Kadın yıkandıktan sonra kendisinden meni gelirse kendi menisi olduğu takdirde guslü tekrarlar; namazı tekrarlamaz. Kendi menisi gelmemişse bir şey icap etmez. Kadın, gusül ettikten sonra, zevcinin menisinin artığı çıksa, gusül etmez.
Binâenaleyh söz konusu “vedi” ve “mezi”den dolayı gusül gerekmez. Şehvetten dolayı kadından gelen ıslaklığa ise "kazi" denilmektedir. Bundan dolayı sadece abdest bozulur, ancak orucu bozmaz ve gusül gerekmez. Kişiden gelen sıvı meni ise gusül abdesti alması gerekir; mezi veya vedi ise abdest bozulsa da gusül gerekmez.
Şehvetsiz olarak gelen meniden dolayı gusül abdesti almaya gerek yoktur. Ancak, ihtilam olan veya cinsel ilişkide bulunan bir kimse, idrarını yapmadan veya çokça yürümeden veya yatıp uyumadan yıkansa da, sonra kendisinden meninin arta kalan kısmı çıkacak olsa, ikinci kez yıkanması gerekir.
Zevkle gelen mezi de gusül gerektirmez mi? İdrarla gelen mezi abdest gerektirmez.
CEVAP: Sadece öpüşmek veya okşamakla gusül abdesti gerekmez. Gusül abdestini gerektiren durum ya cinsel ilişki ya da cinsel ilişki olmasa da boşalma meydana gelmesidir.
İlgili 33 soru bulundu
Bu çerçevede özür sahibi kimsenin çamaşırına özür yerinden çıkarak bulaşan kan, irin, idrar, cerahat gibi şeyler özür hali devam ettiği müddetçe namaza engel olmaz.
Yani bir erkek, hanımını öperse veya eline dokunursa veya onu kucaklarsa ve bu sırada kendisinden (penisinden) bir sıvı gelmezse ve abdestini de bozmazsa, bu takdirde ne kendisinin, ne de hanımının abdesti bozulur.
Gusül duhûl (girme), ya da inzal (şehvetle boşalma) olmadıkça, sırf bakmakla, tutmakla, ya da dokunmakla gerekmez. Haram olan yere (avrete) bakmanın günah olması ayrı şey, bunun yıkanmayı gerektirmesi ise ayrı şeydir. Ama bakarken şehvetlenir ve boşalırsa, yıkanması gerekir.
Parmağın erkek parmağı ile kadın parmağı olması arasında bir fark yoktur. Cinsel doyuma ulaşmadıkça gusül gerekmez. Şöyle ki: Kadının fercine plastik aletin sokulması halinde asla gusül gerekmez. Zira cinsel doyuma ulaşmadıkça bundan dolayı gusül gerekmez, fakat cinsel doyuma ulaşırsa o zaman gusül gerekir.
Erkeklerde cinsel tatmine ulaşmadan hemen önce yani boşalma öncesi penisten mezi adı verilen halk arasında zevk suyu olarak bilinen bir sıvı gelmektedir. Zevk suyu, gebeliğe yol açabilecek canlı sperm içeren semenden hemen önce çıkar.
Değerli kardeşimiz, İhtilam olan veya cinsel ilişkide bulunan bir kimse, idrarını yapmadan veya çokça yürümeden veya yatıp uyumadan yıkansa da, sonra kendisinden meninin arta kalan kısmı çıkacak olsa, ikinci kez yıkanması gerekir.
Dinimize göre her hangi bir sebepten dolayı cünüp olan yani gusül abdesti alması gereken bir kişi en fazla bir namaz vakti kadar süre cünüp olarak bekleyebilir. Bundan daha fazla bir süre beklemesi caiz değildir. Buna göre gece gusül abdesti almanız gereken bir durumda yatabilirsiniz.
Vesvese, çeşitli sebeplerle insanın yaşadığı kararsızlık, şüphe ve kuruntu hâlidir. Bu, çoğu kere abdest ve guslün alınıp alınmadığı, tam olup olmadığı ya da bozulup bozulmadığı şüphesi şeklinde ortaya çıkmaktadır. Gusül veya abdest alan kişinin vesvese sebebi ile gusül ve abdestini tekrarlaması gerekmez.
Banyodan sonra gelen meni ise daha önce şehvetle gelen meninin kalıntılarıdır. Bununla sadece abdest bozulur. Ancak yıkandıktan sonra çeşitli sebeplerden dolayı ikinci bir defa şehvetle meni gelirse islam âlimlerinin ittifakıyla tekrardan gusül gerekir.
Mezi; cinsi bir tat duymaksızın ve sonrasında tenasül uzvunda bir gevşeklik görülmeksizin (çünkü meni geldikten sonra tenasül uzvunda gevşeklik görülür) şehvet anında (erkeğin hanımıyla oynaşması gibi anlarda) gelen beyaza yakın ince bir sudur. - Vedi gelmesi dolayısıyla gusül gerekmez.
el Cevab: Avretin bir şekilde görülmesi sebebiyle abdest bozulmaz. Dokunulması sebebiyle de bize göre abdest bozulmaz. Ama abdestin bozulmasını ya da gusül alınmasını gerektirecek sebepler oluşursa abdest yenilenir. Ya da gusül alınması gerekirse gusül abdesti alınır.
Dokunulan yerin, cinsel bölgenin bir kısmı veya çoğu/tamamı olması arasında da fark yoktur. Kişinin sadece ön değil, arka tarafına dokunması da abdestinin bozulmasına yol açar. Aynı şekilde kendisinin değil de meselâ eşinin veya bir çocuğun ön veya arkasına dokunması da abdestini bozar.
Cinsel olarak uyarılmış olmak veya cinsel şeyler düşünmek gusül gerektirmez.
Vedi ası verilen sıvının gelmesi abdesti bozar ancak gusül abdesti almayı gerektirmez. Yani vedi akıntısı görülen kişiler abdest tazelemek zorundadırlar. Bu kişilerin gusül abdesti alması ise gerekmemektedir. Gusül abdesti almak için gelen sıvının ne olduğunu bilmeniz gerekmektedir.
Değerli kardeşimiz, Kendisine namahrem olan kadınlara dokunmak haram olsa da guslü gerektirmez ve Hanefi mezhebine göre abdesti de bozmaz. Bir erkek ve kadının nikahsız olarak ellerinin birbirine değmesi ve yalnız kalmaları da caiz değildir.
Kuruduğunda erkek menisi gibi çıkarılamaz, idrar gibi izi kalır. Gusül gerektirir. Ama mezi şehevi düşünmelerde ve sürtüşmelerde gelir. Gusül gerektirmez.
Nikahlı karın senin helalindir. Öpüşmek , dokunmak, cinsel ilişkide bulunmak serbest. Ne diyor Kuran da " helal yoldan dilediğiniz gibi varın " diyor.
Hanefîler'e göre erkekle kadının tenlerinin birbirine değmesi ile abdest bozulmasa da çıplak olarak veya arada bedenlerin sıcaklığının hissedilmesini engelleyecek bir giysi bulunmaksızın erkek ve kadının aşırı derecede şehevî teması, oynaşma ve kucaklaş-ması abdesti bozar.
Dini kaynaklarda belirtilen bilgilere göre; bu sıvının gelmesi nedeniyle gusül şartı aranmaz namaz abdesti yeterlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri