Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun olan öğrenciler, alanlarına göre serbest sanatçı, akademisyen, sanat eğitmeni ve danışmanı olabilirler.İç mimar ,grafik tasarım, endüstri ürünleri tasarımcısı,moda tasarımcsısı gibi bir cok alanda çalışabilirler.
Güzel sanatlar lisesi mezunları alanlarına göre pek çok mesleği icra edebilir. Bahsi geçen meslek gruplarını anlatmadan önce güzel sanatlar lisesi bölümlerini sıralamak gerekirse; resim, müzik, fotoğrafçılık, grafik tasarım, tiyatro gibi bölümleri sıralayabiliriz.
Güzel sanatlar liseleri, özellikle sanat alanında bir kariyer yapmak isteyen ve sanatla iç içe bir meslek edinmek isteyen öğrencilerin tercih ettiği eğitim kurumlarından ilkidir. Güzel sanatlar liseleri, öğrencileri daha profesyonel bir eğitim alacakları kurumlar olan konservatuvarlara hazırlar ve temel eğitimi verir.
Sanatçı, tasarımcı, grafik tasarımcı, fotoğrafçı, animatör, film yapımcısı veya öğretmen olabilirler. Mezunlar, resim, heykel, grafik tasarım, fotoğrafçılık, video, animasyon ve diğer görsel sanatlar alanlarında iş bulabilirler.
İlgili 36 soru bulundu
Güzel sanatlar liseleri için LGS puanı şartı yok. Öğrencilerin LGS'ye girmeleri, güzel sanatlar liseleri için beklenmiyor.
Güzel sanatlar liseleri, spor liseleri ile musiki, hafızlık, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liseleri Yetenek Sınavı Puanına göre öğrenci alır.
Güzel Sanatlar Lisesi Kaç Yıl ve Hangi Eğitimler Bulunuyor? Güzel sanatlar lisesi eğitimi 4 yıl süren bir eğitim programıdır.
Görsel sanatlar ve müzik alanında öğrenim görmek isteyenlerin yetenek sınavı sonucuna göre, tanılanmış özel yetenekli öğrencilerin de görsel sanatlar ile müzik bölümleri bulunan güzel sanatlar liselerine doğrudan kayıtları yapılabilmektedir. Liseye Geçiş Sınavına (LGS) girmek zorunlu değildir.
Eğitim Modelimiz. Pera Güzel Sanatlar Lisesi' nde 4 yıllık eğitim programı uygulanmaktadır. Anadolu liseleri statüsünde olan okulumuzda öğrenciler, 9. sınıftan itibaren haftada 24 saat kültür derslerinin (Türkçe-Tarih-Coğrafya-Matematik gibi) yanı sıra bölüm derslerini de (Müzik-Resim-Tiyatro-Bale/Dans) almaktadır.
Yetenek sınavı ile öğrenci alan üniversiteler, sınav sonucunda Güzel Sanatlar Lisesi çıkışlı öğrencilere ek puan vermektedirler.
Güzel Sanatlar Fakültesinin oyunculuk, resim ve iletişim gibi bölümleri sözel puan ile öğrenci almaktadır.
Sınav sistemi her okula göre farklılık gösteren Güzel Sanatlar Fakülteleri Yetenek Sınavlarına her yıl yaklaşık 3000 ile 5000′ i aşkın ( Mimar Sinan Güzel Sanatlar ve Marmara Üniversiteleri ) öğrenci girmekte ve bu sayının sadece %10'u bu sınavlarda başarı göstermektedir.
Görsel sanatlar öğretmeni olmak için üniversitelerin Eğitim Fakültesinden mezun olmak gerekir. Ek olarak Görsel Sanatlar ve Güzel Sanatlar fakültesinden mezun olduktan sonra formasyon eğitimi alanların da öğretmenlik yapma şansı bulunuyor.
Özel Kurslar ile Oyunculuk Eğitimi Alabilirsiniz!
Oyuncu olmak için güzel sanatlar lisesi elbette şart değil ancak bu hayalinizi tek başınıza gerçekleştirmek hem biraz zor hem de zaman alabilir. Ayrıca bir projede yer almak istiyorsanız ajanslarda herhangi bir oyunculuk eğitimi belgesi ile gitmek sizleri öne atacaktır.
*Yaş sınırı yoktur. *Yıl içinde düzenlenmiş TYT sınavından en az 150 puan almak gereklidir.
Ancak başvuru sistemi merkezi olsa da üniversitelerin her biri başvuruları bireysel olarak alır. TYT'den 150 puan alarak barajı geçen adaylar yetenek sınavlarına belirtilen tarihlerde ve saatlerde girerek yöneltilen soruları cevaplarlar.
MADDE 5 – (1) Güzel sanatlar ve spor liseleri, Anadolu lisesi statüsünde olup güzel sanatlar ve spor eğitimi alanında yatılı, gündüzlü ve karma olarak ilköğretim üzerine 4 yıl eğitim ve öğretim yapılan okullardır.
Hayır, gerekli değil. Çünkü güzel sanatlar lisesi LGS puanı ile alım yapmıyor. Dolayısıyla güzel sanatlar lisesine gitmek için LGS'ye girmeye ihtiyacınız yok.
Yetenek sınavı ile öğrenci alınan bu okullarda her bir alana alınacak öğrenci sayısı 2'şer şubeyi geçemez. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında Güzel Sanatlar liselerinin sayısı 82'ye ulaşmıştır. (*)2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Verileri e-okul verilerinden derlenmiştir (17.09.2018).
Güzel Sanatlar Lisesi öğretim programında sayısal dersler 9. ve 10. sınıfta yoğunlaşmaktadır.
İş Olanakları
Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun olan öğrenciler, alanlarına göre serbest sanatçı, akademisyen, sanat eğitmeni ve danışmanı olabilirler.İç mimar ,grafik tasarım, endüstri ürünleri tasarımcısı,moda tasarımcsısı gibi bir cok alanda çalışabilirler.
LGS sınavı liselere geçiş için önemli bir adımdır. Bu sınavda başarılı olmuş bir öğrenci iyi bir lisede okuma şansı yakalar. Ayrıca üniversite sınavlarındaki başarı yüzdelerine de okuduğunuz lise büyük bir rol oynar. Bu açıdan da LGS sınavı son derece önemlidir.
Hesaplanan Toplam Ağırlıklı Standart Puan, kendi içinde en küçüğü 100 ve en büyüğü 500 olan bir puan dağılımına dönüştürülecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri