Bir tencereye veya tavaya su koyup kaynatabilirsiniz. Ardından içine portakal, muz ya da elma kabuğu koyabilirsiniz. Eğer varsa evinizde lavanta gibi hoş kokan bitkiler de olabilir. Hazırladığınız bu karışımı evin içinde gezdirirseniz evinizdeki kötü kokunun gittiğini ve ferah bir koku olduğunu göreceksiniz.
Güzel kokmak için cildinize aradığı nemli ortamı sağladığınızdan emin olur. Herhangi bir parfüm kullanmadan önce cildinizi nemlendirin. Özellikle parfümü uygulayacağınız yeri nemlendirmeniz çok etkili olur. Örneğin kulaklarınızın arkasına parfüm uygulamadan önce o noktalara kokusuz bir vazelin sürmeyi deneyin.
İlgili 35 soru bulundu
turunçgiller. canlı ve taze kokularıyla kötü kokuları vücudunuzdan arınmasına yardımcı olur. özellikle ananas, elma, çilek ve portakal bu besinler arasındadır. günde 1 bardak elma suyu gün boyu vücutta daha hoş kokuya sebep olur. eğer bu kürde iseniz insense ultramarine tercih edebilirsiniz.
Doğal kokular içerisinde yer alan lavanta, nane, limon, çam ve narenciye gibi notaları evin güzel kokması için tercih edebilirsiniz. Ev nasıl güzel kokar diye düşünüyorsanız aromatik kokuları yaşam alanınızın farklı yerlerine yerleştirerek ortamın havasını ferah ve hoş kokular ile doldurabilirsiniz.
Kötü Kokular İçin: Beyaz Sabun
Bu ferah kokusu sayesinde koltuklarınıza sinen ter ve kötü kokuyu temizleyebilirsiniz. Yapmanız gereken ise sadece temizlik suyuna beyaz sabun ekleyip koltuklarınızı silmek olacak.
Lavanta, nane veya adaçayı yağı gibi rahatlatıcı yağlar tercih edebilirsiniz.
Parfüm Nereye Sıkılırsa Kalıcı Olur? Parfümlerin daha kalıcı olmasını sağlamak için mutlaka banyo ve duş sonrasında cilde uygulanması önerilir. Banyo sonrası açılan cilt gözenekleri parfümün tene nüfuz etmesini sağlar ve uzun süre kalıcılık etkisi korunur. Parfüm nereye sıkılırsa kalıcı olur konusu da önemlidir.
Limonlu su kaynatıldığında, taze ve ferah bir koku evin içinde yayılır, böylece oluşan kötü kokular hızla giderilir. Sirke ise, özellikle duman kokusunu gidermede oldukça etkili bir çözümdür.
Parfümü az ve dikkatli bir şekilde kullanmak her zaman güzel kokmanın püf noktalarından biridir. Etrafınızdakileri rahatsız etmek yerine hoş bir esans bırakmak için parfümü birkaç damla ile sınırlı tutun. Bilek içleri, saç telleri veya giysilere hafifçe püskürtmek etkili olabilir.
Bakteriler koltuk altlarınız gibi nemli ortamlarda gelişir. Terlediğinizde, bu bölgelerde üremiş bakteriler terdeki bazı proteinleri asitlere ayırır. Bakterilerin bu işlem sonucu ürettikleri yan ürünlerde ter kokusuna sebebiyet vermektedir.
Çamaşır suyu, bulaşık deterjanı, tuz ruhu, aseton gibi maddeler deri koltuklara temas etmemelidir. Bulaşık teli, fırça gibi deriye zarar verebilecek sert yapılı temizleme ürünleri kullanılmamalıdır. Sert ürünler yerine mikrofiber bezler, deri koltuk temizleme uygulamalarında kullanılabilir.
Arap Sabunu ile Silme
Lekeli tay tüyü koltuk yüzeyine ılık suda çözündürülmüş arap sabunuyla müdahale edilebilir. Arap sabunu suda tamamen eridikten sonra pamuklu bir bez bu suya batırılarak lekeli kısım dairesel hareketlerle silinir. Ardından pamuklu ıslak bir bezle durulanır.
Koltuk temizliği yaparken bulaşık tabletini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Evde leş kokusu nasıl giderilir öncelikle kaynağın tespit edilmesi ve ortadan kaldırılması önemlidir. Ardından, havalandırma sağlanmalı ve temizlik yapılmalıdır. Özel koku giderici spreyler, doğal malzemeler veya kötü koku emici ürünler de kullanılabilir.
İlk olarak 1 litre su ve 2 çay kaşığı karbonatı bir tencereye alıp iyice karıştırmalısınız. Daha sonra oluşan karışımınıza istediğiniz aromada seçtiğiniz yağ veya yağlardan 15 ile 20 damla arasında eklemelisiniz. Hepsini karıştırdıktan sonra oda kokunuz hazır hale gelir.
Kendine has bir aromaya sahip olan biberiye kötü ter kokuları ve çeşitli vücut salgılarının sebep olduğu kokuları engellemekte birebirdir. Bu sebepten ötürü her gün iki bardak kadar biberiye çayı tüketebilirsiniz.
Ağır kokulu baharatlar, kebap, sarımsak ve soğan, kahve, alkol gibi ter oluşumunu tetikleyen ve kötü kokuya sebep olabilen gıdaların tüketimini azaltabilirsiniz. Bilimsel verilere göre; aşırı sıcak ortamlarda vücuttan dışarı atılan ter miktarı saatte yaklaşık 1,5 litreye kadar ulaşabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri