iPhone'unuzda oturum açmış bir Apple Kimliğiniz varsa, Güvenlik Kilidi ekranında iPhone'u Sil seçeneğini görebilirsiniz. Bu seçenek, bilgisayar kullanmanıza gerek kalmadan yalnızca Apple Kimliği parolanızı girerek güvenlik kilitli iPhone'unuzu hızlı bir şekilde silmenizi ve kilidini açmanızı sağlar.
Önceki sahibinin Apple Kimliği ve parolası sorulursa aygıt hâlâ bu kişinin hesabına bağlı demektir. Aygıtı satıcıya götürün ve parolayı girmesini isteyin. Aygıtın önceki sahibi yanınızda değilse en kısa sürede kendisiyle irtibat kurun ve bir tarayıcı kullanarak aygıtı hesabından kaldırmasını isteyin.
Sesi aç düğmesine basıp hızla bırakın. Sesi kıs düğmesine basıp hızla bırakın. Yan düğmeyi basılı tutun. Apple logosu göründüğünde yan düğmeyi bırakın.
Apple Kimliğinizin kilitlendiğini veya etkisizleştirildiğini bildiren bir ileti alırsanız. Siz veya bir başkası parolanızı, güvenlik sorularınızı veya diğer hesap bilgilerinizi birçok kez yanlış girerse güvenliğinizi korumak için Apple Kimliğiniz otomatik olarak kilitlenir ve Apple servislerine giriş yapamazsınız.
iPhone'unuz için doğru düğmeyi basılı tutarken iPhone'unuzu hemen bilgisayara bağlayın. Düğmeyi bırakmayın. iPhone'unuzda kurtarma modu ekranını görene kadar düğmeyi basılı tutun, ardından bırakın. Parola ekranını görürseniz iPhone'unuzu kapatmanız ve baştan başlamanız gerekir.
İlgili 23 soru bulundu
iCloud Kilitli Bir iPhone'un Kilidini Açmak Mümkün mü? Kesinlikle! iOS kullanıcıları, iCloud kilitli bir iPhone'un kilidini evlerinden kolayca açabilir. Apple Kimliğinizi hatırlıyorsanız, etkinleştirme kilidini kaldırmak için Apple Kimliğinizi ve parolanızı kullanabilirsiniz.
Yalnızca operatörünüz iPhone'unuzun kilidini açabilir. Operatörünüzle iletişim kurarak kilidi açmasını isteyin. Kilidi açma yetkisi gereksinimlerini karşılamanız gerekebilir. Operatörünüz kilidi açma isteğini gönderdikten sonra kilidin açılma süreci yedi gün kadar sürebilir.
* Kilitli Ekranda "Güvenlik İçin Kilitleme" ifadesi gösterildiğinde aygıtınızı yeniden başlatırsanız aygıtınızın kilidi açılana kadar bir Wi-Fi ağına yeniden bağlanamazsınız. Etkin servisiniz varsa hücresel aygıtlar bir hücresel ağa yeniden bağlanır.
Hesabınızın kilidini açmak için birden çok kez başarısız deneme yaparsanız Apple Kimliğiniz kilitli kalır ve ertesi gün yeniden deneyebilirsiniz. İki aşamalı doğrulama kullanıyorsanız, kurtarma anahtarınız ile güvenilir bir aygıt kullanmanız gerekir.
Üst düğmeye basıp "kapat" sürgüsü görünene kadar düğmeyi basılı tutun. Sürgüyü sürükleyip aygıtınızın kapanması için 30 saniye bekleyin. Aygıtınız donduysa veya yanıt vermiyorsa aygıtınızı yeniden başlamaya zorlayın. Aygıtınızı yeniden açmak için üst düğmeye basıp Apple logosu görünene kadar düğmeyi basılı tutun.
Kilitlenmiş Android telefonu kurtarma modunda açmak için; Power (açma kapama) ve Ses Açma tuşuna aynı anda bir süre basmak gerekiyor. Telefon kurtarma modu ile açıldığında yine ses düğmeleri kullanılarak ” sistemi yeniden başlat ” seçeneği üzerine gelip, yine power düğmesine basılarak telefon yeniden başlatılabilir.
Kilitlenmeyi neyin tetiklediği belli olmazken ekranda beliren "Apple kimliğiniz güvenlik nedeniyle kilitlendi. Kilidini açmak için kimliğinizi doğrulamanız gerekir." mesajı sonrasında kullanıcıların kilitlenen Apple ID'lerini tekrar açabilmeleri için bir dizi güvenlik testini geçmeleri gerekti.
Aygıtta iCloud'u ve [Aygıtımı] Bul'u kullanıyorsanız başka bir aygıtta iCloud.com/find sayfasına veya Bul uygulamasına giriş yapın, aygıtı seçin ve Sil'i tıklayın. Aygıt silindikten sonra Hesaptan Çıkar'ı tıklayın. Yukarıdaki adımları izleyemiyorsanız Apple Kimliğinizin parolasını değiştirin.
Bildiğiniz gibi parolayı 5 defa yanlış girdiğinizde iphone 1 dakika kilitlenir; daha sonra her girişte 5 dk, 15dk, 60 dk, 4 saat ve en sonunda iTunes'a Bağlan diye kilitlenme süreleri iyice büyür.
iPad'iniz için doğru düğmeyi basılı tutarken iPad'inizi hemen bilgisayara bağlayın. Düğmeyi bırakmayın. iPad'inizde kurtarma modu ekranını görene kadar düğmeyi basılı tutun, ardından bırakın. Parola ekranını görürseniz iPad'inizi kapatmanız ve baştan başlamanız gerekir.
50 GB: 59 p. 200 GB: 149 p. 2 TB: 599 p.
Apple kimliğinizi bulmanıza yardımcı olması için Apple Kimliği hesabı web sitesine de gidebilirsiniz. Apple kimliği hesabı web sitesine gidin, Giriş Yap'ı tıklayın, “Apple kimliğinizi veya parolanızı mı unuttunuz?” öğesini tıklayın ve ekrandaki yönergeleri izleyin.
Güvenlik Denetimi'ne erişmek için Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Güvenlik Denetimi'ne gidin. Not: Güvenlik Denetimi'ne erişiminiz yoksa veya özelliği kullanmayla ilgili zorluk çekiyorsanız paylaşma ayarlarınızı elle ayarlayıp aygıtınıza ve hesaplarınıza erişebilirsiniz.
Sesi kıs düğmesine kısaca basın. Ardından, kurtarma modu ekranını görene kadar yan düğmeyi basılı tutun. iPhone 7, iPhone 7 Plus ve iPod touch (7. nesil): Üst (veya yan) düğmeyle sesi kıs düğmesini aynı anda basılı tutun. Kurtarma modu ekranını görene kadar her iki düğmeyi basılı tutmaya devam edin.
Güç düğmesini basılı tutun
Öncelikle, telefonunuzun Güç düğmesini 5-7 saniye süreyle basılı tutmayı deneyin. Bu işlem genellikle telefonun yeniden başlatılmasını sağlar.
Eğer iPhone'un parolasını unuttuysanız telefonu geri döndürebilmenin tek bir yolu var, o da iPhone'u tamamen sıfırlamak. Bu sıfırlama işlemi ise iPhone'u bilgisayara bağlamak ve telefonu kurtarma modu alarak gerçekleşiyor.
Parolayı sıfırlama
Arka arkaya altı kez yanlış parola girerseniz aygıtınıza giriş yapamazsınız ve iPhone'un etkisizleştirildiğini belirten bir mesaj alırsınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri