiz vatandaşı olarak vatandaşlığa alınabilir. Portekizce dili hakkında yeterli bilgiye ve ulusal toplumda etkili bağlantılara sahip olma şartı vardır.
İlgili 15 soru bulundu
Malta, yabancı yatırımcılara 12 ay veya 36 ay ikamet statüsünden sonra Malta vatandaşlığına (AB pasaportu) başvurma seçeneği sunmaktadır. İkamet süresi boyunca tüm yıl boyunca Malta'da yaşama zorunluluğu yoktur. İşlem süreleri genellikle başvuru sahibinin destekleyici belgeleri ne kadar hızlı sağlayabildiğine bağlıdır.
İtalya vatandaşlık başvurusu için öncelikle oturum izni alınması gerekmekte, daha uzun süreçler için yeniden oturum izni talep edilmekte ve tüm bu süreçler sonunda vatandaşlık elde edilebilmektedir. İkamet dışında evlilik, çalışma, eğitim gibi sebepler ile de vatandaşlık alınabilmektedir.
Singapur vatandaşı olmak için ise bir Singapurlu ile evlenmek, çalışma iznine sahip olmak, en iki yıldır ülkede oturmak veya iş kurmak gerekiyor. Vatandaşlık başvurusunda bulunan öğrencilerin ise Singapur'da üç yıldan fazla yaşaması ve en az bir ulusal sınav veya programı geçmesi gerekiyor.
Klasik vatandaşlık: İsviçre'de 10 yıl yaşamış, sürekli oturum iznine (C tipi) sahip olan yabancılar vatandaşlık alabilirler. 10 yıllık sürenin 3 yılı, vatandaşlık başvurusundan önceki 5 yıl içinde olmalıdır. Hızlandırılmış vatandaşlık: Evlilik yoluyla vatandaşlık almak da bu seçenektedir.
Çin vatandaşlığını kazanmak için ÇHC Daimi İkamet için Yabancılar Belgesi (Çin yeşil kart)'ne sahip olmak gerekiyor. Sertifika için Çin Göçmenlik ve Vatandaşlık Ofisi'nin talep ettiği başvuru koşullarının sağlanması şartı bulunmaktadır.
Hollanda Vatandaşlığı Başvurusu Nasıl Yapılır? 18 yaşından büyük T.C. vatandaşları 5 yıl süre ile Hollanda'da ikamet ettikten sonra Hollanda vatandaşlığı başvurusu yapabilirler. Bu 5 yıllık ikamet izni, süresiz oturum izni veya geçici oturum izni mahiyetinde olabilir.
Kısa prosedüre göre vatandaşlık için; 18 yaşında olmak, 5 yıl aralıksız Belçika´da bulunuyor olmak, anayasada yer alan 3 dilden en az birini bilmek, toplumsal uyumu ispat etmek ve en az bir buçuk yıl (468 gün)çalışmış olmak gerekmektedir.
Bir kişi, genellikle birden fazla vatandaşlığa sahip olabilir, ancak bu durum ülkenin vatandaşlık yasalarına ve politikalarına bağlıdır. Her ülkenin kendi vatandaşlık yasaları ve politikaları vardır, bu nedenle çifte vatandaşlık hakkı ve koşulları ülkeden ülkeye değişebilir.
En az 6 yıl İngiltere'de bulunmuş olmanız ve bu 6 yılın son yılında İngiltere'de sürekli oturum (indefinite leave to remain – ILR) iznine sahip olmanız. İngiltere vatandaşlığı sürekli oturum, doğumda kayıt olma ve yerleşik yaşam gibi çeşitli yollarla da elde edilebilir.
Kişi öncelikle D Vize alarak Bulgaristan'a gider ve burada Oturum İzni başvurusu yapar. Bulgaristan'da 5 yıl sürekli oturum izni alan kişi 3 yılın sonunda vatandaşlık başvurusu yapar. 2 yıl daha bekledikten sonra vatandaşlık hakkı elde etmiş olur.
18 yaşını doldurduğunuzda, Finlandiya'da yeterince sene sürekli yaşadıysanız, yeterli sözlü ve yazılı Fince ya da İsveççe biliyorsanız ya da Fince veya Finlandiya İsveççesi işaret dilini eş değer derecede biliyorsanız ve kimliğiniz güvenilir bir şekilde tespit edildiyse Finlandiya vatandaşlığına başvurabilirsiniz.
Bunun için tek şart 3 yıl boyunca aynı iş yerinde çalışmak. 3 yıl boyunca aynı iş yerinde çalışanlar Avusturya daimi oturum iznine başvurabiliyor (permanent residency). 1 yıl sonra da Avustralya vatandaşlığını başvurma hakkına sahip olabiliyorsunuz.
Fransa'da oturum izniyle 5 yıl ikamet ederek, bu süre zarfında sürekli Fransa'da yaşadığını belgelerle ispat eden yabancılar Fransa vatandaşlığı için başvuruda bulunabilirler. Evlilik yoluyla Fransa vatandaşlığına geçme talebi doğrultusunda bu 5 yıllık süre Fransız yetkililerin inisiyatifi doğrultusunda azalabilir.
Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) vatandaş olabilmek için bir kişinin aralıksız olarak bu ülkede en az 30 yıl ikamet etmesi gerekiyor. Katar'da yabancıların vatandaş olabilmesi için aralıksız en az 25 sene bu ülke yaşamış olması şartı var. Kuveyt'te ise bu süre 20 sene.
Başvuru Yoluyla Bahreyn Vatandaşlığı
Başvuru yoluyla Bahreyn vatandaşlığına, bir kalıcı ikamet vizesi ile Bahreyn'de en az 25 yıl yaşamış olan kişiler hak kazanır.
İkamet Yolu ile İspanya Vatandaşlığının Kazanılması: Tüm yabancı uyruklu vatandaşlar bakımından, geçici oturum izninin verildiği tarihten itibaren 10 yıl süreyle İspanya'da ikamet etmek suretiyle İspanya vatandaşlığını kazanmak mümkündür.
Portekiz Golden Visa ile Portekiz Vatandaşlığı Nasıl Alınır? Portekiz vatandaşlığı için 7 Ekim 2023 sonrası net 500.000 Euro tutarında yatırım fonu almak gerekmektedir. Fon yatırımında bulunanlar yatırımlarını 5 yıl süreyle elde tutmalı ve bu süre içerisinde yılda en az 7 gün Portekiz'de bulunmalıdır.
Almanya vatandaşlık şartları
Vatandaşlığa kabul edilebilmek için kişinin Almanya'da en az 8 yıl yasal olarak yaşamış olması ve uygun oturma iznine sahip olması gerekir.¹ Entegrasyon kursunu başarıyla tamamlayan yabancılar, 7 yıl sonra vatandaşlığa başvurabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri