Güzel sanatlar liseleri için LGS puanı şartı yok. Öğrencilerin LGS'ye girmeleri, güzel sanatlar liseleri için beklenmiyor.
Yetenek Sınav Puanının %70'i ile Ortaöğretim Başarı Puanının (OBP) %30'u alınarak yine yerleştirme puanı belirleniyor. 50 puandan düşük adaylar değerlendirmeye alınmıyor. Dolayısıyla, günümüz sisteminde LGS'nin güzel sanatlar liselerine giriş için bir etkisi bulunmuyor.
Ortaokul başarı puanının %30'u ve yetenek sınavından aldığınız 50 ya da üzeri puan toplanarak güzel sanatlar lisesi puanınız ortaya çıkmış olur.
Güzel Sanatlar Fakültelerinin, Konservatuvarların ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarının yetenek sınavlarına başvuru hakkı için asgari TYT'de 150 ve üzerinde bir puana sahip olman gerekiyor.
Güzel sanatlar liseleri, spor liseleri ile musiki, hafızlık, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liseleri Yetenek Sınavı Puanına göre öğrenci alır.
İlgili 29 soru bulundu
Çünkü güzel sanatlar lisesi giriş şartları arasında LGS puanı yoktur.
Güzel Sanatlar Lisesi öğretim programında sayısal dersler 9. ve 10. sınıfta yoğunlaşmaktadır.
Sınav sistemi her okula göre farklılık gösteren Güzel Sanatlar Fakülteleri Yetenek Sınavlarına her yıl yaklaşık 3000 ile 5000′ i aşkın ( Mimar Sinan Güzel Sanatlar ve Marmara Üniversiteleri ) öğrenci girmekte ve bu sayının sadece %10'u bu sınavlarda başarı göstermektedir.
Güzel Sanatlar Lisesi Kaç Yıl ve Hangi Eğitimler Bulunuyor? Güzel sanatlar lisesi eğitimi 4 yıl süren bir eğitim programıdır.
*Yaş sınırı yoktur. *Yıl içinde düzenlenmiş TYT sınavından en az 150 puan almak gereklidir.
Güzel Sanatlar Fakültesinin oyunculuk, resim ve iletişim gibi bölümleri sözel puan ile öğrenci almaktadır.
LGS'de tüm soruları doğru olarak cevaplayan bir öğrenci 500 tam puan alırken; tüm soruları yanlış cevaplayan bir öğrenci 100 puan, hiçbir soruyu cevaplamayan bir öğrenci ise yaklaşık 200 puan (taban puanı) almaktadır.
Eğitim Modelimiz. Pera Güzel Sanatlar Lisesi' nde 4 yıllık eğitim programı uygulanmaktadır. Anadolu liseleri statüsünde olan okulumuzda öğrenciler, 9. sınıftan itibaren haftada 24 saat kültür derslerinin (Türkçe-Tarih-Coğrafya-Matematik gibi) yanı sıra bölüm derslerini de (Müzik-Resim-Tiyatro-Bale/Dans) almaktadır.
Yetenek sınavları resim, müzik alanlarında 10-16 Temmuz 2023 tarihleri arasında okulumuzda oluşturulan komisyonlar marifetiyle yapılacaktır.
Kayıt Kesinleştirme (Birim Onayı): İnternet üzerinden çevrimiçi (online) kaydını yapan adayın kayıt onayı 24 – 28 Temmuz 2023 tarihleri arasında ilgili akademik birim tarafından online olarak yapılacaktır. Özel Yetenek Sınavları 2-18 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
Bu liselere giriş için komisyonlar aracılığıyla yapılan yetenek sınavlarında, öğrencilerin esneklik, dayanıklılık ve koordinasyon, çabukluk ve hız, kuvvet, ritim, sporculuk geçmişi, takımdaki başarıları gibi kriterlere bakılarak değerlendirme yapılıyor.
Güzel sanatlar liseleri 4 yıllık okullar olmakla birlikte herhangi bir güzel sanatlar lisesi hazırlık dönemi bulunmamaktadır. Öğrenciler 9, 10, 11 ve 12. Sınıflar olmak üzere 4 senelik sanat eğitimi programlarından mezun olmaktadır.
Bu çalışma sınavın ilk günü, sabah 11.30'da başlayacak ve süresi 60 dakika olacaktır. Öğrencilerin ikinci aşamadaki bu içerikten alacakları puan 100 puan üzerinden %60'ı ortalamaya alınacaktır. 4. DEĞERLENDİRME: ✓ Yetenek Sınavını 100 tam puan üzerinden yapılacaktır.
MADDE 5 – (1) Güzel sanatlar ve spor liseleri, Anadolu lisesi statüsünde olup güzel sanatlar ve spor eğitimi alanında yatılı, gündüzlü ve karma olarak ilköğretim üzerine 4 yıl eğitim ve öğretim yapılan okullardır.
Sanatçı, tasarımcı, grafik tasarımcı, fotoğrafçı, animatör, film yapımcısı veya öğretmen olabilirler. Mezunlar, resim, heykel, grafik tasarım, fotoğrafçılık, video, animasyon ve diğer görsel sanatlar alanlarında iş bulabilirler.
Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun olan öğrenciler, alanlarına göre serbest sanatçı, akademisyen, sanat eğitmeni ve danışmanı olabilirler.İç mimar ,grafik tasarım, endüstri ürünleri tasarımcısı,moda tasarımcsısı gibi bir cok alanda çalışabilirler.
Güzel sanatlar fakültesi yetenek sınavları ile alım yapar cümlesinin ikinci ancaklı tamamlayıcısı ise TYT sınavı ile ilgilidir. Eğer gireceğiniz bölüm yetenek sınavları ile alım yapıyorsa TYT'ye girmeniz gerekmediğini düşünmemelisiniz.
Yetenek sınavı ile öğrenci alınan bu okullarda her bir alana alınacak öğrenci sayısı 2'şer şubeyi geçemez. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında Güzel Sanatlar liselerinin sayısı 82'ye ulaşmıştır. (*)2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Verileri e-okul verilerinden derlenmiştir (17.09.2018).
Güzel sanatlar lisesine girmek isteyen öğrencileri devlete bağlı ya da özel güzel sanatlar liselerinin yetenek sınavlarına katılmak zorundadır. Güzel sanatlar lisesine girmek isteyenler için LGS önemli bir kıstas olmasa da Okul Başarı Puanı ve yetenek sınavından ne kadar puan aldıkları oldukça önemli bir ölçüt.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri