Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kekin tepsiye yapışmaması için ne yapmalı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kekin tepsiye yapışmaması için ne yapmalı?

Kalıba biraz katı yağ veya sıvı yağ koyun ve bir parça yağlı kağıt ya da kağıt havlu ile kalıbın her yerini, köşeler dahil yağlayın. Sprey yağ kullanıyorsanız, bu adım daha basittir. Sadece tavaya bolca püskürtün. Un, yiyeceklerinizin yapışmaması için önemli bir adımdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniakit.com.tr

Kek kalıbına kek yapışmaması için ne yapmak gerekir?

Oda sıcaklığına gelmiş tereyağı yardımıyla kalıbızın tüm iç kısmını güzelce yağlayın. Ardından kalıbınızı güzelce unlayın. Unlarken dikkat etmeniz gereken nokta fazla unları silkelemek. Silkeleyin ki kek pişerken unlar tabanına yapışmasın ve tadını bozmasın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yemek.com

Kek neden tepsiye yapışır?

Kek yaparken genelde düşülen sıkıntı pişme işleminden sonra gerçekleşir; o da pişen kekin kalıbına yapışmasıdır. Çıkartmaya çalışınca da genellikle parçalanır ve ne yazık ki çöp olur. Kek kalıbının her bir noktasını sıvı yağ ile yağlayın. Ancak bu noktada fazla yağ kullanmamaya dikkat etmelisiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Tepsiye yapışan kek nasıl çıkar?

Kek kalıbını koyacağınız yüzeye öncelikle nemli bir bez serin. Daha sonrasında kalıbı üzerine yerleştirin ve kısa bir süre bekleyin. Bu sırada keki kenarlardan yapışan yerleri hafifçe kalıptan ayırabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gzt.com

Yapışan kek kalıptan nasıl çıkar?

Kek kalıptan çıkmazsa, altına ıslak bir havlu koyup bekletin ve çıkarmayı deneyin. Kekinizin kalıptan çıkartırken dağılmaması için, oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hayatikolaylastirir.com

Kekin Kalıba Yapışmaması İçin Ne Yapılmalı? | Kek Yapmanın Püf Noktaları

İlgili 18 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kek fırından çıktıktan sonra ne yapılmalı?

Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın. Sonra alıp oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlenmeden kesip servis etmeyin, kendini toparlamasına zaman verin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yemek.com

Kek kalıbına hangi yağ sürülür?

Kekin kalıbını margarin ile yağla katı yağ yani kalıptan çok kolay çıkmasını sağlar. Sıvı yağ ile sakın yağlamayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Kek fırından çıkınca neden çöker?

Şeker ve yumurtanın az çırpılması kabarmasını olumsuz etkilerken şeker erimediği için kekin içindeki şekerin çıtır çıtır ağzınıza gelmesine neden olabilir. Yumurtanın fazla çırpılması ise içine olması gerekenden daha fazla hava girmesine, bu nedenler nemini kaybetmesine ve pişerken kekin çökmesine neden olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mutfaksirlari.com

En iyi kek nasıl kabarır?

Unu eleyerek koymakta kekin kabarmasını sağlar. Un, kabartma tozu, şekerli vanilin gibi kuru malzemeleri mutlaka elekten eleyerek ekleyin. Elemek, unun havalanmasını sağlıyor. Böylelikle diğer malzemelerle daha kolay bütünleşiyor!

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Yapışmayan kek kalıbı hangisi?

Teflon kek kalıbı modelleri de granit olanlar gibi yapışma yapmadığından sıklıkla tercih edilir. Silikon kek kalıbı modelleri eğilip bükülebilmesi ile bilinir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trendyol.com

Kek yumuşak olması için süt mü yoğurt mu?

SÜT İLE DAHA YUMUŞAK KEKLER YAPABİLİRSİNİZ

Kekleriniz puf puf kabarsın, yumuşacık olsun istiyorsanız, tarifinizde su yerine süt kullanabilirsiniz. Kek yaparken, kekin hamuruna biraz süt veya yoğurt gibi laktoz içeren ıslak malzemeler eklemek, hamuru daha akışkan bir hale getirir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Kek sıcak fırına mı soğuk fırına mı?

Unutulmaması gereken bir diğer unsur ise fırın ısısıdır. Kek yapmaya başlamadan önce fırını ısıtmak her zaman en başarılı sonucu verir. Önceden ısıtılmış fırın ibaresi kek için hayati öneme sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Tepside kek nasıl kabarır?

Püf Noktaları Kullandığınız kek malzemeleri oda sıcaklığında beklemiş olursa kekiniz daha iyi kabarır. Un, kabartma tozu gibi katı malzemeleri eleyerek eklediğinizde kek harcı daha pürüzsüz bir kıvam alacaktır. 175 derece sıcaklıkta ilk yarım saat fırının kapağını hiç açmadan pişirmelisiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Kekin yağı fazla olursa ne olur?

Kekin içerisinde çok fazla sıvı malzeme kullanırsanız, kek harcı cıvıklaşır ve pişirme esnasında iç kısım çiğ kalabilir. Bu yüzden tarif ölçülerinden fazla sıvı eklemesi yaptıysanız, aynı miktarda un veya kakao ekleyerek dengeleyebilirsiniz. Bir diğer neden ise, gereğinden fazla kabartma tozu kullanmaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Yeni kek kalıbı nasıl kullanılır?

*İlk kullanımdan önce deterjanla yıkanmalı, durulanıp iyice kurulanmalıdır. *Daha iyi pişirme için, kullanmadan önce az miktar sıvı yada katı yağla yağlanmalıdır. *Yıkanmadan önce soğuması beklenmelidir. Sıcakken direk suya maruz bırakıldığında ürünün yapışmaz yüzeyi hasar görebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tantitoni.com.tr

Fırından çıkan kek ne zaman kesilir?

Fakat fırında kek pişirirken derece 180 olmalıdır. Bu ısıda keki 30 dakika kadar pişirmeniz gerekmektedir. Ancak yine de 20 dakika kadar sonra kekinizi kontrol edebilirsiniz. Bir kürdanı kekinizin dibine kadar batırıp çıkardığınızda, eğer kek pişmiş ise kürdan tertemiz bir şekilde çıkacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fanatik.com.tr

Kekin püf noktaları nasıl yapılır?

Kek yaparken kullanılacak tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Kuru malzemeler (un, kakao, kabartma tozu, vanilin) elenmeli. Kek yaparken kullanılacak olan kase, çırpma teli, mikser ucu ya da mikser haznesi kuru olmalı. Yumurtaların, süt ürünlerinin ve kullanılacaksa kabartma tozunun taze olmasına dikkat edilmeli.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mutfaksirlari.com

Kek neden puf puf olmaz?

Kekin kuru kalmasında en önemli nedenlerin başında malzemelerin oranı gelir. Keki yumuşak veya kuru yapan, tarifte kullanılan sıvı malzemelerdir. Kekin yumuşacık olması için tarifte verilen yağ oranına dikkat edilmesi gerekir. Ayrıca pişirme süresi de uygun olacak şekilde ayarlanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Kek nasıl kabarır püf noktaları?

Son olarak: kabartma tozu kekin kabarmasında oldukça önemlidir. Elinizde kabartma tozu yoksa bir tatlı kaşığı kadar karbonata limon suyu dökerek, aktif hale getirebilir ve kekinizin hamuruna ekleyebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Keke sıcak su neden konur?

Suyla hazırlanan keklerin bir diğer özelliği de daha uzun süre tazeliklerini koruyabiliyor olmaları. İçerisinde süt ürünleri olmadığı için dayanma süreleri daha da uzun olabiliyor. Kek tariflerinizde su kullanacağınız zaman tarifte belirtilen süt ya da yoğurt miktarı kadar ilave etmenizi öneririz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yemek.com

Kek kaç dakika sonra açılır?

Ortalama 30 dakika ya da 35 dakika kadar bir pişirme süreleri bulunmaktadır. Pişirme süreleri, yaklaşık olarak 35 dakika ya da 45 dakika pişirilme süreleri bulunmaktadır. Pişme süresinin en erken şekilde 10 dakika sonunda kapak açılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Kek kaç dakika dinlenmeli?

Piştikten sonra oda sıcaklığında dinlendirin

Ama daha vakti var. Bırakın, oda sıcaklığında 15-20 dakika kadar dinlensin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yemek.com

Kek yaparken sıvı yağ yerine ne kullanılır?

Hepimizin mutfağında yer alan klasik yağlardan yola çıkarak anlatalım. Kek harçlarında genellikle sıvı yağ, kimi zamanda tereyağı veya zeytinyağı kullanılıyor. Bazı durumlarda tereyağı- sıvı yağ, zeytinyağı - tereyağı gibi kambinasyonlar yapılabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yemek.com

Kek kalıbına yağlı kağıt konur mu?

İşte hepsi bu kadar. Lezzetli keklerinizi kek kalıbından çıkarırken zorlanıyor musunuz? Öyleyse kek kalıbını yağlamak yerine pişirme kağıdı kullanmayı deneyin. Böylelikle parmak ısırtan keklerinizi dağılmadan ve şekli bozulmadan servis edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Kağıt kek kalıbı yağlanır mı?

Kağıt kalıpların bazıları da yağlı kağıt gibi hafif kaygan oluyor, bunları yağlamanıza gerek yok.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kevserinmutfagi.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT