3- Avrupa'nın En Güvenli Ülkelerinden Doğu Avrupa'da yer alan ülkeler arasında güvenlik konusunda en hassas ülkelerden birisi olan Gürcistan'da cezalar bir hayli yüksek olduğundan suç oranı da oldukça düşük seviyede.
Dünyanin En Ucuz Ülkesi Gürcistan
Dünya'nın geçim bakımından en ekonomik ülkelerinden bir tanesi Gürcistan'dır. Gürcistan yaşamış olduğu ekonomik krizin etkilerini uzun süre üzerinden atamamıştır ve bu durum kimi yerlerde kalıcı izler bırakmıştır.
1990'larda Gürcistan'ın bağımsızlığını ilan etmesiyle, Gürcistan, Türkiye ile yakın ilişki içerisine girmiştir. Çeyrek yüzyıldan az bir süre içinde iki ülke arasında sağlam dostluk sağlanmıştır. Türkiye'nin Azerbaycan ile birlikte en sorunsuz ilişkilerinin olduğu komşusudur.
Gürcistan, 24 Ağustos 1995'te kabul edilen Anayasaya göre, 31 Mart 1991'da yapılan referandum ve 9 Nisan 1991'da kabul edilen bağımsızlık yasası ile bağımsız, üniter ve bölünmez bir devlet olarak kurulmuştur. Ülkenin yönetim şekli demokratik cumhuriyettir.
Gürcistan, birçok uluslararası öğrenci için son derece uygun bir yaşam maliyetine sahiptir. Avrupa'dan, ABD'den, Çin'den veya başka bir yerden olsun, çoğu öğrenci, cebinize gelince Gürcistan'ın harika bir ülke olduğu konusunda hemfikirdir.
İlgili 45 soru bulundu
Gürcistan'ın resmi dili Gürcüce'dir; Abhazya özerk cumhuriyetinde Abhazca da resmi dil kabul edilmiştir. Güney Kafkas dillerini konuşan nüfusun oranı % 83'8dir (Buna Gürcüce, Megrelce, Lazcave Svanca dahildir). Kalan nüfusun % 6,5'i Azerice, % 5,7'si Ermenice ve % 4,5'i başka dilleri konuşur.
Tiflis'te 1+1 odalı eşyalı bir daire 262 dolardan başlayıp 4270 dolara kadar çıkabilmektedir. Batum'da 1+1 odalı eşyalı bir daire 400 dolardan başlayıp 1590 dolara kadar çıkabilmektedir. Kutaisi'de 2+1 odalı eşyalı bir daire 150 dolardan başlayıp 2000 dolara kadar çıkabilmektedir.
Gürcistan'da din, günümüzde nüfusun %83.4'ünü oluşturan Gürcü Ortodoks Kilisesi'ne bağlı geniş kesim, Ortodoks Hristiyanlığı uygular. Yaklaşık %1'lik kesim Rus Ortodoks Kilisesi'ne bağlıyken, nüfusun yaklaşık %2.9'u Ermeni Apostolik Kilisesi'ni takip ediyor ve bunların neredeyse tamamı etnik Ermeniler'den oluşuyor.
Gürcistan Batum"un içinde Turkcell hattını yakalamanız mümkündür. Özellikle nüfus cüzdanıyla Batum"a geçen Karadenizliler yurtdışı dolaşıma çıkmadan yurtiçi tarifesiyle görüşme yapmaları mümkündür.
Tarihsel antropoloji açısından Gürcüler; Svanlar, Lazlar ve Megreller ile aynı kökenden gelen bir Kartveli halkı olarak kabul edilir. Halkın büyük çoğunluğu bir Kartveli dili olan Gürcüce konuşmaktadır.
Dışişleri Bakanlığı Gürcistan'a seyahat edecek diplomatik, hizmet, hususi ve umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımız 90 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.
Değişiklik uyarınca, 11/04/2013 tarihinden itibaren Gürcistan'a çıkış yapacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından çıkış başına 15 lira harç alınacaktır.
Gürcistan'ın en büyük şehirleri, Tiflis ve Batum. Her iki şehir, tarihi yapıları ile gezginleri kendine çekiyor. Neredeyse her köşede denk gelebileceğin tarihi kiliseler ve bazilikalar, ülkenin zengin kültürünü yansıtan yapılar arasında.
Gürcistan'daki sigara fiyatlarının da ucuz olmasının bunda bir etkisi var tabi ki. Fiyatlara örnek vermek gerekiyorsa; Rothmans 2.2, Winston 2.8, Kent 3, Marlboro ise 4.5 Lari gibi uygun fiyattan satılıyor, 1 Lari'nin şuan 1.85 TL olduğunu belirtirsek oldukça ucuz fiyatlar.
Yaz tatili yapmak isteyen ziyaretçiler, genellikle haziran-ağustos ayları arasındaki dönemde ülkeye gidiyor. Tıpkı Karadeniz iklimi gibi, Gürcistan'da da yaz ayları nispeten serin geçiyor. Doğa yürüyüşlerini ve kamp aktivitelerini tercih eden turistler ise sonbahar aylarını daha çok tercih ediyor.
Gürcistan, 1 Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe girecek Yabancı ve Vatansız Kişilerin Hukuki Statüsünü yeni bir yasa ile onayladı. 9 Haziran 2015 tarihinde izin verilen maksimum kalış 360 gün olarak tekrar uzatıldı. Tüm vize muafiyeti hakkı olan ülke vatandaşlarına en fazla 360 gün kalmalarına izin verilir.
8. Gürcistan'a seyahat edecek vatandaşlarımızın yanlarında 30.000 Lari veya üzerindeki bir meblağa tekabül eden Türk Lirası/döviz bulundurmaları halinde, Gürcistan gümrük memurlarına önceden sözlü veya yazılı olarak paralarını beyan etmeleri önem taşımaktadır.
Gürcistan'ın Batum şehrinde yer alan bir camidir. 1886 yılında Himşiaşvili ailesinden Aslan Bey tarafından inşa ettirilmiştir. Himşiaşvili soylu bir Müslüman Gürcü ailesiydi. Caminin duvarları Laz ustalar tarafından boyanmıştır. Cami yaygın olarak ortadaki cami anlamında "Orta Came" olarak bilinir.
Bu nüfusun 1 milyon kadar olduğu tahmin edilir. Türkiye'deki Gürcü kökenlilerin nüfusu hakkında kesin bir veri olmayıp, eski nüfus sayımlarında Gürcüce bilme esasına dayalı olarak nüfusları yaklaşık 60.000'dir.
Geleneksel ekonomik faaliyet olan tarımsa halen halkın en önemli geçim kaynağı olup istihdamın yarısından fazlası tarım alanında faaliyet göstermektedir. Yetiştirilen başlıca ürünler; çay, fındık, turunçgiller, üzüm ve sebzelerdir. Ayrıca hayvancılık faaliyetleri de yaygındır.
2644 numaralı Tapu Kanunu'nun 35. maddesine göre yabancı uyruklu kişiler, yasal sınırlamalara uymak kaydıyla Türkiye'den ev satın alabilirler. Yabancıların gayrimenkul satın almaları için Türkiye'de oturum iznine sahip olmaları gerekmemektedir.
Batum'da Fiyatlar
Alkol ve sigara: Türkiye'ye kıyasla bayağı daha ucuz. Konaklama: Buna karşılık konaklama, yeme-içme fiyatlarına göre nispeten daha pahalı kalıyor. Yine de 150 -200 liraya kalacak orta karar yerler var. Hosteller 50 – 60 TL civarında.
Genel olarak Türkiye'nin Gürcistan'dan satın aldığı başlıca mal listesi kumaş ve triko, metal hammaddeleri ve hurda, canlı hayvanlar ve gıda maddeleri, içki ve tütün, mamul eşya ve kimya sanayi ürünleri şeklindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri